Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece
Mancarea de mazare cu coasta afumata este gustoasa, satioasa si ideala pentru anotimpul rece. Mazarea are un continut mic de calorii, dar o multime de fibre, proteine si fitonutrienti.
Ramasese prin congelator o punga cu mazare pusa din primavara, si tocmai ce ne pricospisem cu o bunatate de coasta afumata, asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am incropit o mancare perfecta pentru zilele reci.
Cum se prepara Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece
Bucatile de coasta afumata se fierb timp de 1 ora, dupa care se scot pe o farfurie. Apa in care au fiert se pastreaza.
Ceapa, morcovii si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei si 2 linguri de apa.
Se adauga coasta afumata, se amesteca bine si se lasa pe foc cateva minute.
Se adauga mazarea, foaia de dafin, sarea, piperul si pasta de tomate.
Se acopera cu apa in care au fiert coastele, cat sa acopere mazarea.
Lasati sa fiarba la foc mic fara capac aproximativ 40 de minute, pana cand sosul a scazut si legumele sunt fierte.
Se serveste cu marar proapat tocat.
Va propunem si reteta de Mancare de mazare verde cu carnati de casa sau reteta Cartofi taranesti, pentru un pranz grozav, gata in 30 minute
Va mai recomandam si reteta de Mancare de mazare cu aripi de pui