Desert prajitura cu visine si blat cu nuca

de RODIMUR in Prajituri, 9 Feb 2020 | 4306 vizualizari

 

O prăjitură simplă, economică și rapidă, pe care o prepar adeseori, mai ales iarna, deși vișinele sunt fructe de vară. Pentru prăjituri, sau torturi prefer să folosesc vișinele conservate (puse pentru iarnă) sau din dulceață, care fiind deja tratate termic, se comportă mai bine și nu mai lasă mult sirop. Nu este o prăjitură specială, ci una destul de obișnuită și ușor de preparat, dar care datorită vișinelor ”cărnoase”, foarte bine păstrate și miezului de nucă (pe care l-am măcinat, nu l-am mărunțit) are un gust foarte bun.
Am copt prăjitura într-o tavă cu dimensiunile de 22/30 cm. După îndepărtarea marginilor, am tăiat prăjitura în 24 de bucăți, câte 2/porție.

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 200 grame de zahăr pudră
  • 150 grame de făină albă
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la 1 portocală
  • 100 grame de nucă măcinată
  • vișine conservate pentru iarnă
  • unt pentru uns tava
  • Pentru decor:
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine si blat cu nuca:

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos și vanilia, mixând întruna.

Se adaugă apoi coaja răzuită de portocale și nuca. Se încorporează, unul câte unul, gălbenușurile și apoi făina (amestecată cu praful copt) în ploaie. În tot acest timp nu se oprește mixarea ingredientelor.

Se toarnă compoziția pentru blat într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină, după care se distribuie vișinele, scoase din timp din borcan și puse într-o strecurătoare ca să se scurgă de sirop.

Se dă tava la cuptor, la o temperatură medie. Când prăjitura a crescut frumos și s-a rumenit, se scoate tava din cuptor și se presară prăjitura cu zahăr pudră amestecat cu 1 plic de vanilie. 

Se lasă prăjitura să se răcească, după care se îndepărtează marginile și se porționează.

TIPS-URI

1

Mixați mai întâi albușurile cu sare extrafină și abia după ce au crescut în volum, adăugați zahărul și vanilia, puțin câte puțin.

2

Nu opriți mixarea până la sfârșitul preparării.

3

Pentru a nu îngreuna compoziția, este bine să folosiți nucă măcinată, nu mărunțită.

4

Scoateți din timp vișinele din borcan și puneți-le într-o strecurătoare, ca să se scurgă de sirop.

5

Decorați prăjitura cu zahăr pudră, amestecat cu vanile, cât timp este încă fierbinte. Astfel, zahărul va adera perfect.

6

Lăsați prăjitura să se răcească total mai întâi și abia apoi îndepărtați marginile și porționați-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si blat cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine