ralu_ca

1

Bucataras
incepator

boldesti-scaieni prahova

Bucataras din 18.10.2012

RETETE309
PRIETENI176
Retete

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2013

Ouale se fierb tari, se lasa sa se raceasca, se curata, se taie pe jumatate, se scoate galbenusul. Acesta se pune intr-un castron se paseaza cu furculita, se adauga pate, margarina, sare, piper, marara si se amesteca totul foarte bine. Jumatatile de ou se umplu cu pasta obtinuta, apoi se...

Fasolica pastai cu maioneza

In Salate la 19 Mar 2013

Mai intai lasam la scurs foarte bine fideluta, dupa care adaugam usturoiu tocat , maioneza si marar tocat. La orice petrecere e foarte apreciata. Pofta buna!

Ciuperci cu maioneza

In Salate la 19 Mar 2013

Ciupercile se lasa la scurs foarte bine, dupa care adaugam usturoiul tocat, iar la sfarsit maioneza. Eu am facut maioneza la moulinexul meu dintr-un galbenus, sare,  1 lg mustar, dapa care am pornit robotul si am adaugat ulei si zeama de lamaie. Credeti-ma imi iese o maioneza deosebita)...

Prajitura Noire

In Prajituri la 19 Mar 2013

Intr-un vas punem la topit jumatate pachet unt. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit si 2 lg cacao. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si lasam la rece. Ciocolata o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida, iar cand este gata se da...

Tort Diplomat

In Torturi la 19 Mar 2013

Intr-o cratita punem la foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine pe foc pana se ingroasa putin, ca o ciulama, dupa care dam la rece. Intre timp dizolvam gelatina in apa calduta. Se bate frisca. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilat. Incepem sa pregatim forma...

Cartofi gratinati la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2013

Cartofii se spala si se pun la fiert cu coaja.Dupa ce constatam ca sunt fierti 90 % scurgem apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii taiem rondele. Intr-un vas punem ouale si le batem cu telul, adaugam, sare, piper, oregano, branza rasa, lapte, usturoiul tocat prin aparat si smantana....

Mucenici moldovenesti (2)

In Dulciuri la 8 Mar 2013

Intr-un castron amestecam toate ingredientele, obtinem un aluat, lasam la crescut aprox 1 ora, undeva la cald. Dupa ce a crescut incepem sa confectionam mucenicii, asa cum i-am descris in foto..Ii lasam la crescut inca 1 ora, apoi se ung cu amestecul de galbenus si ou si ii introducem la...

Mucenici..moldovenesti

In Prajituri la 8 Mar 2013

Aluat: Mai intai se face maiaua intr-un castronel, adaugand drojdia, zaharul si 3 lingurite apa calduta. Amestecam bine dupa care adaugam si 3 linguri faina. Daca este prea gros se adauga apa calduta. Se la sa la dospit pe calorifer aproximativ 15 minute. Intr-un castron punem faina, uleiul,...

Chec cu banane

In Prajituri la 3 Mar 2013

Intr-un vas se amesteca faina si praful de copt. Separat intr-un vas frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat dupa care adaugam ouale pe rand, iar la final amestecul de faina si laptele. In aluat adaugam bananele pe care le-am faramitat cu furculita si 3/4 din cantitatea de nuca taiata. Ungem...

Ciorba de legume

In Ciorbe la 3 Mar 2013

Legumele se curata, se spala si se taie sau se toaca. Intr-o oala la foc mediu punem putin ulei peste care adaugam ceapa si morcovul, amestecam  1-2 minute. Adaugam apa apoi cartofii, ceapa si morcovul si zarzavatul ( am folosit o sticla de 1 l pe care l-am facut asta-toamna ). Lasam sa...

Cordon bleu

In Pui la 2 Mar 2013

Taiem pieptul in 2 si obtinem 4 bucati, dupa care fiecare jumatate se cresteaza la mijloc pe lungime. Se dau cu sare si piper, apoi in fiecare "buzunar" introducem o felie de sunca si una de cascaval. Se impacheteaza bine fiecare bucata, dar daca e nevoie ne putem folosi de cateva...

