Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf

de Ancutsa in Porc, 6 Feb 2020 | 3100 vizualizari

 

Am avut niște brânză de burduf ceva mai delicată, care nu are gust așa intens și astfel pot mânca și eu, așa că zilele acestea am încercat mai multe preparate cu ea și ne-a plăcut mult. Ieri am pregătit friptură de porc la cuptor cu rozmarin și usturoi.  Separat, am dat la cuptor altă tavă cu cartofi și morcovi. Sora mea a vrut și măsline kalamata fără sâmburi, așa că i-am pus și ei câteva și a fost tare încântată. Am servit cu brânză de burduf, care s-a potrivit foarte bine cu cartofii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc,
  • 8 cartofi roz,
  • 1 morcov,
  • Ulei de floarea soarelui, după gust,
  • 2 pahare apă,
  • sare, după gust,
  • 2 crenguțe mici de rozmarin,
  • 4 căței de usturoi,
  • 100 g cașcaval,
  • 1 linguriță mix mirodenii (boia dulce, cimbru, cimbrișor, oregano, busuioc),
  • Măsline kalamata, după gust,
  • Brânză de burduf, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf:

 

Carnea de porc se spală și se porționează, după plac, se sărează, apoi se așază într-o tavă în care am pus un strat subțire de ulei, dar și două pahare de apă. Se adaugă doi căței de usturoi și o crenguță mică de rozmarin. Se dă la cuptor la foc mediu.

Între timp, se curăță și se spală cartofii, se taie rondele și se amestecă într-un castron, cu ulei, sare și mirodenii. Eu am pus o linguriță dintr-un mix de mirodenii pe care mi l-am făcut singură. Se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt, apoi se adaugă și doi căței de usturoi mărunțiți, dar și puțin rozmarin, din loc în loc. Se rade cașcaval pe deasupra și se dă tava la cuptorul preîncălzit, aprox o jumătate de oră.

Pentru că am avut 2 tăvi în cuptor, am redus focul, pentru a nu se arde cartofii care stătea mai jos, de aceea durează cam 30 min cartofii, iar carnea cam 45-50 de minute, deci trebuie verificate din când în când.

 Sugestie de servire: rozmarinul și usturoiul dau o aromă deosebită cartofilor, însă nu trebuie folosite în cantitate mare, pentru că îi pot da o amărăciune. La final, îi puteți servi alături de câteva felii de brânză de burduf, care îi vor da acel „je ne sais quoi”.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 50 min

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/porc-cu-legume-la-cuptor-masline-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

09.02.2020, 12:05

Rocsi, ma bucur ca iti place! Nici eu nu mananc branza de burduf, dar asta a fost mai delicata si am putut manca si eu

Ancutsa 1

09.02.2020, 12:05

Daniela, multumesc frumos!

Ancutsa 1

09.02.2020, 12:05

Domnule Dante

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nasi Goreng sau reteta indoneziana de orez calit cu carne, legume si oua