Desert prajitura cu ciocolata si Mars

de claudiaO in Prajituri, 12 Feb 2020 | 2061 vizualizari

 

Am ochit aceasta prajitura pe blogul Timeei -Retete Timea, dar am mai adaptat-o putintel.
Delicioasa!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 125 gr unt nesarat 82% grasime
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 lingura cafea macinata
  • 6 linguri faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 4 batoane Mars - am folosit eu
  • 1 lingurita esenta valinie
  • Glazura :
  • 200 gr ciocolata neagra cuverture de la Lidl
  • 3 lingurite zahar pudra
  • 12 linguri smantana pentru frisca
  • 2 linguri unt
  • ciocolata cu lapte pt ornat - cam 100 gr.
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si Mars:

Untul moale se mixeaza cu praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand.

Faina se amesteca cu cacaua, cafeaua, praful de copt, bicarbonatul. Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi.

Adaugam ingredientele uscate pese amestecul de oua si unt si esenta de vanilie, amestecand usor. La final adaugam ciocolata topita.

Intindem compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt, apoi punem bucatele de cocolata Mars pe toata suprafata; in reteta Timeei erau 3 buc, eu am folosit 4 ca era tava putn mai mare. Dam la cuptor vreo 25 minute - facem testul scobitorii ca sa fim mai siguri, apoi o mai lasam 5 minute cu cuptorul inchis.

 Cand e gata prajitura, o lasam sa se raceasca si pregatim glazura.

Untul, smantana, ciocolata si zaharul pudra le punem pe baie de aburi pana se topeste si se omogenizeaza frumos. Turnam  glazuta ciocolatoasa peste prajitura si razuim ciocolata cu lapte.

Dam la rece pana la servire, la mine a fost a doua zi. Tinuta la rece, este usor crocanta, dar daca sta putin la temperatura camerei devine moale si ciocolatoasa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si Mars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura mea Televizor cu foi de cacao