A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tarta cu carne tocata, mozzarella...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Preparăm mai întâi umplutura de carne tocată. Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori, morcovul tocat cubulețe sau dat pe răzătoare și 2...Citeste continuarea

Desert haiose

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Osanza se curata de pielita, apoi se da prin masina de tocat si se amesteca bine cu cele 200 g faina. Se imparte in 3 parti egale. Intr-un bol se pune faina, sarea, untura, oul si vinul alb. Se...Citeste continuarea

Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de măsline. Se adaugă în tigaie ardeiul gras, spălat, curățat și feliat subțire (julienne). Se acoperă...Citeste continuarea

Desert bezele colorate

Postat de: GABRIELAGH in Dulciuri

 Se bat albusurile cu un praf de sare la o viteza medie pana cand incep sa se faca spuma. Se mareste viteza adaugand treptat zaharul, zeama de lamaie si amidonul. Se bat la viteza mare cam 7...Citeste continuarea

Desert sarlota cu visine

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se scot vișinele din sirop și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine. Se scot sâmburii, dacă este cazul. Se amestecă ingredientele uscate...Citeste continuarea

Spagetti bolognese

Postat de: TAB1TA in Paste

Am pregatit mai intai sosul. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Intr- o tigaie se pune putin ulei la incins. Se adauga ceapa si usturoiul. Cand acestea se inmoaie putin, se...Citeste continuarea

File de crap in aluat de bere, cu...

Postat de: ancutsa in Crap / Caras

  Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde acrita cu...

Postat de: ancutsa in Ciorbe

  Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în puţin ulei înfierbântat, ceapa albă...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de sampanie si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie, mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir...Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu visine la pahar

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat -se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu lapte si uleiul, adaugam peste albusuri in fir...Citeste continuarea

Paste cu ton si Philadelphia

Postat de: caroline in Paste

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj amestecand din cand in cand . Intre timp punem o tigaie...Citeste continuarea

Supa cu galuste

Postat de: iorgamonica in Supe/Ciorbe

Pentru inceput punem pulpele la fiert, in 5 litri de apa, completand cu apa ori de cate ori este nevoie. In momentul in care se face spuma, o vom aduna de fiecare data. Cat timp fierbe carnea,...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbensurile cu uleiul, coaja de lamaie,...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de afine si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul, apa pana ce devin omogene,...Citeste continuarea

Desert donuts cu nutella la aparat

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Mai intai se lasa nutella la temperatura camerei sau se incalzeste cateva secunde in cuptorul cu microunde. Se bat ouale spuma pana isi dubleaza volumul. Se pune laptele in fir subtire,...Citeste continuarea

Aperitiv omleta turceasca (Menemen)

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor în ulei, la foc mic. Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare și se taie julienne, sau cubulețe, după...Citeste continuarea

Paine

Postat de: Lina24 in Piine

Punem faina intr-un lighean si facem o gaura in mijlocul ei. Drojdia o frecam cu o lingura zahar, apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit. Cele 2 oua le batem spuma...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri Svaiter

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se prepară umplutura, din ouă fierte tari, telemea de vaci și unt, conform...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu morcovi

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Se curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala se pune putin ulei. Se adauga ceapa si...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: ancutsa in Mancare copii

    Eu am avut si un cartof fiert dinainte, ramas de la o salata, si am vrut sa-l pregatesc si pe el, deci veti avea nevoie de 4 cartofi. Cartofii cruzi se curăţă şi se spală...Citeste continuarea

Desert mini trandafiri cu unt

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se fărâmă drojdia, dizolvând-o în puţin lapte călduţ cu zahăr. Se adaugă ouăle, restul de lapte, untul topit şi uşor răcorit şi sare. Se adăugă făină...Citeste continuarea

Desert guguluf cu albusuri si...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Albușurile se mixează cu un praf de sare, până ce încep să crească. Atunci se adaugă zahărul pudră, puțin câte puțin, vanilia și apoi coaja de lămâie,...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu carne

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Umplutura :Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei si se adauga carnea tocata. Se lasa pana devine alba ,apoi se pune apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se presara sare,piper,cimbru uscat ,se...Citeste continuarea

Ciorba de varza rosie, cu afumatura

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Mai întâi se curăță varza, se spală, se elimină cotorul și nervurile groase, se taie fideluțe și se freacă bine cu 1 linguriță de sare, după care se lasă 10 minute să se...Citeste continuarea

Tocana de legume cu vita

Postat de: Retetegg in Vita

Pulpa de vitel se taie cuburi. Se pune la calit in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se lasa 2-3 minute la foc mare, apoi se adauga 1 ceasca de apa si se acopera cratita cu un...Citeste continuarea

Chiftelute de peste

Postat de: violeta30 in Peste

Pestele se fileteaza si se marunteste (se va avea grija sa nu aiba oase si nici urme de piele). Se adauga ceapa taiata mai fin, morcovul razuit, pesmetul, oul, usturoiul pisat, bicarbonatul,...Citeste continuarea

Desert Duo de ciocolata

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Blatul: Se amestecă untul cu zahărul şi un praf de sare, se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă înainte. Se adaugă şi...Citeste continuarea

Fritata cu pipote si inimi de pui

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Calim ceapa in ulei, adaugam pipotele si inimile fierte si kaiserul taiat fasii subtiri. Lasam sa se caleasca bine si punem o cescuta de apa ca sa se inabuse. Cand sunt gata le punem intr-un vas...Citeste continuarea

