Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tarta cu crema de vanilie si...
Postat de: RODIMUR in DulciuriPentru aluat, se mixează bine zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă complet. după care se încorporează făina, puțin câte puțin, ca să...Citeste continuarea
Snitele din cotlet de porc reteta...
Postat de: Valclaudia in PorcCum se prepara Snitele din cotlet de porc reteta simpla si savuroasa Clatim carnea sub un jet rapid de apa rece, apoi o stergem cu servetele absorbante. Taiem feliile dupa preferinta,...Citeste continuarea
Gratar Delimano
Postat de: Valclaudia in PorcAm taiat carnea de porc in felii potrivite ca grosime. Am asezat gratarul pe o masuta in curte in apropierea unei prize. Am conectat gratarul la sursa de curent, am setat aparatul pe mediu...Citeste continuarea
Ciorba alba din rucola cu slaninuta...
Postat de: Valclaudia in CiorbeSpalam frunzele de rucola. Curatam usturoiul, il taiem bucatele. Slaninuta afumata se taie bucatele, apoi se pune la topit in oala. Cand bucatelele de slanina se transforma in jumarele,...Citeste continuarea
Ciorba de post din varza noua
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam si tocam varza. Ceapa si areiul se curata, se spala si se taie bucatele. Punem ardeiul si ceapa la sotat in 3-4 linguri ulei pentru 5 minute. Adaugam rosiile pasate, boabele de...Citeste continuarea
Pulpe de rata cu piure de capsuni...
Postat de: ladydi in RataSpalam pulpele, le asezam intr-o tava, le saram, piperam si stropim cu zeama de la o lamaie si le lasam la marinat pentru circa jumatate de ora. Spalam capsunile si le indepartam...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu capsuni
Postat de: nico_nico in TorturiBiscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili, se asaza stratul...Citeste continuarea
Desert tort cu doua creme de...
Postat de: diaconta in TorturiPrima data am pregatit mousse-ul de capsuni, pentru a avea timp sufcient sa se întareasca. Având diametrul mai mic decât tava în care am copt blatul, era necesar sa pot...Citeste continuarea
Sarmale cu pasat
Postat de: nico_nico in PorcVarza se desface in frunze si se lasa la desarat in cateva ape reci. Carnea se toaca, jumarile si sunca se taie cubulete. Ceapa se curata, se taie cubulete mici si se caleste putin. Pasatul se...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu branza si...
Postat de: nico_nico in Aperitive / GarnituriPunem intr-un castron faina cernuta, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia, oul, uleiul si praful de sare. Amestecam pana obtinem un aluat un pic mai moale, dar care se desprinde...Citeste continuarea
Ciorba de radacinoase, cu varza...
Postat de: RODIMUR in CiorbeMorcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se răzuie pe răzătoarea mare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient, la foc...Citeste continuarea
Desert prajitura Valurile Dunarii
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 32/22 cm tapetata cu hartie de copt. Am lasat untul sa se inmoaie bine, pentru ca aveam cuptorul la aragaz pornit (coceam cozonaci), am lasat untul pe...Citeste continuarea
Desert pandispan glazurat,...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe scot albușurile din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal, până ce ajung la temperatura camerei, știind că dacă sunt reci, nu se mixează bine. La început se...Citeste continuarea
Desert mini tarte cu caramel si fructe
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron am cernut faina, am adaugat ouale, zaharul, untul si untura si coaja de lamaie, am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am lasat la rece cca 20 min. Apoi am impartit...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu cartofi si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCuratati cartofii, ii spalati si ii taiati cubulete. Ii puneti in apa la fiert, cu putina sare , pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata, ii puneti intr-o sita si ii lasati sa se scurga bine....Citeste continuarea
Aperitiv omleta taraneasca
