Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

de Rocsi in Prajituri, 18 Iun 2018 | 5325 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor"
Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe cerul gurii! Asa prajitura sa tot mananci la mic-dejun, pranz si cina, sincer va zic!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 7 oua
    • 7 linguri zahar
    • 70 ml lapte
    • 50 ml ulei de cocos
    • 11 linguri faina
    • 2 lingurite vanilie
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • un praf de sare
    • 200-250 gr capsuni
    Pentru crema:
    • 3 galbenusuri
    • 7 linguri zahar
    • 650 ml lapte
    • 6 linguri amidon
    • 40 ml ulei de cocos
    • 100 gr unt
    • 3 lingurite vanilie
    Pentru frisca:
    • 200 ml frisca lichida
    • 50 gr crema de branza
    • 1 lingura zahar pudra cu vanilie
    Pentru sosul de capsuni:
    • 400 gr capsuni
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingura amidon
    • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca:

Blatul: Spalati capsunile, indepartati coditele, le stergeti bine de apa si le taiati bucatele. Topiti uleiul de cocos, il lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Incorporati uleiul de cocos, laptele si vanilia. Adaugati faina si praful de copt. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente. Impartiti compozitia in doua boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati prima parte de compozitie, presarati bucati de capsuni. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 13-15 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor. La fel procedati cu a doua foaie. Le lasati sa se racesca.

Crema: Intr-o cratita puneti galbenusurile, zaharul si le amestecati bine. Adaugati laptele, amidonul si invatiti cu telul pana amidonul este complet dizolvat. Transferati cratita pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc, adaugati uleiul de cocos, amestecati bine. Acoperiti crema cu folie, o lasati sa se raceasca. Cand este rece crema, adaugati untul de la temperatura camerei, vanilia si mixati pana sunt toate incorporate.

Frisca: Frisca rece, o mixati cateva secunde pana prinde putina consistenta. Adaugati crema de branza, zaharul pudra, mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Puneti hartie de copt in tava in care ati copt foile de blat. Asezati prima foaie de blat in tava, puneti crema de vanilie, o nivelati. Asezati a doua foaie de blat, apasati usor, apoi puneti frisca si o nivelati. Dati prajitura la rece 3-4 ore sau peste noapte.

Sosul de capsuni: Capsunile spalate si curatate de codite, le taiati in sferturi. Le puneti intr-o cratita cu zaharul, transferati pe foc. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi dizolvati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnati peste capsuni si amestecati pana capata putina consistenta. Nu trebuie sa fie prea gros. Trageti sosul de pe foc, adaugati coaja rasa de lamaie. Lasati sosul sa se raceasca. Scoateti prajitura de la rece, o portionati si o serviti alaturi de sosul de capsuni. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere