Placinta cu branza

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2020 | 3035 vizualizari

 

Cateodata mai vrem si ceva sarat, nu doar dulce. Asa ca am facut aceasta placinta cu branza feta, o minunatie de placinta care servita cu iaurt, poate consitui un mic dejun delicios!

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foeitaj
  • 2 lg gris
  • 300 g branza de vaca, framantata
  • 200 g branza feta
  • 2-3 lg iaurt grecesc
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • 1 galbenus+1 lgt lapte pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta.

Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. Se pune oul batut si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se amesteca bine totul. Se lasa deoparte.

Aluatul de foietaj se desface si se intinde putin cu ajutorul unui sucitor.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se asaza jumatate din aluat in tava. Se presara putin gris apoi se toarna branza. Se niveleaza si se presara din nou putin gris. Se acopera cu jumatatea cealalta de aluat, se sigileaza bine pe margini apoi se unge deasupra cu galbenusul batut cu putin lapte. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 20-25 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa apoi se acopera cu un prosop curat de bucatarie. Se lasa acoperit cateva minute apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 21x24 cm.

2

Se poate servi atat calda cat si rece.

3

Sare se mai adauga doar daca este nevoie, amandoua tipuri de branza fiind deja sarate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza sarata