Aveam ardei in frigider, aveam carne tocata in congelator plus o pofta de un ardei umplut asa ca am pregatit ultima portie de ardei umplut pe acest an.
A iesit pe gustul meu.
Se taie cu un cutit in dreptul cotorului fiecare ardei, se scot semintele si pe urma se spala.
Se spala ceapa dupa ce s-a curat si pe urma se toaca marunt.
Se face o compozitie din carnea tocata, orezul care in prealabil a fost spalat si lasat la inmuiat, piperul, sarea, patrunjelul verde taiat marunt.
Aceasta compozitie se amesteca pana devine omogena si pe urma se ia cu mana si se pune in fiecare ardei.
Se taie rosiile in felii si se pune cate o bucata de rosie in fiecare ardei, ca un capacel.
Se asaza ardeii pe urma in cratita de fiert, se acopera cu apa si se dau la fiert.
Eu am folosit o oala sub presiune, deoarece ma grabeam si fierberea ardeiului nu a durat mult.
1
ardeiul trebuie umplut cu amestecul din carne doar trei sferturi, deoarece orezul isi mareste volumul
2
daca nu mai aveti rosii, se poate pune felii subtiri de morcov
3
se poate servi ca atare sau cu o lingura generoasa de smantana
4
se poate folosi si o oala obijnuita la fiert, dar dureaza mai mult fierberea