Se bate oul cu furculita, ca pentru omleta, se adauga ovazul si se omogenizeaza compozitia.
Se pune hartie de copt pe o farfurie si se toarna compozitia.
Se aseaza toate ingredientele, in afara cascavalului.
Se baga farfuria la cuptorul cu microunde timp de 4 minute la puterea maxima (...
Se pune apa si zaharul intr-un bol se amesteca putin cu telul, se adauga uleiul, aromele, faina si praful de copt si se omogenizeaza compozitia ( totulse face cu telul, nu este nevoie de mixer ). Se imparte compozitia in 2 parti aproximativ egale. Intr-una din ele se va pune dulceata de...
Se pune supa sau apa la fiert impreuna cu mazarea si cus-cusul si se lasa sa fiarba impreuna pana scade apa. Cand este gata se condimenteaza cu sare si piper, apoi se asezoneaza cu menta tocata marunt. Se poate servii ca si mancare de post sau ca si garnitura. Pofta buna!
Puteti schimba umplutura cu ce va place sau cu ce aveti prin frigider. Am uns jumatate din lipii cu maioneza, jumatate cu crema de branza, peste care am pus ceapa toacata marunt, rosiile, salamul si pieptul de pui taiate cubulete, masline fara sambure, verdeata, sare si piper, dupa care am rulat...
Dizolvam drojdia in putin apa calduta, peste care adaugam o lingurita de faina si una de zahar si lasam langa o sursa de caldura 10 min ( ochiul de la aragaz ). Dupa ce incepe sa creasca amestecam maiaua cu oul, cascavalul, branza, laptele si faina, framantam pana devine un aluat moale...
Se spala dovleceii cu tot cu coaja. Se feliaza foarte subtire, se condimenteaza si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Incingem grill-ul si punem feliile de dovlecel, le intoarcem pe ambele parti. Taiem branza baghete si rosiile felii. Intindem o felie de dovlecel pe masa de lucru, la unul din...
Spalam cartofii, ii punem la fiert.
Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine.
Spalam si caisele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia.
Cu mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi...
Dulceata de capsuni reteta
Se spala bine capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs. Intr-un vas se pune un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa, pana terminam si caspunile si zaharul. Se lasa peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros. A doua zi se pune pe foc mic. Se...
Se spala si se feliaza pieptul de pui. Se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia. Peste fiecare felie de piept de pui se pune o felie de sunculita presata, apoi o bucata de cascaval si se ruleaza cu grija.
Se prinde fiecare rulou cu scobitori si se dau...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt si cacao, dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula.
Punem...
Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, pana devine spuma, dupa care se adauga ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat se amesteca iaurtul cu colorantul si cacaoa si se incorporeaza in crema de unt, alternand cu faina amestecata cu un praf de sare. Se...
Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa are punem faina, alternand cu laptele ( pentru a nu se forma cocoloase), trebuie sa iasa un aluat putin mai gros decat smantana. Se adauga apoi maslinele, salamul taiat cubulete, prazul taiat rondele, ardeiul julien si se...
Amestecam urda cu maioneza, sare si piper dupa gust.
Incepem sa modelam cu mana bilute cat nuca.
Suprapunem 2 bilute, una peste cealalta, dupa care incepem sa punem ochisorii, caciula si nastureii din masline, nasucul din morcov, gurita din gogosar, iar manuta din marar verde.
Daca vreti...
Pregatim aluatul:
Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.
Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...
Se spala cele 2 pulpe se dezoseaza doar partea superioara.
Se pregateste umplutura:
Se inabuseste ceapa intr-o lingura de ulei si 2 de apa, cand s-a inmuiat bine se adauga ciupercile maruntite si morcovul ras, se lasa cca 5 minute la foc mic.
Se condimenteaza cu sare, piper si marar....
Se mixeaza oul cu zaharul, dupa care se adauga treptat uleiul, laptele acru, esenta de vanilie, coaja de portocala, faina si praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia.
Compozitia se lasa cca 10 minute sa se odihneasca, dupa care se toarna in formele de briose, in care am pus hartii de...
Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia.
Din compozitia rezultata se opresc 4 linguri, in care se pune cacao.
