Se amesteca oul, galbenusul cu zaharul pudra si cel vanilinat, sarea, ness si se mixeaza pana se obtine o spuma.
Ciocolata se topeste intr-o craticioara, in baie de aburi. Cand s-a mai racit, se adauga peste celelalte ingrediente, la care se adauga alunele macinate (eu asa le-am cumparat)si praful de copt. Se pastreaza aluatul la rece, timp de 3-4 ore.
Se presara faina si se intinde aluatul. Decupati formele dorite si pregatiti glazura.
Glazura: albusul se bate spuma si se adauga zaharul pudra, treptat, mixand dupa fiecare cantitate.
Se ung formele si se pun in cuptorul preincalzit, timp de 10-20 minute. Dupa primele 10 minute, urmariti,pentru ca se pot arde usor. Par moi cand sunt gata, dar dedesubt sunt rumenite. Atunci puteti scoate tava si introduceti-o pe a doua.
1
Puteti unge fursecurile peste tot cu glazura, nu doar in centru.