Foarte gustos a ieșit acest păstrăv la cuptor umplut cu ierburi aromate!
Pentru că m-a rugat cineva să-i prepar 2 păstrăvi la cuptor, m-am gândit să-i umplu cu ierburi aromate și multă lămâie, pentru un plus de gust.
Și bine am făcut, că tare mult mi-a mulțumit degustătorul.
Păstrăvul, curățat și eviscerat, se unge cu ulei și pe exterior și pe interior, se presară cu sare, piper, puțin chilli, se crestează pe partea care va sta deasupra în timpul tratamentului termic, iar în crestături se va adăuga câte un cățel de usturoi strivit. În interiorul păstrăvului se adaugă ierburile aromate și câteva felii mici de lămâie. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar pe lângă el se așază crenguța de roșii cherry, frunze de busuic, rozmarin și câțiva căței de usturoi. Păstrăvul se dă la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau în funcție de cuptorul fiecăruia, până este bine pătruns. Se servește cu roșiile cherry coapte, care se pot transforma într-un sos împreună cu usturoiul copt și frunze de busuioc. Să vă fie de folos!