Cum se prepara Reteta de Pasat, desertul simplu si gustos din copilarie:
Pentru inceput spalam pasatul foarte bine, apoi in cratita adaugam apa ( atat cat sa-l acopere ) si se lasa la fiert, approximativ 1/2 ora (atat cat consideram ca el s-a fiert). Intre timp ceapa o tocam, apoi o prajim in...
Pentru inceput amestecam ingredientele pentru clatite (eu am facut si 5 fara cacao, restul cu cacao ) si am obtinut 25 clatite.
Pe foc intr-un vas se pun 250 ml de frisca si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata alba maruntita, amestecand pana la...
Intr-o tigaie am incins ulei si am adaugat ceapa verde taiata rondele. Amestecam din cand in cand pace ce se rumeneste bine. Separat batem ouale si adaugam mararul taiat, cascavalul si branza rasa.
Dupa ce le omogenizam se adauga peste ceapa din tigaie. Amestecam pana totul devine uniform....
Intr-un vas cernem faina, adaugam sare, untul pe care l-am topit, cascaval, branza ( jumatate din cantitatea rasa ) si smantana. Se framanta un aluat potrivit. Apoi cu sucitorul intindem foaie ( eu am impartit cantitatea in doua ) o ungem cu galbenusul, presaram cascaval si branza si la final...
Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, sare si putin lapte si faina. Se omogenizeaza, dupa care adaugam si restul de lapte caldut. Se pune pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, apoi lasa sa se raceasca.
Separat se bat albusurile spuma cu zaharul vanilat si se incorporeaza in...
Am preparat aluatul amestecand ingredientele (drojdia am amestecat-o cu apa calduta), am framantat aluatul si l-am lasat sa creasca aprox jumatate de ora. Dupa aceea, aluatul l-am intins cu mana si l-am asezat intr-o tava dreptunghiulara ( care a fost unsa cu putin ulei si tapetata cu faina ). Pe...
Pentru inceput am curatat cartofii, i-am taiat felii si i-am pus la fiert in apa cu sare, pana am considerat ca sunt fierti 85 %. Feliile de pulpa le-am fript pe gratar, dupa care le-am taiat bucatele mici. La fel si ceapa verde am taiat-o feliute.
Intr-un castron am amestecat ouale cu sare,...
Am taiat cozonacul in trei si l-am insiropat cu zeama din compot.
Am preparat cf instructiunilor de pe plic budinca de vanilie.
Apoi am azezat pe o tava prima felie de cozonac pe care am insiropat-o, deasupra un strat de budinca, iar cozonac insiropat, budinca, pana le-am asezat pe toate...
Maruntaiele si pieptul de pui se spala bine pana apa iese curata, se pun apoi impreuna la fiert in apa cu sare. Se taie ceapa si usturoiul rondele, se toaca marunt mararul si patrunjelul.
Pana se fierbe carnea, se incinge uleiul si se pune ceapa la calit pentru cateva minute. Dupa ce s-a calit...
Intr-o oala plina cu apa se pun la fiert legumele pe care le-am spalat si le-am tocat marunt, iar cartofii taiati pe jumatate, dupa care adaugam zarzavatul, carnea, orezul si fideaua. Cand carnea este aproape fiarta se adauga fideaua. La final se adauga delikatul, borsul si ouale batute spuma sub...
Spalam coastele cu apa rece foarte bine. Ceapa verde si usturoiul se curata si se taie marunt. Intr-o tigatie prajim coastele in ulei, pe ambele parti. Scoatem coastele si in acelasi ulei calim ceapa si usturoiul. Cand acestea s-au inmuiat se adauga rosiile decojite pe care le-am dat prin robot...
Eu am folosit doua forme de chec, acestea le-am tapetat cu folie alimentara. Piscoturile le-am inmuiat putin in sucul din compot si am imbracat formele. ( vezi figura atasata ), am taiat putin din piscoturi. Am hidratat geletina cu 1 pahar de suc din compot, am lasat 5 minute, apoi am incalzit pe...
