A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cartofi la tigaie si ardei murați,...

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Cartofii se lasă la fiert până...Citeste continuarea

Desert cupcakes cu crema de lamaie...

Postat de: CameliaComan in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam o lingurita de esenta de lamaie si un plic de zahar vanilat. Mixam. Intr-un bol amestecam faina cu cacaoa iar...Citeste continuarea

Desert strudele cu branza, stafide...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Branza cu ouale si zaharul le puneti intr-un bol, le mixati bine. Adaugati smantana, faina, vanilia si mai mixati 1 minut. Piersicile scurse de sirop le taiati cubulete. Le adaugati in branza,...Citeste continuarea

Salata de vinete si ardei capia

Postat de: RODIMUR in Salate

Legumele se scot de cu seară din congelator și se lasă să se dezghețe peste noapte, în strecurători, pentru ca zeama produsă prin dezghețare să se scurgă. Vânăta se...Citeste continuarea

Carnati in sos de ceapa si ardei

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie prajim carnati in uleiul de masline, pe ambele parti. Scoatem carnatii intr-o tava care o vom acoperi. Intr-o cratita/ceaun adaugam uleiul in care am prajit carnati, ceapa tocata...Citeste continuarea

Desert cornulete

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam untura si o faramitam bine. Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin, zaharul, smantana, ouale si amestecam bine pana obtinem...Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de: sufletista in Torturi

Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, incorporam si uleiul in fir...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu legume

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Mai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand...Citeste continuarea

Desert briose mucenici

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se amesteca intr-un vas faina, praful de sare, zaharul, drojdia uscata. Intr-un ibric larg se pune laptele se incalzeste usor, se amesteca cu untul, se topeste usor, si cu galbenusurile, ,...Citeste continuarea

Snitel de pui

Postat de: CameliaComan in Pui

Pentru inceput trebuie spalam carnea de pui, apoi o uscam bine cu hartie de bucatarie. Batem carnea cu un ciocan de snitele. Intr-o farfurie adanca batem cele 6 oua cu putina sare si piper....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura si...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Spalam afumatura in apa rece si o taiem bucati. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune in oala impreuna cu uleiul si se lasa la sotat la foc mic. Ardeiul se spala, se...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu lapte de migdale

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legume

Punem intr-o oala, apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Curatam bine cartofii, apoi ii spalam. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adaugam cartofii taiati cuburi. Ii lasam la fiert...Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu unt si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Drojdia se zdrobeste intre degete intr-un castron incapator, adaugam sarea si zaharul. Amestecam pana lichefiem drojdia. Adaugam laptele caldut, albusul de ou, apoi faina si framantam un aluat...Citeste continuarea

Salata de post, din cuscus cu rodie

Postat de: RODIMUR in Salate

Cușcușul se pune în bolul în care va fi preparat și se adaugă apa fierbinte (și fiartă în prealabil). Se acoperă bolul cu un capac și se lasă timp de 5 minute, ca să se...Citeste continuarea

Pui pe pat de sare cu legume si sos...

Postat de: trifadalia in Pui

Se pune un strat gros de sare pe tava ( cam de un deget grosime), se condimenteaza puiul cu sare si piper. Legumele se curata, se spala si se condimenteaza dupa care se pun intr-o punga pentru...Citeste continuarea

Ardei capia la borcan

Postat de: trifadalia in Bulion

Se coc ardeii capia pe plita. Se lasa la racit cu sare si se curata. Se macina ardeii curatati si gogosarii. Se pune uleiul la incins si se toarna peste el ardeii macinati imreuna cu gogosarii....Citeste continuarea

Pui cu ciuperci in sos

Postat de: katty in Pui

Spalam pulpele si le taiem in bucati mai mici. Punem carnea in uleiul incins si amestecam pana se albeste bine pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin, un praf de sare si acoperim cu un capac....Citeste continuarea

Ciorba de gaina cu varza

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam carnea bine, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pana se obtine o zeama limpede si carnea este fiarta de jumatate. Adaugam morcovul taiat...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa verde se curata, se spala si se toaca marunt atat partea alba, cat si partea verde. Ciupercile se curata, se spala foarte bine de pamant si...Citeste continuarea

