Ardei umpluti cu carne tocata

de UrsanMihaela in Mancaruri cu carne, 24 Noi 2019 | 5007 vizualizari

 

Aveam ardei in frigider, aveam carne tocata in congelator plus o pofta de un ardei umplut asa ca am pregatit ultima portie de ardei umplut pe acest an.
A iesit pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata ( eu folosesc un amestec de carne de porc si de vita )
  • 6 – 8 ardei grasi
  • 75 g orez
  • 1 buc ceapa
  • 2 - 3 buc rosii
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva fire de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne tocata:

Se taie cu un cutit in dreptul cotorului fiecare ardei, se scot semintele si pe urma se spala.

Se spala ceapa dupa ce s-a curat si pe urma se toaca marunt.

Se face o compozitie din carnea tocata, orezul care in prealabil a fost spalat si lasat la inmuiat, piperul, sarea, patrunjelul  verde taiat marunt.

 Aceasta compozitie se amesteca pana devine omogena si pe urma se ia cu mana si se pune in fiecare ardei.

Se taie rosiile in felii si se pune cate o bucata de rosie in fiecare ardei, ca un capacel.

Se asaza ardeii pe urma in cratita de fiert, se acopera cu apa si se dau la fiert.

Eu am folosit o oala sub presiune, deoarece ma grabeam si fierberea ardeiului nu a durat mult.



TIPS-URI

1

ardeiul trebuie umplut cu amestecul din carne doar trei sferturi, deoarece orezul isi mareste volumul

2

daca nu mai aveti rosii, se poate pune felii subtiri de morcov

3

se poate servi ca atare sau cu o lingura generoasa de smantana

4

se poate folosi si o oala obijnuita la fiert, dar dureaza mai mult fierberea

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]