Blatul: Galbenusurile se fraca cu uleiul si apa. Albusurilecu putina sare le batem cu mixerul foarte bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Faina se cerne impreuna cu cacaua si praful de copt si se adauga peste albusuri. Se adauga si galbenusurile omogenizand compozitia. Intr-o...
Pentru inceput fierbem cartofii in coaja. Dupa ce s-au racit ii curatam si ii taiem cubulete potrivite. Ceapa se taie in forma de "solzisori". Intr-un vas punem bucatile de cartofi, ceapa taiata, maslinele, sare, uleiul de masline si zeama de la o lamaie si amestecam usor, astfel incat...
Presupunand ca aveti deja pestele curatat, trecem la curatat ceapa, morcovii si cartofii.
Intr-o oala punem putin ulei la incins, apoi adaug ceapa si morcovul , calindu-le pentru cateva secunde.
Adaugam apa, cartofii, zarzavatul, delikat. Spalam orezul si il amestecam in oala.
Cand...
Intr-un vas batem bine albusurile cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga si galbenusurile, uleiul, sarea, esentele, praful de copt stins in putin otet si faina amestecand cu mixerul pana se formeaza un amestec omogen si fluid ( ca la chec ). In tava acoperita cu hartie de copt se pune putin...
Mai intai spalam foarte bine urzicile. Intr-o cratita punem apa si cand fierbe punem urzilcile. Le fierbem pana acestea devin moi (approx 20 min). Apoi le punem in strecuratoare, le tocam si le amestecam cu faina ( amestecam foarte bine sa nu faca cocoloase ). Intr-o cratita incingem uleiul...
Mai intai preparam mamaliguta ( apa, sare, malai ) potrivita.
Kaizerul il taiem bucati subtiri, carnatul rondele si le rumenim putin in uleiul incins
Un vas de yena ( eu am folosit cratita dry cooker ) ungem cu putin unt, apoi am pus un strat de mamaliga, branza oaie rasa, kaizer si carnat,...
Pentru inceput am preparat crema de vanilie : intr-o cratita potrivita am amestecat bine ouale cu zaharul, apoi faina si laptele. Le-am pus pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba. Am mai lasat inca 5 minute sa fiarba, bineinteles amestecand continuu pt a nu se lipi. Am...
Spalam foarte bine ciupercile, se lasa sa se scurga, apoi se taie cubulete mici. Mazarea se baga sub jet de apa si lasam sa se scurga. Ceapa se taie marunt si o punem intr-o cratita in care am incins 2 linguri ulei de masline si amestecam pana se rumeneste ( dar nu foarte mult ). Apoi adaugam...
Mai intai preparam crema de vanilie.
Intr-o cratita amestecam bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele. Aceasta o punem pe foc si amestecam continuu cu telul pana incepe sa faca "cocoloase". Apoi lasam crema sa se raceasca.Separat intr-un vas se prepara cafeaua. Pe...
Am spalat pieptul de pui, dupa care l-am taiat fasii si am batut putin carnea. Am condimentat cu sare, piper, rozmarin si boia iute, apoi am infasurat fiecare fasie cu o felie de bacon. Unde a fost cazul am pus cate o scobitoare. Intr-o tava am pus rulourile, iar pe ele am turnat vin si apa,...
Am spalat legumele, dupa care le-am taiat cubulete mici si le-am pus la fiert. Cand sunt gata, am strecurat zeama si le-am lasat sa se raceasca putin. Intr-un vas am pus rosiile cu suc si am folosit blenderul pentru a se forma o pasta, apoi am adaugat legumele si zeama in care au fost fierte,...
Se spala bine ceapa, usturoiul si ciupercile si se taie marunt.
Pieptul de pui se taie cubulete foarte mici.
Intr-o cratita punem ulei, il lasam sa se incinga si apoi punem ciupercile. Le lasam sa se rumeneasca bine, amestecand des.
Intr-o tigaie rumenim ceapa si usturoiul in putin ulei,...
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un vas spargem ouale, le batem cu telul, apoi pe rand adaugam toate ingredientele mentionate, pana se formeaza o coca ( sa nu se prinda prea tare de maini ). Dupa aceea, incepem sa modelam papanasii, bilute mai mari si mai mici. Celor mari le facem cate o...
