Placinta cu branza

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2020 | 2848 vizualizari

 

Cateodata mai vrem si ceva sarat, nu doar dulce. Asa ca am facut aceasta placinta cu branza feta, o minunatie de placinta care servita cu iaurt, poate consitui un mic dejun delicios!

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foeitaj
  • 2 lg gris
  • 300 g branza de vaca, framantata
  • 200 g branza feta
  • 2-3 lg iaurt grecesc
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • 1 galbenus+1 lgt lapte pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta.

Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. Se pune oul batut si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se amesteca bine totul. Se lasa deoparte.

Aluatul de foietaj se desface si se intinde putin cu ajutorul unui sucitor.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se asaza jumatate din aluat in tava. Se presara putin gris apoi se toarna branza. Se niveleaza si se presara din nou putin gris. Se acopera cu jumatatea cealalta de aluat, se sigileaza bine pe margini apoi se unge deasupra cu galbenusul batut cu putin lapte. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 20-25 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa apoi se acopera cu un prosop curat de bucatarie. Se lasa acoperit cateva minute apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 21x24 cm.

2

Se poate servi atat calda cat si rece.

3

Sare se mai adauga doar daca este nevoie, amandoua tipuri de branza fiind deja sarate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza de vaci