Aperitiv tarta cu salam

de Razvan Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2019 | 3614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 170 g faina
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 650 g salam
  • 2 oua + 1 albus
  • 50 g ketchup
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin piper macinat
  • 125 g mozzarella
  • Alte ingrediente:
  • 1 pachet de aluat de foitaj (450 g)
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • mix de seminte (in, dovleac, susan, floarea-soarelui)
  • Diametru tava: 28 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu salam:

Se decongeleaza aluatul de foitaj.

Se cerne faina intr-un castron. Se adauga oul, untul si sarea. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios.

*Daca salamul este prea sarat, nu se mai adauga sare in aluatul fraged.

Se formeaza o bila din aluat, care se pune intr-o folie la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Se taie 8 felii din salam si se dau deoparte. Restul salamului se taie marunt si se prajeste. Se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, salamul prajit se amesteca cu ouale, albusul, ketchupul, ierburile aromatice si putin piper macinat.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru tarte cu ulei, se intinde aluatul fraged pe masa si apoi se aseaza in tava. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se toarna amestecul cu salam. Deasupra se aseaza mozzarella taiata felii.

Se pune aluatul de foitaj peste tarta si se decupeaza. Cu foitajul ramas se decoreaza tarta, impletindu-l in 3 si formand o coronita pe margini. Se sectioneaza foitajul in 8 locuri pentru a introduce feliile de salam pastrate.

Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte peste ea.

Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu salam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen