Prajitura "Amandina"

de Miha in Dulciuri, 29 Apr 2009 | 35111 vizualizari

 

Blatul de la prajitura asta il folosesc la orice fel de crema sau combinatie de crema.Este foarte pufos si iese negresit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6oua
  • 100g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
  • 30ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o ligurita de praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esente dupa gust
  • Pentru crema:
  • 1 pachet de unt
  • 100g zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri (optional)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Amandina":

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca pina la omogenizare.

Crema:

Se topeste untul,dar nu complet,sa mai ramana bucati netopite.
Se mixeaza pana se ingheaga din nou. Dureaza un pic acest proces,dar va rezulta o crema fina,foarte buna.Cand s-a inchegat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Adaugam cacaoa si romul.

Sirop:

Zaharul il caramelizam dupa care il "stingem" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet. Blatul copt si racit il taiem in 2,il insiropam si repartizam crema. Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.

Glazura:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul si frisca lichida.Se lasa la racit,dar sa nu-si piarda consistenta lichida.

Se repartizeaza uniform pe blatul de prajitura si se da la frigider pana se intareste glazura.Se portioneaza si se serveste cu cate un mot de frisca...sau poate unul de inghetata...sau poate unul de crema cu ciocolata...

In loc de galzura de ciocolata,am mai folosit si fondant (din comert) amestecat cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Amandina"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

19.01.2012, 21:24

Miha, ai putea sa-mi dai dimensiunea tavii, pls

Miha 1

19.01.2012, 22:19

25/35 cm Mirela.

mirela0911 1

20.01.2012, 06:58

Mersi Miha, pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere