„Mini Pizza” este o soluție excelentă pentru petreceri, picnicuri, gustări pentru excursii sau pachețel sau pur și simplu pentru seri alături de prieteni. Se pot face multe combinații de ingrediente, arată bine, sunt foarte gustoase și ușor de făcut.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 12„Mini Pizza”.
Prepararea aluatului:
Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.
Prepararea umpluturii:
În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se prăjește în ulei. Se curăță și se spală bine ciupercile, se taie bucăți nu prea mari și se pun la prăjit, peste ceapă. Când au scăzut. se pune sare și piper, după gust.
Kaizerul se taie bucățele nu prea mari, la fel și roșiile.
Cașcavalul se dă prin răzătoarea cea mică.
Măslinele se curăță de sâmburi și se taie în două sau în patru bucăți, dacă sunt mai mari.
Preparare „Mini Pizza”:
Se porționează aluatul și se modeleză ca niște bile rotunde, de mărimea care se dorește. Cu ajutorul fundului unui pahar se face o adâncitură în care se va pune umplutura. Pe margini vom unge cu gălbenuș de ou, pe care-l batem într-o cană, cu furculița. Deasupra se pune cașcaval ras și se picură puțin gălbenuș de ou și suc de roșii. Când sunt gata se pun într-o tavă, pe hârtie de copt. Se pune tava în cuptorul bine încins, în prealabil și se lasă cca 20-25 minute. Calde, sunt foarte bune.
Poftă bună!
1
Modelați „Mini Pizza” de mărimea care vă place.
2
Coaceți „Mini Pizza” până ce devin aurii și vor fi foarte gustoase.
3
În loc de kaizer, puteți folosi orice aveți la îndemână, cum ar fi mușchiuleț, salam, șunculiță...
4
Puteți taia aluatul în forme rotunde și după ce puneți ingredientele, întoarceți marginile în sus.