Peste la cuptor

de Bucataras in Peste, 25 Mar 2019 | 4045 vizualizari

 

O reteta simpla si tare gustoasa, perfecta pentru pranz sau cina!

 

INGREDIENTE

  • 1 biban
  • 1lingura de fresh de lamaie
  • 5 frunze de busuioc
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor:

Primul lucru ar fi sa filetam pestele. Observi ca pestele este deja eviscerat, iar solzii au fost indepartati. Este esential sa ai un cutit lung, cu varf, foarte ascutit si cu lama flexibila. Sterge pestele si tocatorul cu niste servetele, pentru a preveni alunecarea acestuia. Taie apoi inotatoarele cu ajutorul unei foarfece. Fa o taietura mai sus de cap, pana simti osul de pe sira spinarii. Cand ai dat de acesta, mergi pe el cu cutitul, taind primul file.

Intoarce fileul cu pielea in sus si de-acesta data porneste de la coada. Taie tot pe directia osului de pe sira spinarii. Resturile nu le arunca. Le poti folosi la un bors de peste.
Taie burta pestelui si scoate oasele cu ajutorul unei pensete. Adauga frunzele de busuioc, catelul de usturoi si putina sare intr-un mojar. Zdrobeste-le bine si adauga uleiul de masline si fresh-ul de lamaie. Amesteca pana obtii un sos omogen.

Unge file-urile cu acest sos, presara piper pe deasupra, iar apoi ruleaza-le si asaza-le intr-o tava cu hartie de copt. Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 10-12 min. Verifica-le din cand in cand in interior sa vezi daca s-au gatit. Serveste-le alaturi de un orez sau de un sos dulce acrisor de rodie, asa cum fac eu. 
Sa tot mananci peste in cazul asta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

25.03.2019, 21:44

Ion55 1

28.03.2019, 19:21

Castiga bani cu sondaje online platite!
Pentru participarea la sondaje primeşti între 0.20€ si 2,5€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
Inscrie-te aici, e gratuit si usor!
https://bit.ly/27Y30zS

Xandrinne 1

21.04.2019, 17:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peste Prajit cu Mamaliguta