Desert briose cu ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 19 Iun 2018 | 1779 vizualizari

 

Brioşe cu ciocolată, decorate cu zmeură şi dulceaţă de cireşe.
"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă,
  • 3 linguri zahăr,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 85 ml ulei,
  • un vârf linguriţă praf de copt,
  • 3 linguri făină,
  • 1 lingură cacao,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 100 g ciocolată amăruie,
  • Pentru decor:
  • Zmeură,
  • dulceaţă de cireşe
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata:

 

Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina, cacaua şi praful de copt. Se obţine o compoziţie moale, pufoasă care se toarnă într-o tavă pentru brioşe. Ţineţi cont să nu umpleţi forma până sus, pentru că ele se umflă la copt.

Se coc la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 20 minute. Se lasă la răcit.

 Pentru crema de ciocolată: se încălzeşte pe foc mic, într-un ibric, frişca lichidă, atât cât să frigă la deget, se toarnă în castronul în care am mărunţit ciocolată şi se amestecă bine. Se lasă la răcit, apoi se bate cu mixerul ca la frişcă, până devine consistentă, dar nu tare.

 Asamblare şi decor: fiecare brioşă se deorează cu cremă de ciocolată şi zmeură sau dulceaţă de cireşe.

 

Timp de coacere: aprox 20min

Timp de pregătire: 40min

Porţii: 5

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/briose-cu-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor