Baclava Lili

de ralu_ca in Prajituri, 10 Feb 2013 | 18705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 600 g nuca macinata
  • 1 cana zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 pachet de unt
  • Sirop
  • 1 cana zahar
  • 1 pahar de miere
  • 1 cana apa
  • zeama da la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava Lili:

Intr-un castron se amesteca zaharul cu nucile macinate si coaja de lamaie.

Separat se topeste untul.

Intr-o tava incepem sa punem aproximativ 7 foi unse cu unt intre ele, peste al saptelea rand incepem sa presaram amestecul de nuca si de continua foaie, nuca, foai, nuca ( aproxim 3 ). La sfarsit se pun celelalte foi unse intre ele cu unt. Se da la rece 15 - 20 min. Apoi se taie si se toarna untul ramas. Introducem la cuptor aprox 45 - 50 min.

Intre timp preparam siropul. Se da in fiert si se toarna peste baclavaua coapta.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava Lili" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

giamarcu 1

09.02.2015, 16:43

Nu am inteles... peste care al catelea rand se pune amestecul de nuca ..al saptele ??si cate foi trebuie pt a se face baclavaua ?

Miha 1

09.02.2015, 18:30

Gia, un pachet de foi de placinta are in general intre 12 si 14 bucati. Imparti foile in doua. Pui in tava prima parte de foi unse cu unt, nuca si cea de-a doua parte de foi, deasemenea unse cu unt. E simplu

ralu_ca 1

10.02.2015, 22:17

Mulțumesc, miha😊

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava cu nuca