Desert negresa de post

de abetina in Prajituri, 21 Mar 2019 | 12073 vizualizari

 

"retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina de grau
  • 300 ml ulei
  • 500 ml apa minerala
  • 300 gr zahar
  • 300 gr gem de prune
  • 4 linguri cacao
  • 300 gr nuca
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura zahar cu grad redus de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post:

Se pun intr-un vas apa minerala, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se topeste zaharul.
   Se puneintr-un vas faina de grau, praful de copt, bicarbontatul de sodiu, cacaua, se omogenizeaza, se pune peste compozitia lichida si se mixeaza pana la omogenizare.
   Se adauga gemul de prune, nucile maruntite si se amesteca usor cu o paleta.
   Se pune hartie de copt intr-o tava cu dimensiunile de 22/36 cm si se toarna compozitia in tava.
   Se da tava la cuptorul incalzit deja, pentru circa 60 minute la foc potrivit. Cand crezi ca este gata, verifica cu o scobitoare, daca nu se ia compozitie pe scobitoare este semn ca este gata. Se scoate tava, se pudreaza cu zahar vanilat cu grad scazut de vanilie si se lasa pe aragaz sa se racoreasca dupa care se feliaza.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta usor de pregatit si foarte delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]