A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa ruseasca de peste varianta...

Postat de: Ksenya in Peste

Sotam ceapa in ulei pana ceapa devine sticloasa,adaugam putina sare si apoi morcovii si foaia de dafin. Sotam 4 minute adaugam si cartofii amestecam de cateva ori . Completam cu stocul de...Citeste continuarea

Desert rulouri cu frisca

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Incingem cuptorul la 180 grade C, intre-timp desfacem aluatul si il taiem fasii subtiri, apoi il rulam pe forme si il coacem pana devin aurii. Lasam sa se raceasca si apoi scoatem formele....Citeste continuarea

Toba

Postat de: ancutsa in Mezel de casa

    Se pârlesc rasolul și căpățâna de porc, apoi se curăță și se spală. Rasolul se feliază. Se pun într-o oală cu capacitate de 10 litri, se acoperă...Citeste continuarea

Desert bombe cu ciocolata

Postat de: Criss in Dulciuri

Mai intai pregatim interiorul "bombelor" :D Adica, luam o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Cu ajutorul a doua lingurite, formam gramajoare de ciocolata pe hartia de copt. Punem...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca de cocos,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare. Incepeti sa le mixati pana devin o spuma usoara, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le...Citeste continuarea

Desert cozonac traditional cu nuca...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu seminte

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Semintele se calesc intr-o tigaie, pana se rumenesc putin si se lasa la racit. Se macina intr-un robot de bucatarie,dar sa nu fie pudra . Separat ,intr-un bol combinati oul ,cu untul moale cu...Citeste continuarea

Desert biscuiti Spritz

Postat de: ctlina in Dulciuri

Am mixat zaharul tos timp de 2 minute. Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati treptat ouale si sarea. Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat...Citeste continuarea

Desert curmale umplute cu crema de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Deschideti in lungime curmalele si scoateti samburele. Amestecati branza cremoasa cu aroma de migdale si jumatate din fructele confiate taiate marunt. Umpleti fiecare curmala cu crema de...Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti sarati

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina, praful de copt cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi puneti sare si lapte (daca e prea tare aluatul,mai adaugati lapte) .Se tine la rece, cam 30 minute. Decupati...Citeste continuarea

Desert tort Buturuga, cu ciocolata...

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Frecati bine galbenusurile cu zaharurile . Adaugati faina treptat si amestecati. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Incorporati-le treptat la...Citeste continuarea

Dovleac gratinat cu alune si parmezan

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Incalziti cuptorul la 180 °C. Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Taiati dovleacul felii si...Citeste continuarea

Desert biscuiti spritati, cu pudra...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Punem în bolul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos, smântâna și esența. Le mixăm până se omogenizează compoziția. Nu ne vom speria dacă se separă puțin...Citeste continuarea

Desert biscuiti spritati, cu aroma...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună...Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel

Postat de: gaby_d in Torturi

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt granule....Citeste continuarea

Desert Globulete dulci

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Blatul:  se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare. În alt castron se bat gălbenușurile, cu mixerul, cu uleiul, se adaugă vanilia pudră,...Citeste continuarea

Fleica de porc coapta

Postat de: marianbobosea in Porc

Pentru inceput se spala fleica, usuca in servetele de hartie prosop,se portioneaza. Intr-un caston se amesteca toate condimentele+usturoiul ,mai putin ienibaharul. Cu acest amestec de...Citeste continuarea

Desert prajitura Craiasa Zapezii,...

Postat de: eumimi in Prajituri

Cum se prepara Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie: Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si...Citeste continuarea

Desert mini-clatite cu banane si kaki

Postat de: ladydi in Dulciuri

Curatam si feliem bananele. Curatam si taiem cubulete fructul de kaki. Incingem o tigaie si topim  untul, adaugam bananele, amestecam si apoi adaugam si kaki. Lasam pana se inmoaie fructele...Citeste continuarea

Salata cu macrou afumat si rucola

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Spalati si curatati castravetele si ridichea . Feliati castravetele si ridichea . Spalati si scurgeti de apa rucola . Amestecati legumele cu ulei de masline ,...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu gem de...

Postat de: eumimi in Dulciuri

Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se adauga si esenta....Citeste continuarea

Rulada de carne cu ardei

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Ardeii ii curatam de cotoare si seminte ,ii spalam si ii taiem in fasii mai mici . Punem o tigaie cu putin ulei la foc si cand acesta s-a incins ,punem ardeii , acoperim cu capac si dam la foc...Citeste continuarea

Desert turta dulce

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Se dizolva bicarbonatul in zeama de lamaie si se pune intr-un vas.Se adauga faina,zaharul, mierea,untul topit ,ouale si mirodeniile.Se framanta putin aluatul apoi se pune in frigider 30 minute.Se...Citeste continuarea

Desert negresa cu unt de arahide

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Ciocolata se topeste impreuna cu untul intr-o oala, la foc  mic. Ouale intregi se amesteca cu zaharul si se bat spuma.Se cerne cacao si se presara peste oua.Urmeaza ciocolata topita si racita...Citeste continuarea

Piept de purcel afumat cu fasole verde

Postat de: mihaelar63 in Porc

Pieptul de porc se portioneaza si se pune la fiert . Fasolea verde se curata se rupe/taie  bucati mai mici . Ceapa se curata si se taie marunt . Se scot bucatile...Citeste continuarea

