Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

de Gherca Daniela in Dulciuri, 19 Iun 2018 | 21633 vizualizari

 

"Picnicul Bucatarasilor"
Eu zic ca merge perfect in sacosica bunatatilor pentru picnic, usor de depozitat si numai buna de mancat!

 

INGREDIENTE

  • Foile de aluat:
  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml apa rece
  • 4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 500 g branza proaspata de vaca
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 110 g smantana
  • 230 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri faina
  • In plus:
  • 2 oua
  • 400 g smantana
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta dobrogeana cu branza dulce:

Pentru aluat:

Faina o cernem intr-un lighean. adaugam sarea, apa si 2 linguri ulei, framantam pana obtinem un aluat omogem, iar la final restul de ulei. Bila rezultata o lasam deoaparte pana pregatim umplutura.

Pentru umplutura:

Branza o faramitam bine cu un praf de sare, adaugam si restul ingredientelor pana obtinem o umplutura cremoasa si usor de intins.

Luam bila de aluat si o impartim in 4 parti egale.

Fiecare bila o intindem intr-o foaie foarte subtire, pe care o umplem cu branza. Rulam usor si fiecare rulou il asezam intr-o tava dreptunghiulara mare tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce am pus cele 4 foi umplute cu branza in tava, separat batem cele 2 oua cu zaharul, smantana si putina vanilie, apoi compozitia rezultata o turnam deasupra placintei si dam totul la  cuptorul preincalzit la 180C pentru 40-50 minute sau pana este frumos rumenita.

Cand este gata o lasam sa se raceasca complet, apoi o putem servi.
Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta dobrogeana cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos