Mancare de spanac cremos

de AlexTeacher in Mancaruri de legume, 3 Apr 2018 | 7856 vizualizari

 

E primavara, e frumos, spanacul ne umple pietele, ar fi pacat sa nu-ti arat si cum se pregateste, nu? Adaugand smantana si parmezan poti face dintr-un preparat banal ceva extrem de gustos: spanac cremos.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de spanac proaspat, curatat si spalat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa alba
  • 150 g de parmezan
  • 200 ml de smantana de gatit
  • 25 g de unt
  • 30 ml de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac cremos:

Pune ulei si unt intr-o craticioara si adauga si spanacul. Pune-i capacul si lasa acoperit cca 1 minut. Cu ajutorul unui cleste, amesteca usor pana ce spanacul se inmoaie. Scoate-l si lasa-l la scurs intr-o sita.

Taie ceapa cubulete si usturoiul marunt. Da parmezanul pe razatoarea marunta. 

Pune ulei intr-o tigaie, incinge-l bine si caleste ceapa si usturoiul. Odata ce-au devenit translucide, adauga spanacul si potriveste de sare si piper. Pune smantana deasupra, amesteca si lasa putin sa se ingroase. Adauga parmezanul si ia de pe foc.

Minunat nu? Il poti servi de sine statator sau ca garnitura alaturi de carne.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cremos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

12.04.2018, 08:41

foarte bun

kytz 1

25.05.2018, 05:27

Bun!

Sidy 1

03.02.2019, 08:59

Noua ne place mult spanacul asa ca am sa incerc si varianta aceasta delicioasa ! La final, cind ai pus spanacul in bol...ce era in el ? Sos, unt, ce ? Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu smantana si cascaval