Desert pasca cu branza si aluat fraged

de abetina in Dulciuri, 4 Apr 2018 | 4157 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 300 gr faina de grau
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 200 gr.untura nesarata
  • 150 ml lapte dulce
  • umplutura:
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 300 gr smantana dulce
  • 5 linguri zahar
  • 6 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 gr stafide aurii
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru uns:
  • 1 ou.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si aluat fraged:

Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga untura, oul, sare, lapte si se framanta un aluat suficient de tare. Se face o foaie rotunda si se pune intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie de copt, aluatul trebuie sa ajunga pana pe marginile tavii.
  
  Se pune branza dulce intr-un vas, peste ea se adauga smantana, zaharul, esenta, stafidele si se omogenizeaza foarte bine. Se toarna compozitia in tava in care s-a pus aluatul, se unge cu ou batut si se da tava la cuptorul incalzit pentru circa o ora. Cand se rumeneste frumos, este semn ca este gata; se opreste focul si se lasa sa se raceasca, abia mai apoi se poate scoate din tava.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone