Daca preferati torturile dense, pentru care o feliuta mica este indeajuns, vi-l recomand pe acesta. Mi-a placut in special datorita faptului ca nu este atat de dulce, iar noi, in ultima vreme am redus foarte mult zaharul si senzatia de "prea dulce" nu ne mai place. Gustul aduce mult cu amandinele de odinioara, blatul este pufos si insiropat, iar crema, care contine unt si Nutella este putin mai tare. Un plus de gust il dau alunele si napolitanele dintre straturi care se simt destul de bine.
Fata de reteta originala pe care o gasiti aici.,am facut foarte mici modificari.
Ca si recomandare, va sfatuiesc sa-l scoateti din frigider cu jumatate de ora inainte de servire, crema se va inmuia putin si va fi mult mai usor de portionat.
Ingrediente crema :
Decor+sirop :
Mod de preparare blat :
Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute.
Tapetati cu unt si hartie de copt o forma de 23 cm si turnati aluatul.
Coaceti 40 minute la 180 grade C. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Cand s-a racit, taiati-l in trei.
Mod de preparare crema pentru decor :
Topiti ciocolata pe baie de aburi , lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei si mixati-o cu untul si Nutella.
Decor :
Mixati smantana pana obtineti frisca, apoi adaugati Nutella pana se omogenieaza.
Asamblare :
Asezati pe un platou prima foaie de blat, insiropati-o cu un sfert din cantitatea de cappuccino si intindeti 1/3 din crema. Presarati jumatate din cantitatea de napolitane pe care, in prealabil le-ati sfaramat.
Urmeaza foaia a doua de blat, insiropata, apoi 1/3 din crema si restul de napolitana.
Asezati apoi a treia foaie de blat si imbracati tortul cu crema ramasa. Pe margine ornati cu alunele prajite, decojite si sfaramate.
Cu ajutorul unui posh formati moatzele pe care asezati bomboanele Ferrero Rocher.
1
este mai gustos a doua zi
2
ca sa fie portionat mai usor, scoateti-l din frigider cu cel putin jumatate de ora inainte