Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi

de Gherca Daniela in Dulciuri, 19 Iun 2018 | 2836 vizualizari

 

Sunt de efect si foarte rapid de preparat!
Pentru "Picnicul Bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 15 piscoturi
  • 150g nuca
  • 150ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 75g unt
  • esenta de rom
  • esenta de cafea(optional)
  • 15 napolitane mici
  • 1 lingura de zahar
  • Pentru tavalit:
  • cacao
  • nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi:

 Trecem piscoturile cu nuca printr-un robot de bucatarie, apoi rasturnam totul intr-un bol si adaugam cacaua.
      Separat, intr-un ibric punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si untul si lasam pana da primul clocot, adaugam si esenta de rom si/sau cafea dupa gust, dupa care turnam totul peste ingredientele din bol.
      Omogenizam totul bine si dam compozitia la rece pentru 20 minute.
      Dupa acest timp, luam cate o bucata de aluat, formam cate o biluta in podul palmei, adaugam in centrul  cate un cubulet de napolitana si jumatate din ele le trecem prin cacao, jumatate prin nuca de cocos.
Se mai pot umple cu visine din visinata/compot sau cu ce va place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuci, ciocolata si cocos