Kashmiri Chai, ceai roz indian

de Catalina L in Bauturi, 20 Iun 2018 | 6914 vizualizari

 

Stiu ca nu este obisnuit, dar incercati si sigur va va placea :)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/kashmiri-chai-ceai-roz-indian.html
O reteta etonanta, foarte raspandita in India si in Orientul Mijlociu.
Ceaiul devine roz datorita ajutarii unui varf de 'baking powder' - praf de copt sau bicarbonat de sodiu.
Puteti pune deasemenea sofran daca aveti.
Mi-a placut foarte mult, rezultatul este delicios si epatant.

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de apa
  • 2-3 lingurite de ceai verde
  • 3-4 linguri de zahar
  • 4 capsule de cardamom verde
  • 2 cani de lapte
  • un varf de cutit de praf de copt sau de bicarbonat de sodiu
  • (sau sofran daca aveti) - necesar pentru a obtine culoarea roz
  • fructe uscate: migdale, fistic, fructe de padure goji
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kashmiri Chai, ceai roz indian:

Turnati 2 cani de apa intr-o oala adanca.

Scoateti semintele de cardamom din capsule.

Puneti in apa semintele de cardamom si ceaiul verde.

Adaugati varful de baking powder (praf de copt sau bicarbonat de sodiu) si lasati sa fiarba timp de 20 de minute.

Apa trebuie sa scada de jumatate.

Puneti din nou 2 cani de apa fierbinte.

Amestecati si lasati sa fiarba timp de 10 minute.

Intr-o alta oala aduceti la fierbere laptele(puteti pune din nou cardamom sau alte condimente).

Cand ajunge la fierbere, turnati-l in ceaiul fierbinte.

Lasati sa fiarba din nou totul timp de 15 minute.

Cu cat ceaiul fierbe mai mult, cu atat este mai gustos.

Luati de pe foc si turnati in pahare (am filtrat).

Se serveste fierbinte cu fructe uscate maruntite.

Este delicios !

Este foarte bun si rece, mai ales vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kashmiri Chai, ceai roz indian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

22.06.2018, 06:59

Interesant!

miki_a 1

22.06.2018, 17:54

Waw!!! Sună interesant!

RuxyRux 1

27.06.2018, 17:55

Exceptional!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceai de lamaie cu miere de albine