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCeapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul gras il spalam, indepartam cotorul, curatam de seminte si il taiem fasii. Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem...Citeste continuarea
Aperitiv cu ton si cartofi
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa sarata. Cand cartofii sunt fierti, se scurg bine de apa, se pun intr-un bol si se zdrobesc (ca pentru piure). In...Citeste continuarea
Bors taranesc din coada de vita
Postat de: Ksenya in CiorbeCarnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien. Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata...Citeste continuarea
Midii pane
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareSe bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu putina sare si apa. Se adauga apoi destula faina cat se se obtina o compozitie lichida, ca pentru clatite. Se usuca midiile cu prosoape de...Citeste continuarea
Cartofi dulci umpluti cu mazare si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Carofii se spala bine, se taie in jumatate longitudinal si se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt fierti complet. Se lasa putin...Citeste continuarea
Desert prajitura Boema
Postat de: Oana in PrajituriBlat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu inimioare de...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiInimioarele se fierb in apa cu sare 20 de minute, apoi se scurg de apa. Intre timp, se toaca ceapa si ardeiul rosu, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar usturoiul se...Citeste continuarea
Supa de scoici, chorizo si fasole
Postat de: mihaelar63 in SupeCuratati, spalati si taiati marunt legumele. Ceapa se toaca mai marunt. La fel si ardeiul. Restul legumelor le taiati dupa preferinta. Capul si coada de somn se spala si se...Citeste continuarea
Ciuperci cu unt, verdeata si cascaval
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeSe spală delicat ciupercile şi se curăţă de pieliţe. Se taie codiţele, pe care le tocăm cubuleţe. Se spală ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul şi se toacă...Citeste continuarea
Desert clatite cu parfum de salcam
Postat de: amalia01 in DulciuriOul îl bați bine cu telul împreună cu sarea și zahărul. Adaugi apa minerală amestecând continuu, apoi faina în ploaie. Trebuie sa obtii o consistenta ca a...Citeste continuarea
Placinta cu carne si mozzarella
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai am taiat frunzele de ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mare. Am pus ulei in tigaia wok si am adaugat legumele la calit, cca 10 min, am presarat...Citeste continuarea
Smoothie cu grepfruit, banana si afine
Postat de: RODIMUR in Love SmoothiesSe spală banana, se curăță de coajă, se rupe în felii și se pune în recipientul blenderului, după care se mixează 10-15 secunde. Se toarnă sucul rezultat într-un pahar...Citeste continuarea
Desert altfel de cremes
Postat de: mirela0911 in PrajituriCrema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste...Citeste continuarea
Paella cu fructe de mare si iepure
Postat de: AlexTeacher in IepureIncepe prin a curata crevetii: eu am ales creveti mari si e neaparata nevoie sa-i cureti – daca ai creveti mai mici, poti scapa sa zicem de la capitolul curatat. (Spaniolii nu prea...Citeste continuarea
Desert clatite cu flori de salcam
Postat de: vasimur in DulciuriMai întâi spălăm bine florile de salcâm și le lăsăm la uscat pe un prosop de bucătarie. Între timp pregătim scrobul. Batem bine ouăle cu telul (pentru...Citeste continuarea
Desert Tort Curcubeu
Postat de: AlexTeacher in TorturiPASUL 1: PREPARARE BLATURI Pune 1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie in lapte. Imparte cele 9 linguri de lapte in 6 boluri. Adauga cate un varf de cutit de colorant diferit in fiecare...Citeste continuarea
Desert chec cu fructe uscate
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriSeparati ouale, mixati albusurile spuma, adaugati zaharul treptat, mixati in continuare pana zaharul este complet dizolvat. Radeti coaja portocalei, iar sucul il stoarceti. Galbenusurile le...Citeste continuarea
Ravioli umplute cu spanac si...
