Fusilli Bolognese

de Panacris in Fusilli, 7 Feb 2020 | 3422 vizualizari

 

Pastele cu orice fel de sos, mereu mă scot din impas, pentru un prânz sau chiar cină în Casa Zmeilor! ;)
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Paste Fusilli cca. 500 g.,
  • Carne tocată amestec vită-porc cca. 1000 gr.
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 lingură,
  • Oregano 1 lingură,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml,
  • Bulion 500 ml,
  • Roșii tocate în bullion cca. 500g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli Bolognese:

Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok.

După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper și oregano.

Se adaugă bulionul diluat cu putina vin, roșiile tocate în bulion si se mai lasă la fiert cca. 10 minute.

Pastele se fierb al dente (cca. 8 minute dupa primul clocot!!!) în apă cu sare și un strop de ulei de măsline. 

 Pastele se servesc alături de sosul de mai sus.

TIPS-URI

1

Atenție nu se amestecă pastele cu sosul!!!

2

Ele se combină doar în momentul servirii!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu piept de pui