Aluatul:
Intr-un castron punem faina, sarea si drojdia ( intr-un pahar am pus drojdia si apa calduta ), apoi uleiul si berea. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Intr-un alt castron se amesteca ingredientele pentru chiftele, apoi facem chitelutele rotunde....
Mai intai am facut aluatul amestecand ingredientele ( drojdia am amestecat-o cu apa calduta ), am framantat aluatul si l-am lasat sa creasca approx jumatate de ora. Dupa aceea, am impartit in 2 aluatul, l-am intins si l-am asezat in tava pentru pizza ( care a fost unsa cu putina margarina...
Mai intai taiem pulpa pe jumatate sau daca doriti in 4 bucati, o punem intr-o cartita cu apa la foc approx 20 minute, dupa care punem sare, cartofii intregi alaturi de carne si ii lasam sa fiarba. Se adauga bulionul, piper, faina amestecand usor sa nu se formeze cocoloase, iar cand sunt...
Cum se prepara Reteta turceasca de halva - Desert gustos si aromat
Untul topit se infierbanta, adaugam faina si amestecam continuu sa nu se arda. Cand faina se rumeneste bine, o oparim cu 2 pahare de sirop amestecand continuu. Lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Compozitia calda se aseaza cu...
Intr-o cratita de 3 litri se pun 8 linguri zahar si se ard, cu focul mic, pana capata o culoare galbuie. Dupa ce zaharul s-a topit, se rasuceste cratita incet in asa fel incat zaharul caramelizat sa acopere toata cratita, apoi lasam sa se raceasca complet.
Laptele se fierbe si se da deoparte...
Reteta de Pasat, desertul simplu si gustos din copilarie
Cum se prepara Reteta de Pasat, desertul simplu si gustos din copilarie: Pentru inceput spalam pasatul foarte bine, apoi in cratita adaugam apa ( atat cat sa-l acopere ) si se lasa la fiert, approximativ 1/2 ora (atat cat consideram ca el s-a fiert). Intre timp ceapa o tocam, apoi o prajim in...
Tort de clatite cu ciocolata si frisca
Pentru inceput amestecam ingredientele pentru clatite (eu am facut si 5 fara cacao, restul cu cacao ) si am obtinut 25 clatite. Pe foc intr-un vas se pun 250 ml de frisca si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata alba maruntita, amestecand pana la...
Omleta cu cascaval si ceapa verde
Intr-o tigaie am incins ulei si am adaugat ceapa verde taiata rondele. Amestecam din cand in cand pace ce se rumeneste bine. Separat batem ouale si adaugam mararul taiat, cascavalul si branza rasa. Dupa ce le omogenizam se adauga peste ceapa din tigaie. Amestecam pana totul devine uniform....
Saleuri cu multa branza si cascaval
Intr-un vas cernem faina, adaugam sare, untul pe care l-am topit, cascaval, branza ( jumatate din cantitatea rasa ) si smantana. Se framanta un aluat potrivit. Apoi cu sucitorul intindem foaie ( eu am impartit cantitatea in doua ) o ungem cu galbenusul, presaram cascaval si branza si la final...
Tort cu ananas
Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, sare si putin lapte si faina. Se omogenizeaza, dupa care adaugam si restul de lapte caldut. Se pune pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, apoi lasa sa se raceasca. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul vanilat si se incorporeaza in...
Pizza cu salam
Am preparat aluatul amestecand ingredientele (drojdia am amestecat-o cu apa calduta), am framantat aluatul si l-am lasat sa creasca aprox jumatate de ora. Dupa aceea, aluatul l-am intins cu mana si l-am asezat intr-o tava dreptunghiulara ( care a fost unsa cu putin ulei si tapetata cu faina ). Pe...
Cartofi gratinati cu pulpa de porc la cuptor
Pentru inceput am curatat cartofii, i-am taiat felii si i-am pus la fiert in apa cu sare, pana am considerat ca sunt fierti 85 %. Feliile de pulpa le-am fript pe gratar, dupa care le-am taiat bucatele mici. La fel si ceapa verde am taiat-o feliute. Intr-un castron am amestecat ouale cu sare,...
