Am primit cateva kg bune de visine si pe langa gem, compot .... nu putea lipsi bineinteles nici prajitura! Am optat pentru un clafoutis, care pe langa faptul ca se prepara foarte repede, pastrat apoi la rece este delicioasa si racoroasa pe caldura aceasta!
"Picnicul bucatarasilor"
Mai intai se spala visinele, se indeparteaza samburii cu ajutorul aparatului pentru a ramane cat mai intregi visinele si se pun sa se scurga.
Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie mai cremoasa. Se adauga uleiul, apoi laptele. La final se pune faina si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza.
Se unge o tava de tarta cu unt. Se asaza visinele pe fundul tavii, una langa alta. Se toarna compozitia peste visine pe toata suprafata. Daca se mai deplaseaza visinele se rearanjeaza ulterior.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 40-45 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit.
Se serveste rece! Pofta buna!
1
Se pot inlocui visinele cu orice alte fructe preferati!