Ghiveci de legume cu orez

de Gheorghita_T in Mancaruri de post, 2 Apr 2018 | 15426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. de orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 cutie de rosii decojite bucati (450 ml)
  • 1 legatura de marar
  • 3 litri de apa
  • sare, piper si vegeta dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu orez:

Se curata legumele si se pregatesc pentru tocana: ceapa si ardeiul capia se taie cubulete, morcovii si dovlecelul se dau pe razatoare, iar mararul se toaca marunt.

Intr-o oala se pune ceapa la prajit, cand ceapa este aproape prajita, se adauga morcovii si ardeiul capia, se amesteca si se lasa 5 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se prinda.

Se adauga orezul si sare dupa gust, se amesteca si se lasa din nou 5 minute.

Se adauga apa si mancarea se va lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand orezul este aproape fiert. In tot acest timp se va amesteca din cand in cand.

Cand orezul este aproape fiert, adaugam dovlecelul si cutia de rosii, amestecam si lasam ghiveciul cateva minute la fiert pana cand se fierb rosiile.

La final se adauga mararul tocat marunt si se potriveste ghiveciul de gust cu piper si  vegeta. Se mai lasa la fiert inca 5 minute si se poate opri focul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Trebuie sa fim atenti sa amestecam ca sa nu se prinda.

2

In functie de preferinte, se poate servi alaturi de o salata de legume proaspete sau muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi, cu ardei copti