Prajitura "cozonac"
Am taiat cozonacul in trei si l-am insiropat cu zeama din compot. Am preparat cf instructiunilor de pe plic budinca de vanilie. Apoi am azezat pe o tava prima felie de cozonac pe care am insiropat-o, deasupra un strat de budinca, iar cozonac insiropat, budinca, pana le-am asezat pe toate...
Aperitiv drob
Maruntaiele si pieptul de pui se spala bine pana apa iese curata, se pun apoi impreuna la fiert in apa cu sare. Se taie ceapa si usturoiul rondele, se toaca marunt mararul si patrunjelul. Pana se fierbe carnea, se incinge uleiul si se pune ceapa la calit pentru cateva minute. Dupa ce s-a calit...
Bors de miel
Intr-o oala plina cu apa se pun la fiert legumele pe care le-am spalat si le-am tocat marunt, iar cartofii taiati pe jumatate, dupa care adaugam zarzavatul, carnea, orezul si fideaua. Cand carnea este aproape fiarta se adauga fideaua. La final se adauga delikatul, borsul si ouale batute spuma sub...
Stufat de miel
Spalam coastele cu apa rece foarte bine. Ceapa verde si usturoiul se curata si se taie marunt. Intr-o tigatie prajim coastele in ulei, pe ambele parti. Scoatem coastele si in acelasi ulei calim ceapa si usturoiul. Cand acestea s-au inmuiat se adauga rosiile decojite pe care le-am dat prin robot...
Prajitura cu iaurt de piersici si frisca
Eu am folosit doua forme de chec, acestea le-am tapetat cu folie alimentara. Piscoturile le-am inmuiat putin in sucul din compot si am imbracat formele. ( vezi figura atasata ), am taiat putin din piscoturi. Am hidratat geletina cu 1 pahar de suc din compot, am lasat 5 minute, apoi am incalzit pe...
Musuroi de cartita
Blatul: Galbenusurile se fraca cu uleiul si apa. Albusurilecu putina sare le batem cu mixerul foarte bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Faina se cerne impreuna cu cacaua si praful de copt si se adauga peste albusuri. Se adauga si galbenusurile omogenizand compozitia. Intr-o...
Salata orientala
Pentru inceput fierbem cartofii in coaja. Dupa ce s-au racit ii curatam si ii taiem cubulete potrivite. Ceapa se taie in forma de "solzisori". Intr-un vas punem bucatile de cartofi, ceapa taiata, maslinele, sare, uleiul de masline si zeama de la o lamaie si amestecam usor, astfel incat...
Bors de peste
Presupunand ca aveti deja pestele curatat, trecem la curatat ceapa, morcovii si cartofii. Intr-o oala punem putin ulei la incins, apoi adaug ceapa si morcovul , calindu-le pentru cateva secunde. Adaugam apa, cartofii, zarzavatul, delikat. Spalam orezul si il amestecam in oala. Cand...
Prajitura Ela
Intr-un vas batem bine albusurile cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga si galbenusurile, uleiul, sarea, esentele, praful de copt stins in putin otet si faina amestecand cu mixerul pana se formeaza un amestec omogen si fluid ( ca la chec ). In tava acoperita cu hartie de copt se pune putin...
Urzici cu mamaliguta
Mai intai spalam foarte bine urzicile. Intr-o cratita punem apa si cand fierbe punem urzilcile. Le fierbem pana acestea devin moi (approx 20 min). Apoi le punem in strecuratoare, le tocam si le amestecam cu faina ( amestecam foarte bine sa nu faca cocoloase ). Intr-o cratita incingem uleiul...
Bulz
Mai intai preparam mamaliguta ( apa, sare, malai ) potrivita. Kaizerul il taiem bucati subtiri, carnatul rondele si le rumenim putin in uleiul incins Un vas de yena ( eu am folosit cratita dry cooker ) ungem cu putin unt, apoi am pus un strat de mamaliga, branza oaie rasa, kaizer si carnat,...