Postat de: gurita_ta2005 in PasteSe pune o oala cu apa si sare la fiert, pentru a adauga ravioli cand apa incepe sa fiarba. Intr-o tigaie punem putin unt cu ulei de masline, ceapa taiata rondele; dupa ce se inmoaie putin, se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare de pui cu paste...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeIntr-o oala punem apa la fiert. Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, le calim cu ulei de masline si le punem in oala de ciorba. Intr-un castron punem carnea de pui,...Citeste continuarea
Sirop de menta
Postat de: eumimi in Sirop / CompotPunem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de minute. Amestecam din cand in cand. Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert inca 20...Citeste continuarea
Paste cu creveti si sos gorgonzola
Postat de: trifadalia in PastePastele se pun la fiert sa fie al dente, in apa cu sare. Se fierb orice fel de paste dupa preferinte. Pentru sos se pune smantana intr-o tigaie si gorgonzola sfaramata pana aproape incepe sa...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi crocanti la...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCurata cartofii, spala-i bine si apoi taie-i felii mai groase, apoi bastonase, gen wedges. Incalzeste cuptorul la 200 grade C, pe treapta sus-jos +ventilator, daca ai cuptor electric, sau mediu...Citeste continuarea
Sirop din flori de salcam
Postat de: amalia01 in Sirop / CompotCulegi florile de salcâm dimineața, de preferat într-o zonă situată departe de orice sursa de poluare. Treci florile sub jet de apa rece si desprinzi florile de pe tije, apoi le...Citeste continuarea
Piept de pui cu smantana
Postat de: trifadalia in PuiSe spala pieptul de pui, apoi se feliaza. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se pune uleiul la incalzit, se da fiecare felie condimentata prin faina, apoi se prajeste in...Citeste continuarea
Desert cheesecake marmorat cu...
Postat de: merisor67 in TorturiTrecem biscuiții prin robot și adăugăm peste ei untul topit. Îi amestecăm bine cu untul până la omogenizare, apoi îi întindem în strat uniform la baza unei...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza
Postat de: trifadalia in DulciuriIntr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se omogenizeaza untura cu faina. Se adauga ouale, si la urma iaurtul cat sa fie un aluat sa il poti intinde. Se imparte...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: trifadalia in CiorbeIntr-o oala se pune carnea de vitel la fiert impreuna cu morcovii taiati cubulete, cu foile de dafin, cu boabele de piper si cu sarea. Se culege spuma pe masura ce incepe sa fiarba. Se lasa la...Citeste continuarea
Mancare de gulii cu carne tocata
Postat de: trifadalia in PorcSe curata guliile si ceapa. Intr-o oala se toarna uleiul, se adauga ceapa data pe razatoarea cea mica, se caleste pana devine aurie. Se adauga peste ea carnea tocata si se amesteca pana capata o...Citeste continuarea
Somn cu cartofi, rosii si busuioc
Postat de: mihaelar63 in PesteCuratati si spalati cartofii, rosiile, usturoiul si busuiocul. Cartofii se taie felii rotunde si usturoiul rondele mici. Curatati si spalati somnul.Eu am lasat o bucata de...Citeste continuarea
Cotlet cu prosciutto si mozzarella...
Postat de: amalia01 in Slow CookerCotletul il speli sub jet de apă rece, îl stergi și îl tai felii groase de cca 1 cm, avand grijă să nu le desprinzi complet. Condimentezi carnea și o așezi în...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cappuccino si...
Postat de: Meea in PrajituriBlat: batem albușurile spumă tare împreună cu lingurile de apă. Adăugăm apoi zahărul și continumăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă.Punem...Citeste continuarea
Desert choux craquelin
Postat de: Oana in PrajituriSe pregateste mai intai invelisul crocant, craquelin : untul moale se amesteca cu zaharul brun pana se obtine o pasta, apoi se pune faina si se framanta bine. Se imparte amestecul in doua. In...Citeste continuarea
Paste cu ciuperci shiitake
Postat de: cristeena20 in PasteReteta asta se face destul de repede, deci trebuie sa ne sincronizam sa terminam de fiert pastele in acelasi timp cu gatitul ciupercilor. Am pus apa la fiert cu sare; intre timp am spalat...Citeste continuarea
Porumbei de casa cu orez
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carnePorumbeii se curata si se portioneaza in sferturi. Sunt pasari mici si e suficient sa ii taiem in 4-sunt similari cu puii doar ca sunt micuti si mai fragezi. Ii presaram cu sare, piper, praf de...Citeste continuarea
Pui cu sunca si mozzarella
Postat de: madi_marin in PuiSe fac câteva tăieturi în bucăţile de piept. Se ung uşor cu ulei, apoi se condimentează cu sare, piper, condimente speciale şi cimbru. Se pune carnea la fript...Citeste continuarea