A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Ouale se pun la fiert in apa rece cu o lingurita de sare si o lingura de otet pentru 10 minute, apoi se lasa la racit si se decojesc. Se taie fiecare ou in doua si se scoate albusul care se...Citeste continuarea

Desert foi de bezea cu crema de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare, densa ca pentru bezea.  Nuca, faina si praful de copt...Citeste continuarea

Piept de curcan la cuptor reteta...

Postat de: mirela0911 in Curcan

Cum se prepara Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta...Citeste continuarea

Desert strudel cu mere

Postat de: eumimi in Prajituri

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele impreuna cu zaharul la foc mic sa se caramelizeze. Le lasam 15-20 de minute, apoi adaugam scortisoara si stingem...Citeste continuarea

Focaccia cu masline

Postat de: cristina1985 in Piine

Faina se cerne, iar drojdia se dizolva in apa si miere. Se amesteca drojdia cu 450 g faina. Se adauga uleiul si sarea. Se framanta 10 minute. Daca mai trebuie faina, mai adaugati, dar nu multa....Citeste continuarea

Desert prajiturele whoopie

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Aluat : Se amesteca faina, cacaua, praful de copt, scortisoara si sarea. In alt bol, se bate spuma untul cu zaharul. Treptat, se adauga oul si esenta de vanilie. Apoi, adaugati faina si...Citeste continuarea

Desert tarta cu piersici si crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece, faina, praful de copt si sare. Amestecati cu mana, apoi adaugati oul si vanilia. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Presarati faina pe masa de...Citeste continuarea

Piept de pui pe gratar, cu gem de...

Postat de: ancutsa in Pui

  Se desfac piepții de pui și se bat ușor cu ciocănelul de șnițele, pentru a le mări suprafața de lucru. Se ung cu mirodenii după plac (eu am ales sare, boia dulce, oregano și...Citeste continuarea

Desert paleuri

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura si nuca

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt. Untul la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pudra, am adaugat ouale si am omogenizat. Adaugam praful de...Citeste continuarea

Legume uscate pentru mancaruri...

Postat de: ela in Conserve

Folositi ce legume aveti la dispozitie. Eu am facut 3 ture si am pus ce am avut la momentul respectiv. E bine daca aveti toate legumele enumerate de mine. Am folosit multi ardei de casa care au...Citeste continuarea

Desert tort cu faguri si albine

Postat de: ancutsa in Torturi

  Decorațiuni: Pentru albine și litere, se topesc 40 g ciocolata neagră și 20 g ciocolată albă, în două castronele, pe baie de abur, se lasă la răcit. Se adaugă în...Citeste continuarea

Dorada in suc de rosii -la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava si se asezoneaza cu sare si piper . Ceapa rosie se curata si se taie rondele mai grosute . Distribuiti ceapa si caperele in tava...Citeste continuarea

Desert cheesecake brownies

Postat de: Bucataras in Prajituri

    Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Topeste 100 g chipsuri de ciocolata impreuna cu untul taiat cubulate si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga ouale pe rand in...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de mure

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se spala murele si se amesteca cu zaharul. Se pun la foc si se fierb pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca si se strecoara prin sita. Se pun din nou la foc pana cand trec de testul...Citeste continuarea

Placinta cu peste, legume si piure

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Piureul: Curatati cartofii, ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa. Pasati cartofii, adaugati smantana, apoi unt, atat cat este necesar. Gustati daca mai...Citeste continuarea

Porc Masala

Postat de: ctlina in Porc

Curatati ceapa si usturoiul. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Puneti o oala cu apa la fiert si fierbeti carnea de porc 3 minute. Aruncati apa si clatiti rapid carnea sub jet...Citeste continuarea

Pasta de ton, avocado si iaurt de...

Postat de: ctlina in Salate

Puneti toate ingredientele in bolul unui mixer si mixati impreuna. Este destul de lichid, daca-l doriti mai gros puneti iaurtul treptat. Verificati de sare si condimentati dupa gust....Citeste continuarea

Ficat de pui cu dovlecei

Postat de: ctlina in Ficat

Spalati bine ficatul de pui. Spalati, curatati si taiati felii dovlecelul. Intr-o tigaie puneti la-ncalzit uleiul de masline. Adaugati usturoiul curatat si tocat marunt. Puneti...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune galbene (...

Postat de: ctlina in Prajituri

Spalati si curatati de samburi prunele. Intr-un castron sau la robot bateti ouale intregi cu 'zaharul' si vanilia timp de 5 minute. Incorporati treptat pudra de migdale si faina de...Citeste continuarea

Salata de vinete cu branza burrata

Postat de: ctlina in Salate

Spalati vinetele si uscati-le cu un prosop de hartie. Incalziti cuptorul la  200 °C . Taiati-le in 2, sarati-le si ungeti-le cu un pic de ulei.  Puneti-le pe o tava...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi

Postat de: Meea in Prajituri

Blat: mixăm albușurile până când obținem o spumă tare. Adăugăm zahărul și continuam mixarea până când spuma stă băț. Punem gălbenușurile și le...Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de: Reli_B in Dulciuri

Intr-un bol am cernut faina si am pus sarea. Am incalzit usor 150 ml lapte in care am pus apoi 1 lgt zahar si 2 lg de faina. Am pus si drojdia si am amestecat bine. Am lasat sa creasca. Am...Citeste continuarea

Gem de corcoduse

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița tare. Se taie bucățele, deși dacă sunt coapte, se vor strivi ușor. Se pun...Citeste continuarea

Desert batoane de ciocolata cu miez...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Mai întâi se pregătește miezul de fistic, curățând fisticul de coajă, de pielițe și dându-l la râșniță, pentru a ieși cât mai fin....Citeste continuarea

Desert prajitura Ana

Postat de: ancutsa in Prajituri

    Foile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat îndulcitorul, gălbenușurile, uleiul, iar după ce se adaugă și făina și praful...Citeste continuarea

Desert tort musuroi cu krant

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza apoi le...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cas de oaie, la...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Ciupercile se curata de codite si de pelite . Ciupercile se ung  sau se pulverizeaza cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule . Daca nu aveti o pensula la indemana...Citeste continuarea

Paste de casa

Postat de: Meea in Paste

Dacă folosești mașina de frământat aluatul, trebuie doar să pui toate ingredientele și apoi să stai frumos la o cafea ha. Eu nu beau cafea, dar atât de bine îmi prinde...Citeste continuarea

Tagliatelle cu piept de curcan

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele se pun la fiert in apa sarata, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Eu am taiat tagliatellele in patrate, asa-mi place. Puteti sa le lasati intregi....Citeste continuarea

Desert negresa cu rubarba si caise

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu sarea, zaharul brun si gemul. Se amesteca bine apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ingredinetele lichide. Se cerne...Citeste continuarea

Desert tort spirala cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Mixati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati uleiul, laptele batut, amestecati bine. Faina o amestecati intr-un bol cu praful de copt, o adaugati peste compozitia de mai sus, treptat, si...Citeste continuarea

Desert pancakes cu mere si scortisoara

Postat de: eumimi in Dulciuri

Curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici. Adaugam 2 linguri de zahar si le punem la caramelizat pe foc timp de 10 minute. Adaugam si un praf de scoartisoara ( optional). Oprim 2...Citeste continuarea

Vinete la cuptor cu branza si rosii

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Pune vanata coapta la scurs.  Asaza feliile de paine intr-o tava, unge-le cu ulei de masline si presara busuioc, sare si piper peste ele. Pune tava in cuptorul incins pentru 10 minute, cat...Citeste continuarea

Baghete cu iaurt si cascaval

Postat de: lucy2002 in Piine

Intr-un bol cernem faina. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia si zaharul. Dupa ce se activeaza drojdia, incepem a adauga iaurtul amestecat cu oul batut si framantam. Treptat...Citeste continuarea

Mancarica de ardei copti cu rosii

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de post

Oparim rosiile intr-un vas cu apa fierbinte si le indepartam pielita, apoi le taiem cubulete. Eu am avut ardeii copti de cu seara. Ceapa curatata si spalata se taie julien. Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Unt de casa

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

Într-un vas înalt, din sticlă sau tablă (nu plastic), se bate smântâna cu mixerul, la viteză mică. Va căpăta consistență cremoasă, de frișcă, apoi pe măsură ce...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

   Se amestecă laptele praf cu cacaua și cafeaua cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron. Se adaugă și migdalele și se amestecă. Se...Citeste continuarea

Aperitiv cosulete de vara cu crema...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

      Se rade cașcavalul pe o tavă și se pune într-o tavă pregătită cu foaie de copt, sub formă de cercuri.  Se dau la cuptor, la foc mediu,...Citeste continuarea

Musaca cu carne de pui si piure de...

Postat de: eumimi in Pui

Fierbem carnea de pui. Cartofii ii curatam si ii fierbem.  Carnea de pui impreuna cu ceapa o tocam la robotul de bucatarie, apoi o punem in ulei, adaugam si ardeiul tocat marunt si...Citeste continuarea

Salata cu muschiulet de porc si cuscus

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Muschiuletul: Spalati carnea, apoi o stergeti cu niste servetele. O taiati felii, cam de un deget grosime. Intr-un vas amestecati iaurtul cu mustarul si ulei, apoi adaugati sarea, piperul,...Citeste continuarea

Tocana de ardei copti a la Durau

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

Ceapa o calim pana devine usor aramie, adaugam rosiile si lasam 5-6 minute. Adaugam ardeii rupti fasii (pe timp de iarna puteti folosi un borcan de ardei facuti de cu toamna la borcan reteta o...Citeste continuarea

Desert vafe belgiene

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Se topeste untul, apoi se lasa deoparte. Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare. Cand devin dense si albe, se adauga zaharul. Se spumeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga...Citeste continuarea

Gem de piersici

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Piersicile se spala si se curata de samburi. Se amesteca cu zaharul si cu zeama de la o lamaie si se pun la foc. Dupa ce se inmoaie bine, se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se dau apoi...Citeste continuarea

Ciuperci champignon cu vin alb si...

Postat de: momo121 in Mancaruri de legume

 Intr-o tigaie punem uleiul si, cand s-a incins, punem untul, lasam sa se topeasca si adaugam ciupercile curatate si taiate bucati mari (eu le-am rupt cu mana), amestecam si lasam acoperite...Citeste continuarea

Cas la borcane pentru iarna

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Casul, asa cum am precizat, bine scurs de zer, il curati putin de coaja ce o are deasupra. Dupa ce i-ati luat coaja, il taiati bucati potrivite. Il dati pe razatoarea cu ochiuri mari, il...Citeste continuarea

Egg muffins sau mini omlete pentru...

Postat de: Bucataras in Mancare copii

Pune cuptorul la incalzit la 190 grade C. Pune o mana de spanac la sotat cu putin ulei de masline si un graunte de usturoi. Adaugat asa in omleta ii da un gust mai bun.  Ingredientele...Citeste continuarea

Rosii umplute cu ficatei

Postat de: Xandrinne in Ficat

Toci ceapa și o călești puțin în 2 linguri de ulei, pui și 2 căței de usturoi, tocați, după care adaugi ficățeii și îi călești și pe aceștia. Pui sare și piper după...Citeste continuarea

Afinata de casa

Postat de: vasimur in Bauturi

Pasul 1. Afinele se curăţă de frunzuliţe şi impurități, se pun într-o strecurătoare și se spală ușor sub jet de apă rece. Pasul 2. După ce s-au scurs, se pun într-o...Citeste continuarea

Vinete umplute, la cuptor

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]