Aperitiv tapas cu jambon

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine si dam deoparte pana ce prajim feliile de paine. Intr-un bol...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu cartofi si altele

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai punem la fiert cartofii in coaja. Ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam si ii taiem cubulete mici. Intr-un castron punem branza rasa pe razatoarea mare, ouale si smantana, presaram...Citeste continuarea

Spaghete cu caracatita si creveti

Postat de: Ksenya in Fructe de mare

 Preparam sosul.   Punem uleiul intr-o tigaie inalta si incapatoare, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Cand s-a aramit putin, scoatem si-l aruncam. Adaugam ceapa...Citeste continuarea

Salata de post cu telina, avocado...

Postat de: RODIMUR in Salate

Mai întâi se pregătește avocado. Se spală, se șterge, se taie în două bucăți, pe lung, după care i se scoate sâmburele, se curăță de coajă, se taie cubulețe...Citeste continuarea

Desert cozonac cu Fanta, de post

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluatul de cozonac : Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul sarea si drojdia uscata. Punem la incalzit suscul fanta, sa fie caldut nu fierbinte, apoi il turnam in castron peste amestecul de...Citeste continuarea

Vinete impanate - Imambaialdi

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Vinetele se curata de coaja din loc in loc. Unde s-a luat coaja, se taie cu cutitul, fara sa ajungem pe partea cealalta. Se pune apa la fiert cu putina sare si in momentul cand fierbe, adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de porc

Postat de: eumimi in Ciorbe

Taiem ceapa julienne si morcovul rondele sau cuburi. Le punem la fiert, iar dupa 10 minute, adaugam carnea taiata cuburi potrivite. Lasam 20-25 de minute la fiert, dupa care adaugam cartofii...Citeste continuarea

Orez integral cu ardei si verdeturi

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de post

Recomand sa puneti orezul integral la inmuiat cu cateva ore inainte de a-l gati.  Ca sa se fiarba in timp decent :D eu il fac in cucta Am tocat marunt ceapa si am razuit morcovul marunt...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata

Postat de: ancutsa in Torturi

   Pentru blat: se amestecă untul sau margarina cu zahărul, se adaugă treptat ouăle, un praf de sare, laptele, făina şi praful de copt, omogenizand. Se obţine o compoziţie...Citeste continuarea

Supa de legume cu doua tipuri de...

Postat de: cristeena20 in Supe

Pregatim legumele: curatam legumele si le taiem bucati potrivite-cum este supa-crema nu e nevoie sa taiem legumele foarte marunt.  In oala punem ulei de malsine cu cepa si rpazul la calit...Citeste continuarea

Desert - Cupcakes cu aroma de cafea

Postat de: Bucataras in

Pentru aluatul de briose se amesteca la robot untul moale cu ouale si se cerne zaharul pudra, pana amestecul devine omogen si cremos. Se cerne faina cu praful de copt si bicarbonatul. Se adauga...Citeste continuarea

Covrigi cu mac

Postat de: mirela0911 in Piine

Se pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune 100 ml lapte caldut, se amesteca cu zaharul si cele 2 lg faina apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Mod de preparare: Crusta: Intr-un bol mare punem faina, sarea si zaharul pudra. Amestecam cu o lingura. Adaugam untul pe care il incorporam in amestecul de faina doar cu ajutorul degetelor....Citeste continuarea

Desert tiramisu la cupa

Postat de: katty in Dulciuri

Preparam cafeaua. Punem la fiert apa cu zaharul. La primul clocot dam jos, adaugam cafeaua instant si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam romul. Intr-un vas punem galbenusul impreuna cu zaharul...Citeste continuarea

Orez cu piept de pui si legume

Postat de: katty in Pui

Spalam pieptul de pui si il taiem cuburi mai mari. Il punem la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana carnea se albeste pe toate partile. Adaugam legumele congelate si amestecam usor...Citeste continuarea

Desert cupcakes cu cafea, ciocolata...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se prepara cafeaua in espressor, se toarna intr-un ibric larg, se pune si untul si se topeste la foc mic, se adauga ciocolata si se topeste, se amesteca si se lasa deoparte. Ouale se mixeaza...Citeste continuarea

Pizza cu blat din faina integrala...