Snitel de pui si spanac cu pesto

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se feliaza si se bate usor . Bucatile de carne se sareaza , se pipareaza si se ung cu jumatate din cantitatea de pesto . Dati bucatile de pui prin faina , ou si...Citeste continuarea

Desert cozonac cu aluat oparit

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Pentru aluat, este bine să aducem făina în bucătărie de seara și să o cernem. A doua zi, o mai cernem odată, în vasul în care vom frământa aluatul, pentru a fi...Citeste continuarea

Legume la tava

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Se spala si se curata legumele. Cartofii se taie in feli groase de circa 0,5 cm,brocolii se rup in buchetele mici,morcovii se taie pe lung in doua si la sparanghel se rupe partea lemnoasa....Citeste continuarea

Cartofi cu piept de pui la cuptor

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15 minute .  Intre timp curatam pieptul de pui de partea grasa si pielite ,il spalam si il...Citeste continuarea

Paste cu praz

Postat de: caroline in Paste

Incepem prin a pune apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe pachet amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa...Citeste continuarea

Supa cu broccoli, galuste si smantana

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se marunteste ceapa, ardeiul, ardeiul iute si usturoiul . Se soteaza in ulei pana ceapa incepe sa devina sticloasa .Sarati. Spalati broccoli si-l despartiti in buchetele ....Citeste continuarea

Salata Caciula Mosului

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai punem la fiert pieptul de pui. Separat fierbem si morcovii curarati de coaja si separat si ouale. Cat timp fierbe carnea, tocam marunt ( ca la salata de Boeuf) castravetii...Citeste continuarea

Castraveti cu aspirina

Postat de: mihaelar63 in Conserve

Castravetii se spala si se curata usor la capete . Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai...Citeste continuarea

Desert inghetata cu portocale,...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Se lasă înghețata la dezghețat într-o tavă sau vas mai mre, dar numai atât cât s-o putem împărți în 3 vase și s-o amestecăm cu...Citeste continuarea

Mancare aromata cu vinete si pui

Postat de: licurici_lra in Pui

Vinetele se taie rondele, se ung cu ulei de susan si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins si se lasa 2-3 min pe fiecare parte. Pieptul de pui se taie fasii, se...Citeste continuarea

Paine cu trei seminte

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Setati masina de paine pentru greutatea aleasa , adica , acum 1.5 kg. Setati gradul de rumenire al crustei . Eu am pus maxim . Turnati ingredientele in cuva in ordinea...Citeste continuarea

Carnaciori cu verdeturi si pireu cu...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare . Carnatiui se pun la prajit in ulei incins . Cand carnatii s-au rumenit usor pe ambele parti se pune feliuta de slanina ,...Citeste continuarea

Salata cu ciuperci si carne de...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Intr-un bol incapator se prepara dressingul din iaurt, mustar. ulei, hrean si pudra de curcuma .Amestecati .  Pudra de curcuma da dressingului  o culoare frumoasa parca ai...Citeste continuarea

Salata de vita cu porumb, fara...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Carnea fiarta si cartofii se taie cuburi . Gogosarii se maruntesc,se taie patratele. Mazarea  dezghetata se pune intr-un bol cu 50 ml apa la cuptorul cu microunde timp de...Citeste continuarea

Lapti de crap, prajiti - Reteta...

Postat de: vasimur in Crap / Caras

Cum se prepara Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara Curățăm lapții de grăsime, de pielițe și de cheagurile de sânge, sub jet de apă rece. După aceea îi punem...Citeste continuarea

Tuica fiarta, cu mirodenii

Postat de: ancutsa in Bauturi

  Într-un ibric, se amestecă țuica, apa și mirodeniile preferate. Eu am ales să adaug câteva boabe de piper negru, zahăr, cuișoare, coajă de lămâie și de...Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se amestecă untul cu zahărul brut, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adaugă şi cacao, praf de copt, mixul de mirodenii şi făină cât cuprinde (aprox 300 g),...Citeste continuarea

Pizza de post, cu ciupercute intregi

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă caldă. După încorporarea acestor ingrediente se adaugă o lingură de ulei de floarea soarelui și se mai...Citeste continuarea

Desert briose bicolore cu ciocolata...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand...Citeste continuarea

Pate din macrou afumat

Postat de: violeta30 in Peste

Scoatem oasele din pește și punem carnea de pește în vasul de blender peste care vom pune untul. Blenduim bine până devine o pastă cremoasă. Se servește pe felii de...Citeste continuarea

Prajitura cu gem si nuca - Reteta...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Cum se prepara Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post Pentru aluat se mixează margarina cu: zahărul tos, vanilia și sarea. Se adaugă zeama de lămâie, 100 grame de...Citeste continuarea

Supa crema de dovlecel, cu crutoane...

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță: morcovii, pătrunjelul, țelina, cartofii și dovlecelul (care poate fi lăsat cu tot cu coajă) se spală bine, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 3 litri de...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu migdale bicolori

Postat de: ctlina in Dulciuri

Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati pudra de migdale si incorporati faina. Puneti cacaoa la sfarsit si amestecati leger apasand aluatul pe planul de lucru fainat. Puneti...Citeste continuarea

Dovleac spaghetti la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur. Scoateti semintele cu o lingura. Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu...Citeste continuarea

Kimchi - varza murata coreeana

Postat de: ctlina in Salate

Sterilizati borcanele si capacele. Am preparat o saramura din 500 ml de apa si o lingura de sare marina. Aduceti apa la fierbere, amestecati si rezervati. Indepartati foile...Citeste continuarea