Gogosi

In Prajituri la 2 Mar 2013

Intr-un castron facem maiaua din drojdie, putin lapte, zahar si putina faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca. Separat batem ouale bine, adaugam restul de lapte, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, sare, coaja lamaie sau esenta si esenta de rom. Se amesteca bine, se adauga maiaua...

Tort racoritor cu banane

In Torturi la 25 Feb 2013

Intr-un vas se mixeaza 150 g zahar cu galbenusurile pana devine omogen, adaugam laptele, faina in ploaie sa nu se formeze cocoloase si lasam pe foc pana se ingroasa crema. Crema o lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam gelatina (pregatita cf instuctiunilor de pe pachet ). Separat...

Muschiulet de porc impletit cu bacon si usturoi

In Porc la 23 Feb 2013

In primul rand am taiat cei doi muschiuleti in 3 parti, dupa care am pus cate o felie de bacon, asa cum se vede in foto. Am facut cate o "gaura" pentru a putea introduce cate un catel de usturoi sau o bucata de sunca, am condimentat, iar la final am inceput sa impletesc muschiuletii....

Tarta cu fructe

In Prajituri la 23 Feb 2013

Intr-un castron 250 g zahar se freaca cu 5 galbenusuri, se adauga 1 lingura de apa rece si pe rand inca 4 linguri de apa rece, faina. Albusurile se bat spuma cu 4 - 5 pliculete de zahar vanilat si se adauga peste amestecul din castron. Compozitia se toarna in tava bine unsa si tapetata cu...

Supa de pui cu galuste

In Supe la 16 Feb 2013

Intr-o oala se pun la fiert maruntaiele de pui (eu am avut un pui de tara, NU batran) Dupa ce a dat in clocot si sunt aproape fierte se adauga si cei 2 morcovi si ceapa, delikat, o mana de fidea si se lasa sa fiarba. Separat intr-un castronel batem oulale foarte bine si punem in ploaie...

Pilaf

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2013

Am spalat orezul, apoi intr-o cratita cu putin ulei am adaugat orezul si delikat in care am amestecat continuu cateva minute pentru a nu se prinde. Eu astazi am gatit si supa de pui de tara cu galuste si de aceea am avut supa de pui. Acoperim orezul cu supa , chiar sa fie cratita aproape plina,...

Cozonac

In Dulciuri la 16 Feb 2013

Maiaua: Intr-un castron drojdia se faramiteaza si se adauga 1/2 l lapte caldut si putina sare, se amesteca apoi se adauga faina pana se obtine o coca moale. Se lasa la caldura aproximativ 15 minute ( pana creste ) Aluatul: Intr-un lighean am pus 3 kg faina cernuta peste care adaug...

Baclava Lili

In Prajituri la 10 Feb 2013

Intr-un castron se amesteca zaharul cu nucile macinate si coaja de lamaie. Separat se topeste untul. Intr-o tava incepem sa punem aproximativ 7 foi unse cu unt intre ele, peste al saptelea rand incepem sa presaram amestecul de nuca si de continua foaie, nuca, foai, nuca ( aproxim 3 ). La...

Ciorba de os afumat

In Ciorbe la 10 Feb 2013

Spalam oasele de porc, apoi intr-o oala cu apa punem oasele la fiert.Cand incepe sa se formeze spuma, aceasta se indeparteaza.Se curata zarzavatul ( de preferat bucatile sa fie mai mari de cartof, morcov, dar ceapa am lasat-o intreaga). Cand carnea este aproape fiarta adaugam zarzavatul si spre...

Desert tort de mere

In Torturi la 10 Feb 2013

Umplutura: Intr-o cratita de 4 kg in care am pus hartie de copt, amestecam untul sau margarina cu zaharul pana amestecul devine omogen. Merele curatate si scobite se asaza unul langa altul, iar golul de la cotor se umple cu gem. Cratita se acopera si se da la cuptor cu foc mic. Cand merele sunt...