Postat de: katty in Pizza

Punem faina intr-un castron. Intr-o cescuta punem drojdia, zaharul si putina apa. Amestecam pana drojdia se dizolva. Facem o adancitura in mijlocul fainii in care punem drojdia, oregano, uleiul...Citeste continuarea

Desert poale in brau

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron. Facem in mijloc o adancitura in care punem zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala si ouale. In margine punem sarea. Intr-o cescuta punem drojdia impreuna cu o...Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor in vin alb

Postat de: katty in Pui

Curatam pulpele, le spalam si le crestam din loc in loc, daca sunt mai mari. Presaram sarea si piperul si le masam usor. Le asezam intr-o tava, turnam vinul si stropim cu uleiul. Dam tava la...Citeste continuarea

Fusilli integrali cu bacon si mazare

Postat de: katty in Fusilli

Intr-o oala punem la fiert in apa sarata pastele pana sunt al dente. Separat in alt vas, punem la fiert mazarea in apa cu putina sare pentru 10 minute. In uleiul de masline incins punem...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume si iaurt

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam pieptul si il taiem cubulete mici. Il punem la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile, apoi adaugam legumele. Amestecam ocazional pana...Citeste continuarea

Salata de fructe (I)

Postat de: RODIMUR in Salate

Mărul și para se spală bine, se curăță de coji și de cotoare, după care se taie cubulețe și se pun în bolul în care se va face salata. Se curăță de coji mandarina și...Citeste continuarea

Gratar cu risotto

Postat de: ancutsa in Porc

  Se pregătesc ceafa şi fleica de porc: se unge cu puţin ulei fiecare bucată şi se condimentează după gust. Se aşază pe grătarul electric, rumenindu-se bine pe fiecare parte....Citeste continuarea

Aperitiv budinca cu branza,...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă clocotită cu sare pentru 3 minute. Cureți dovlecelul și îl rază pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine...Citeste continuarea

Desert tort cu mango si jeleu de rodii

Postat de: sufletista in Torturi

Jeleu de rodii -curatam rodiile de seminte, le extragem sucul folosind un storcator de fructe sau blender dupa care strecuram sucul obtinut. Intr-o cratita adaugam sucul de rodii, zaharul,...Citeste continuarea

Desert cozonac floare cu nutella

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, coaja de portocala, facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, galbenusurile batute cu...Citeste continuarea

Piept de pui cu ananas

Postat de: UrsanMihaela in Pui

Se ia pieptul de pui, se spala si se taie ca pentru snitel.    Se bat bucatile de carne, usor ca pentru snitel pe amandoua partile.    Se pun in tigaia de teflon...Citeste continuarea

Desert cozonac cu Fanta, reteta de...

Postat de: Ina in Dulciuri

Pentru aluat : In vasul mixerului planetar am cernut faina pe care am amestecat-o apoi cu zahărul, praful de sare si drojdia uscată. Am încălzit sucul acidulat si l-am...Citeste continuarea

Pulpe de pui la gratar, cu ciuperci...

Postat de: vasimur in Pui

  Pregătire pulpe: Spălăm bine pu lpele și l e tăiem în două, dacă sunt prea mari . De data aceasta am folosit grătarul pe ochi de aragaz, deoarece pulpele se fac...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere caramelizate...

Postat de: Moni_alex in Prajituri

Am inceput cu zaharul caramelizat. Intr-o cratita cu diametrul de 25 cm am pus zaharul la caramelizat la foc mic  pana s-a topit si a capatat o culoare maronie fara sa se arda. Dupa ce s-a...Citeste continuarea

Coliva de grau

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Cum, de obicei, coliva trebuie prezentată la biserică sâmbăta dimineață, prepararea ei începe joi seara, cînd se alege grâul decorticat (arpacașul) se spală în...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]