Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tarta cu carne tocata, mozzarella...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carnePreparăm mai întâi umplutura de carne tocată. Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori, morcovul tocat cubulețe sau dat pe răzătoare și 2...Citeste continuarea
Desert haiose
Postat de: mirela0911 in PrajituriOsanza se curata de pielita, apoi se da prin masina de tocat si se amesteca bine cu cele 200 g faina. Se imparte in 3 parti egale. Intr-un bol se pune faina, sarea, untura, oul si vinul alb. Se...Citeste continuarea
Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de măsline. Se adaugă în tigaie ardeiul gras, spălat, curățat și feliat subțire (julienne). Se acoperă...Citeste continuarea
Desert bezele colorate
Postat de: GABRIELAGH in DulciuriSe bat albusurile cu un praf de sare la o viteza medie pana cand incep sa se faca spuma. Se mareste viteza adaugand treptat zaharul, zeama de lamaie si amidonul. Se bat la viteza mare cam 7...Citeste continuarea
Desert sarlota cu visine
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se scot vișinele din sirop și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine. Se scot sâmburii, dacă este cazul. Se amestecă ingredientele uscate...Citeste continuarea
Spagetti bolognese
Postat de: TAB1TA in PasteAm pregatit mai intai sosul. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Intr- o tigaie se pune putin ulei la incins. Se adauga ceapa si usturoiul. Cand acestea se inmoaie putin, se...Citeste continuarea
File de crap in aluat de bere, cu...
Postat de: ancutsa in Crap / CarasSe prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde acrita cu...
Postat de: ancutsa in CiorbeSe spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în puţin ulei înfierbântat, ceapa albă...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de sampanie si...
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie, mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir...Citeste continuarea
Desert Tiramisu cu visine la pahar
Postat de: sufletista in DulciuriBlat -se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu lapte si uleiul, adaugam peste albusuri in fir...Citeste continuarea
Paste cu ton si Philadelphia
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj amestecand din cand in cand . Intre timp punem o tigaie...Citeste continuarea
Supa cu galuste
Postat de: iorgamonica in Supe/CiorbePentru inceput punem pulpele la fiert, in 5 litri de apa, completand cu apa ori de cate ori este nevoie. In momentul in care se face spuma, o vom aduna de fiecare data. Cat timp fierbe carnea,...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata...
Postat de: sufletista in TorturiBlat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbensurile cu uleiul, coaja de lamaie,...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de afine si...
Postat de: sufletista in TorturiBlat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul, apa pana ce devin omogene,...Citeste continuarea
Desert donuts cu nutella la aparat
Postat de: TAB1TA in DulciuriMai intai se lasa nutella la temperatura camerei sau se incalzeste cateva secunde in cuptorul cu microunde. Se bat ouale spuma pana isi dubleaza volumul. Se pune laptele in fir subtire,...Citeste continuarea
Aperitiv omleta turceasca (Menemen)
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCeapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor în ulei, la foc mic. Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare și se taie julienne, sau cubulețe, după...Citeste continuarea
Paine
Postat de: Lina24 in PiinePunem faina intr-un lighean si facem o gaura in mijlocul ei. Drojdia o frecam cu o lingura zahar, apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit. Cele 2 oua le batem spuma...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri Svaiter
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se prepară umplutura, din ouă fierte tari, telemea de vaci și unt, conform...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu morcovi
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postSe curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala se pune putin ulei. Se adauga ceapa si...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: ancutsa in Mancare copiiEu am avut si un cartof fiert dinainte, ramas de la o salata, si am vrut sa-l pregatesc si pe el, deci veti avea nevoie de 4 cartofi. Cartofii cruzi se curăţă şi se spală...Citeste continuarea
Desert mini trandafiri cu unt
Postat de: ancutsa in DulciuriSe fărâmă drojdia, dizolvând-o în puţin lapte călduţ cu zahăr. Se adaugă ouăle, restul de lapte, untul topit şi uşor răcorit şi sare. Se adăugă făină...Citeste continuarea
Desert guguluf cu albusuri si...
Postat de: RODIMUR in PrajituriAlbușurile se mixează cu un praf de sare, până ce încep să crească. Atunci se adaugă zahărul pudră, puțin câte puțin, vanilia și apoi coaja de lămâie,...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu carne
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriUmplutura :Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei si se adauga carnea tocata. Se lasa pana devine alba ,apoi se pune apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se presara sare,piper,cimbru uscat ,se...Citeste continuarea
Ciorba de varza rosie, cu afumatura
Postat de: RODIMUR in CiorbeMai întâi se curăță varza, se spală, se elimină cotorul și nervurile groase, se taie fideluțe și se freacă bine cu 1 linguriță de sare, după care se lasă 10 minute să se...Citeste continuarea
Tocana de legume cu vita
Postat de: Retetegg in VitaPulpa de vitel se taie cuburi. Se pune la calit in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se lasa 2-3 minute la foc mare, apoi se adauga 1 ceasca de apa si se acopera cratita cu un...Citeste continuarea
Chiftelute de peste
Postat de: violeta30 in PestePestele se fileteaza si se marunteste (se va avea grija sa nu aiba oase si nici urme de piele). Se adauga ceapa taiata mai fin, morcovul razuit, pesmetul, oul, usturoiul pisat, bicarbonatul,...Citeste continuarea
Desert Duo de ciocolata
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul: Se amestecă untul cu zahărul şi un praf de sare, se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă înainte. Se adaugă şi...Citeste continuarea
Fritata cu pipote si inimi de pui
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneCalim ceapa in ulei, adaugam pipotele si inimile fierte si kaiserul taiat fasii subtiri. Lasam sa se caleasca bine si punem o cescuta de apa ca sa se inabuse. Cand sunt gata le punem intr-un vas...Citeste continuarea
Desert savarine
Postat de: violeta30 in PrajituriAluatul Punem faina intr-un vas si presaram un praf de sare. Dizolvam drojdia cu zahar, adaugam uleiul, oul batut, vanilia si laptele si adaugam totul peste faina si framantam un aluat...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale bine. Se lasa la racit si apoi se curata de coaja. Vom taia ouale in jumatati si scoatem galbenusurile cu grija sa nu rupem albusul. Galbenusurile se piseaza bine cu furculita...Citeste continuarea
Salata de peste
Postat de: violeta30 in PesteScurgem bine tonul si tapetam bine cu servetele de hartie ca sa soatem excesul de lichid. Pastrama de macrou se marunteste (se elimina pielita si eventualele oase) si se adauga peste tonul...Citeste continuarea
Saramura de peste la gratar
Postat de: violeta30 in PestePestele curatat de intestine (nu se va curata si de solzi ca sa nu se prinda si sa ramana bucati de carne pe gratar) spalat si dat cu sare se pune pe gratarul incins si se frige pe ambele parti...Citeste continuarea
Somon la gratar cu mamaliguta
Postat de: violeta30 in PesteRondelele de somon dupa ce se clatesc cu apa, se usuca cu servetele de hartie si se dau cu sare. Se pun pe gratarul incins si se frig pe ambele parti. Mamaliga se va face intre timp. Se pune...Citeste continuarea
Desert tort cu cirese si ciocolata
Postat de: sufletista in TorturiBlat -untul il mixam spuma cu un praf de sare, 50 g zahar pudra, vanilia, adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam pana ce se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu branzeturi, la...
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumePutem folosi atât ciupeci albe, cât și brune. Îndepărtăm piciorușele și folosim doar pălăriile. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem. În...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de sampanie
Postat de: sufletista in TorturiBlat -cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul pudra. Facem o adancitura, adaugam uleiul si untul si incepem sa mixam la viteza mica pana ce se omogenizeaza, adaugam sampania...Citeste continuarea
Desert bomboane ferrero rocher
Postat de: sufletista in DulciuriMacinam napolitanele, adaugam restul de ingrediente si amestecam bine. Trebuie sa rezulte un aluat moale cat sa putem modela. Cu mainele umede, formam bilute cat 1/2 nuca, le aplatizam putin,...Citeste continuarea
Chiftelute marinate in sos de rosii
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneMai intai am pregatit chiftelutele. Am curatat ceapa si usturoiul si le-am tocat marunt. Am pus la inmuiat cateva secunde bucatile de paine in lapte. Apoi le-am stors putin. Am amestecat...Citeste continuarea
Tort Ferrero Rocher (1300 de retete)
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si...Citeste continuarea
Piept de porc fiert in zeama de varza
Postat de: Constelatialeu in Mezel de casaBucata de piept daca este inghetata, o lasam la dezghetat, apoi o asezam intr-o oala incapatoare ( 10 l), peste turnam zeama de varza, adaugam sare si boabele de piper si punem oala sa fiarba la...Citeste continuarea
Supa-crema de linte rosie
Postat de: amalia01 in SupeLintea o speli si o pui la hidratat intr-o cana de apa rece pentru 30 de minute. Intre timp cureti ceapa si cartoful dulce. Ceapa o lasi intreaga, iar cartoful il tai in sferturi. Pui la fiert...Citeste continuarea
Pui intreg la Crock-Pot Express...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingPuiul il parliti pe flacara aragazului, in cazul in care mai are puf, apoi il spalati bine si il stergeti cu niste servetele. Intr-un vas amestecati untul cu sare, piper, boia dulce, boia iute,...Citeste continuarea
Milkshake de fructe de padure
Postat de: Retetegg in BauturiFructele de padure se paseaza fin. Daca nu va plac semintele, se pot trece prin sita dupa ce le-ati pasat. Se adauga mierea si laptele si se omogenizeaza pana obtinem o bautura fina si...Citeste continuarea
Costita de porc cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in PorcCostita de porc se spala si se portioneaza . Cartofii se curata , se spala si se taie pe lungime . Asezati cartofii intr-o tava mare . Sarati . Costita se sareaza se...Citeste continuarea
Snitel de curcan cu pesto si mustar
Postat de: mihaelar63 in CurcanPieptul de curcan se feliaza si se bate cu batatorul de snitele . Bucatile de carne se bat cu atentie sa nu se rupa . Se face un amestec din pesto , mustar , ulei , sare ,...Citeste continuarea
Ceafa afumata cu fasole boabe
Postat de: mihaelar63 in PorcFasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda...
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pun ingredientele pentru aluat si se amesteca bine pana se formeaza o coca destul de tare. Se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Ciorba cu gulie, afumatura si smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele . Osul se spala cu apa calduta . Nu trebuie oparit daca este proaspat afumat . Eventual portionati osul garf daca este prea mare si nu va incape...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere...
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriCuratam merele de coaja,le taiem in doua si eliminam cotorul.Le taiem feliute subtiri.Untul il punem intr-o cratita la topit,adaugam merele,presaram zaharul.Amestecam...Citeste continuarea
Snitel italian - cu dovlecel si...
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de cotlet se ung pe ambele parti cu pesto de busuioc . Eu am avut la borcan . Ungeti o tava cu unt si asezati carnea in ea . Dovlecelul se spala si se...Citeste continuarea