Fasole batuta

de oanapl in Mancaruri de post, 27 Noi 2017 | 10835 vizualizari

 

Vă învit la o porție de fasole bătute, care la noi în Moldova se cheamă iahnie de fasole. E delicioasă și foarte ușor de pregătit. A ieșit puțin mai dulce decât mă așteptam (de la morcov și ceapă) motiv pentru care puteți să lăsați ceapa și morcovul întregi la fiert și să le scoateți la final.

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 20 ml ulei de măsline
  • sare
  • 3 căței usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Pui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare.

 A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu morcovul dat pe răzătoarea mică și ceapa tocată mărunt. După ce a fiert, scurgi apa și o mixezi folosind și din apa în care a fiert. Adaugi și ulei de măsline pentru a obține o compoziție cremoasă. Adaugi usturoiul pisat și sare după gust. (eu am pus puțin ulei de măsline deasupra, dar nu e necesar).

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna(de post)