Desert savarine

Postat de: violeta30 in Prajituri

Aluatul Punem faina intr-un vas si presaram un praf de sare. Dizolvam drojdia cu zahar, adaugam uleiul, oul batut, vanilia si laptele si adaugam totul peste faina si framantam un aluat...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Se fierb ouale bine. Se lasa la racit si apoi se curata de coaja. Vom taia ouale in jumatati si scoatem galbenusurile cu grija sa nu rupem albusul. Galbenusurile se piseaza bine cu furculita...Citeste continuarea

Salata de peste

Postat de: violeta30 in Peste

Scurgem bine tonul si tapetam bine cu servetele de hartie ca sa soatem excesul de lichid. Pastrama de macrou se marunteste (se elimina pielita si eventualele oase) si se adauga peste tonul...Citeste continuarea

Saramura de peste la gratar

Postat de: violeta30 in Peste

Pestele curatat de intestine (nu se va curata si de solzi ca sa nu se prinda si sa ramana bucati de carne pe gratar) spalat si dat cu sare se pune pe gratarul incins si se frige pe ambele parti...Citeste continuarea

Somon la gratar cu mamaliguta

Postat de: violeta30 in Peste

Rondelele de somon dupa ce se clatesc cu apa, se usuca cu servetele de hartie si se dau cu sare. Se pun pe gratarul incins si se frig pe ambele parti. Mamaliga se va face intre timp. Se pune...Citeste continuarea

Desert tort cu cirese si ciocolata

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -untul il mixam spuma cu un praf de sare, 50 g zahar pudra, vanilia, adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam pana ce se...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu branzeturi, la...

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Putem folosi atât ciupeci albe, cât și brune. Îndepărtăm piciorușele și folosim doar pălăriile. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem. În...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de sampanie

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul pudra. Facem o adancitura, adaugam uleiul si untul si incepem sa mixam la viteza mica pana ce se omogenizeaza, adaugam sampania...Citeste continuarea

Desert bomboane ferrero rocher

Postat de: sufletista in Dulciuri

Macinam napolitanele, adaugam restul de ingrediente si amestecam bine. Trebuie sa rezulte un aluat moale cat sa putem modela. Cu mainele umede, formam bilute cat 1/2 nuca, le aplatizam putin,...Citeste continuarea

Chiftelute marinate in sos de rosii

Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carne

Mai intai am pregatit chiftelutele. Am curatat ceapa si usturoiul si le-am tocat marunt. Am pus la inmuiat cateva secunde bucatile de paine in lapte. Apoi le-am stors putin. Am amestecat...Citeste continuarea

Tort Ferrero Rocher (1300 de retete)

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si...Citeste continuarea

Piept de porc fiert in zeama de varza

Postat de: Constelatialeu in Mezel de casa

Bucata de piept daca este inghetata, o lasam la dezghetat, apoi o asezam intr-o oala incapatoare ( 10 l), peste turnam zeama de varza, adaugam sare si boabele de piper si punem oala sa fiarba la...Citeste continuarea

Supa-crema de linte rosie

Postat de: amalia01 in Supe

Lintea o speli si o pui la hidratat intr-o cana de apa rece pentru 30 de minute. Intre timp cureti ceapa si cartoful dulce. Ceapa o lasi intreaga, iar cartoful il tai in sferturi. Pui la fiert...Citeste continuarea

Pui intreg la Crock-Pot Express...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Puiul il parliti pe flacara aragazului, in cazul in care mai are puf, apoi il spalati bine si il stergeti cu niste servetele. Intr-un vas amestecati untul cu sare, piper, boia dulce, boia iute,...Citeste continuarea

Milkshake de fructe de padure

Postat de: Retetegg in Bauturi

Fructele de padure se paseaza fin. Daca nu va plac semintele, se pot trece prin sita dupa ce le-ati pasat.  Se adauga mierea si laptele si se omogenizeaza pana obtinem o bautura fina si...Citeste continuarea

Costita de porc cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Costita de porc se spala si se portioneaza . Cartofii se curata , se spala si se taie pe lungime . Asezati cartofii intr-o tava mare . Sarati . Costita se sareaza se...Citeste continuarea

Snitel de curcan cu pesto si mustar

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Pieptul de curcan se feliaza si se bate cu batatorul de snitele . Bucatile de carne se bat cu atentie sa nu se rupa . Se face un amestec din pesto , mustar , ulei , sare ,...Citeste continuarea

Ceafa afumata cu fasole boabe

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta.   A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu.   Fierbeti 15 minute pana...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda...

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pun ingredientele pentru aluat si se amesteca bine pana se formeaza o coca destul de tare. Se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp pregatim...Citeste continuarea

Ciorba cu gulie, afumatura si smantana

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele . Osul se spala cu apa calduta . Nu trebuie oparit daca este proaspat afumat . Eventual portionati osul garf daca este prea mare si nu va incape...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

       Curatam merele de coaja,le taiem in doua si eliminam cotorul.Le taiem feliute subtiri.Untul il punem intr-o cratita la topit,adaugam merele,presaram zaharul.Amestecam...Citeste continuarea

Snitel italian - cu dovlecel si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Bucatile de cotlet se ung pe ambele parti cu pesto de busuioc . Eu am avut la borcan . Ungeti o tava cu unt si asezati carnea  in ea . Dovlecelul se spala si se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]