Omleta cu carnati afumati

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2013

Carnatul se taie feliute subtiri, dupa care se pun intr-o tigaie cu putin ulei incins. Se acopera si se lasa pana se rumenesc pe o parte si pe alta. Ouale dupa ce au fost bine bat bine se rastoarne peste carnati. Se amesteca astfel incat sa fie o compozitei omogena. Se intoarce dupa ce se...

Pasta de telina

In Salate la 10 Feb 2013

Se curata radacina de telina de coaja, se taie felii apoi o trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Pe masura ce razuim stopim cu suc de lamaie, acesta impiedica oxidarea si schimbarea culorii. Dupa ce am curatat merele de coaja si scoatem samburii le trecem prin razatoare. La fel  ca si...

Greta Garbo_reteta anii90

In Prajituri la 7 Feb 2013

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu margarina, untura, adaugam drojdia si praful de copt stins in putin otet, sare, esenta de vanilie, faina, iar la sfarsit punem smantana atat cat sa se lege aluatul, dupa care nu mai adaugam faina,  formandu-se o coca. Aceasta coca se imparte in 3 si...

Snitel de porc

In Porc la 7 Feb 2013

Dupa ce am taiat carnea fasii subtiri, am inceput sa o bat cu ciocanelul special pentru carne. Se dau cu putina sare, piper si nucsoara si le lasam la frigider 30 min. Intre timp pregatesc amestecul din oua bine batute, lapte si faina cat cuprinde pana se formeaza un amestec omogen, in care...

Cornulete cu rahat

In Dulciuri la 4 Feb 2013

Intr-un castron se adauga rand pe rand toate ingredientele si se amesteca , dupa care adaugam faina cat cuprinde pana se formeaza aluatul. Acesta se lasa ( de preferat  pana a 2a zi ) la frigider. Intindem o foaie si taiem patratele egale. Taiem in bucati mici rahatul si punem in...

Varza calita cu coasta de porc afumata

In Porc la 3 Feb 2013

Se toaca ceapa si se pune intr-o cratita cu putina untura la foc potrivit. Amestecam cateva minute, dupa care adaugam bucatile de kaizer si coastele de porc. Se lasa sa se rumeneasca, apoi adaugam varza care a fost tocata. Deasupra turnam bulionul, punem cimbru, oregano, amestecand usor pana se...

Desert placinta cu branza si stafide

In Prajituri la 2 Feb 2013

Intr-un castron batem 6 oua cu telul, adaugam zaharul vanilat, esentele dupa gust, coaja de lamaie, si amestecam pana se omogenizeaza. Apoi adaugam branza dulce, branza sarata data prin razatoare, smantana, zaharul, grisul si stafidele si se obtine o compozitie omogena. Pregatim o tava pe care...

Tigaie picanta

In Mancaruri cu carne la 2 Feb 2013

Se taie bucati mici carnea de porc, pui si carnatii. Intr-o cratita punem putin ulei, carnea de porc, amestecam, dupa care  turnam un pahar cu vin alb si unul cu apa. Lasam sa fiarba pana se evapora lichidul, daca consideram ca mai trebuie lasata carnea, mai adaugam apa. In cratita...

Dulceata de piersici

In Dulceata / Gem la 1 Feb 2013

Piersicile se curata si se taie feliute. Avem nevoie de o farfurie adanca, in care vom pune cu varf piersicile taiate feliute. Siropul:   Intr-o cratita punem 1 kg de zahar si 2 cani de apa. Se amesteca la foc potrivit. Cand siropul palpaie, atunci adaugam piersicile. NU SE PUN...

Afisate 271 - 300 din 309 retete    

Postari recente

publicat la 13.03.2016

Mucenici umpluti cu nuca

publicat la 15.02.2016

Peste la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]