Aperitiv tarta cu branza si ciuperci

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2017 | 2453 vizualizari

 

"tarte si placinte rumenite si iscusite"
 
Asa, ca de 1 decembrie...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura:
  • 250 g ciuperci
  • 450 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 3 oua
  • sare si piper, dupa gust
  • marar tocat.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza si ciuperci:

Pregatim aluatul: cernem faina intr-un castron, presaram sarea. Adaugam untul taiat bucatele si incepem sa amestecam bucatile de unt cu faina, pana obtinem niste firimituri. Adaugam si oul si framantam, pana obtinem un aluat molcut, care nu se lipeste de degete (Daca vi se pare ca nu se leaga, adaugati 2 linguri de lapte). Infoliem aluatul si-l dam la frigider, pentru cel putin 30 de minute.

Amestecam branza cu smantana si cu ouale batute. Potrivim gustul de sare. Eu am pus si putina nucsoara.

Calim usor ciupercile taiate bucati in putin unt. Asezonam cu marar, tocat, si cu sare, piper. Le adaugam, cand sunt racite, in compozitia cu branza. Amestecam usor.

Scoatem aluatul din frigider si-l intindem cu sucitorul intr-o foaie, pe blatul de lucru infainat. Transferam foaia de aluat intr-o forma de tarta, unsa cu unt, apasand usor, ca sa se muleze aluatul pe peretii tavii. Intepam din loc in loc, cu o furculita.

Turnam peste aluat compozitia de branza si nivelam.

Coacem pana se rumeneste tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta rulada