Choux a la crem
Pentru inceput am preparat crema de vanilie : intr-o cratita potrivita am amestecat bine ouale cu zaharul, apoi faina si laptele. Le-am pus pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba. Am mai lasat inca 5 minute sa fiarba, bineinteles amestecand continuu pt a nu se lipi. Am...
Tocanita de ciuperci si mazare
Spalam foarte bine ciupercile, se lasa sa se scurga, apoi se taie cubulete mici. Mazarea se baga sub jet de apa si lasam sa se scurga. Ceapa se taie marunt si o punem intr-o cratita in care am incins 2 linguri ulei de masline si amestecam pana se rumeneste ( dar nu foarte mult ). Apoi adaugam...
Tort de biscuiti
Mai intai preparam crema de vanilie. Intr-o cratita amestecam bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele. Aceasta o punem pe foc si amestecam continuu cu telul pana incepe sa faca "cocoloase". Apoi lasam crema sa se raceasca.Separat intr-un vas se prepara cafeaua. Pe...
Pui file invelit in bacon
Am spalat pieptul de pui, dupa care l-am taiat fasii si am batut putin carnea. Am condimentat cu sare, piper, rozmarin si boia iute, apoi am infasurat fiecare fasie cu o felie de bacon. Unde a fost cazul am pus cate o scobitoare. Intr-o tava am pus rulourile, iar pe ele am turnat vin si apa,...
Supa crema de rosii si legume
Am spalat legumele, dupa care le-am taiat cubulete mici si le-am pus la fiert. Cand sunt gata, am strecurat zeama si le-am lasat sa se raceasca putin. Intr-un vas am pus rosiile cu suc si am folosit blenderul pentru a se forma o pasta, apoi am adaugat legumele si zeama in care au fost fierte,...
Clatite Oscar
Se spala bine ceapa, usturoiul si ciupercile si se taie marunt. Pieptul de pui se taie cubulete foarte mici. Intr-o cratita punem ulei, il lasam sa se incinga si apoi punem ciupercile. Le lasam sa se rumeneasca bine, amestecand des. Intr-o tigaie rumenim ceapa si usturoiul in putin ulei,...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un vas spargem ouale, le batem cu telul, apoi pe rand adaugam toate ingredientele mentionate, pana se formeaza o coca ( sa nu se prinda prea tare de maini ). Dupa aceea, incepem sa modelam papanasii, bilute mai mari si mai mici. Celor mari le facem cate o...
Chiftelute in aluat de bere
Aluatul: Intr-un castron punem faina, sarea si drojdia ( intr-un pahar am pus drojdia si apa calduta ), apoi uleiul si berea. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini. Intr-un alt castron se amesteca ingredientele pentru chiftele, apoi facem chitelutele rotunde....
Pizza cu ton
Mai intai am facut aluatul amestecand ingredientele ( drojdia am amestecat-o cu apa calduta ), am framantat aluatul si l-am lasat sa creasca approx jumatate de ora. Dupa aceea, am impartit in 2 aluatul, l-am intins si l-am asezat in tava pentru pizza ( care a fost unsa cu putina margarina...
Pulpa de porc cu cartofi intregi in sos de cimbru si usturoi
Mai intai taiem pulpa pe jumatate sau daca doriti in 4 bucati, o punem intr-o cartita cu apa la foc approx 20 minute, dupa care punem sare, cartofii intregi alaturi de carne si ii lasam sa fiarba. Se adauga bulionul, piper, faina amestecand usor sa nu se formeze cocoloase, iar cand sunt...
Reteta turceasca de halva - Desert gustos si aromat
Cum se prepara Reteta turceasca de halva - Desert gustos si aromat Untul topit se infierbanta, adaugam faina si amestecam continuu sa nu se arda. Cand faina se rumeneste bine, o oparim cu 2 pahare de sirop amestecand continuu. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. Compozitia calda se aseaza cu...
Crema de zahar ars
Intr-o cratita de 3 litri se pun 8 linguri zahar si se ard, cu focul mic, pana capata o culoare galbuie. Dupa ce zaharul s-a topit, se rasuceste cratita incet in asa fel incat zaharul caramelizat sa acopere toata cratita, apoi lasam sa se raceasca complet. Laptele se fierbe si se da deoparte...