Ciorba de crap

de stefy_a in Crap / Caras, 25 Mar 2019 | 2848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru 9 litri de ciorba:
  • 2 kg crap
  • 3 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 100 g telina
  • 3 linguri bulion/pasta de tomate
  • 1 ardei gras verde/rosu
  • 3 linguri bulion/pasta de tomate 
  • cateva fire de patrunjel verde 
  • 2 linguri de ulei
  • bors dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1 lingura otet
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de crap:

Se curata crapul de solzi, de intestine, se spala si se portioneaza.
Bucatile de peste se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se adauga si o lingura cu otet si se lasa circa 10 minute in apa, pentru a scapa de mirosul de peste
Se curata telina, pastarnacul, morcovul si se dau prin razatoarea mare.
Ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele mici.
Se pun toate legumele la calit in cele 2 linguri de ulei timp de circa 3-4 minute.
In oala in care se face ciorba, se pun cei 9 l de apa, se adauga legumele calite si orezul si se lasa sa fiarba bine.
Se adauga apoi bucatile de crap si se mai lasa la fiarba circa 10-12 minute.
Cand da in clocot, se adauga borsul, pasta de tomate si sarea.
Se inchide focul si se adauga firele de patrunjel si leustean, tocate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de crap" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap ardelenesc