Compozitia alba se amesteca cu nuca macinata si cu bucati de gutui din compot.
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza...
Ma intai se pregateste crema , care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc.
Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se...
Se spala pieptul de pui, se indeparteaza pielea.
Pentru aceasta friptura pieptul nu se dezoseaza.
Crestam din loc in loc, iar intre crestaturi punem usturoi, condimentam putin cu sare, piper si rozmarin.
Facem un sos din 50 ml vin, ulei, sare, piper, boia dulce, rozmarin si cimbru, pe...
Pregatim aluatul astfel:
Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute.
Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta.
Trebuie sa iasa un...
Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul.
Separat se taie slanina afumata.
Amestecam carnea cu orezul spalat bine, tocana de legume, sare, piper si cimbru.
Infasuram sarmalele.
Punem pe fundul vasului varza taiata marunt, slaninuta, 2-3 foi de...
Spalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece.
A doua zi o fiebem in 2-3 ape.
Putem fierbe mai multa si o putem pastra in pungi la congelator dupa care o putem folosii cand avem nevoie si suntem in lipsa de timp .
Cand este aproape fiarta adaugam o ceapa, morcovul dat pe...
Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri.
Incingem uleiul, peste care vom pune feliile de gutui si le prajim pe ambele parti, pana devin aurii, procedura dureaza cam 5-7 minute.
Adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba 5 minute, la foc mediu....
Se spala si se taie pieptul de pui, dupa care fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Dam fiecare felie de snitel de pui prin faina, dupa care prin ouale batute ca pentru omleta, apoi prin fulgii de porumb maruntiti.
Punem la prajit in uleiul...
Se framanta faina cernuta, impreuna cu margarina taiata cubulete, se adauga apoi zaharul, sarea, praful de copt si apa calduta.
Se framanta energic pana aluatul devine unul moale, nelipicios ( nu trebuie sa iasa tare, ci doar sa nu se mai lipeasca de degete ).
Dam aluatul la frigider 30 de...
Pentru inceput curatam perele de coaja, le scoatem semintele si le punem intr-o oala cu apa si cele 2 linguri de zahar, le lasam sa dea in cateva clocote, nu trebuie sa fiarba, doar sa se inmoaie putin, dupa care le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim caramelul...
Pregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.
Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...
Pasam zmeura cu furculita si punem 2 - 3 linguri de zahar, amestecam si dam la frigider cel putin 3 ore ( puteti face asta cu o seara inainte, ca sa-si lase siropul ).
Punem zmeura intr-o sita si scurgem tot siropul pe care si l-a lasat.
Intr-o oala amestecam siropul de zmeura cu lamaiile...
Se spala si se sterg aripioarele, cu un servetel.
Batem ouale cu sare si piper, dupa care adaugam mustarul si omogenizam.
Intr-o farfurie facem un amestec din celelalate ingrediente.
Dam aripioarele prin aceste amestec, dupa care le bagam in ou si le dam din nou prin amestecul de faina,...
Taiem feliile de paine in 4, dupa care le bagam la cuptor pentru a se usca usor.
Punem tonul intr-o strecuratoare la scurs 30 de minute ( trebuie sa fie scurs foarte bine)
Mixam untul cu sare si piper pana devine spuma. dupa care adaugam tonul pe care l-am zdrobit cu furculita. Bagam totul...
Pizza cu fulgi de ovaz - la microunde
Se bate oul cu furculita, ca pentru omleta, se adauga ovazul si se omogenizeaza compozitia. Se pune hartie de copt pe o farfurie si se toarna compozitia. Se aseaza toate ingredientele, in afara cascavalului. Se baga farfuria la cuptorul cu microunde timp de 4 minute la puterea maxima (...
Prajitura cu dulceata - de post
Se pune apa si zaharul intr-un bol se amesteca putin cu telul, se adauga uleiul, aromele, faina si praful de copt si se omogenizeaza compozitia ( totulse face cu telul, nu este nevoie de mixer ). Se imparte compozitia in 2 parti aproximativ egale. Intr-una din ele se va pune dulceata de...
Cus-cus israelian cu mazare si menta
Se pune supa sau apa la fiert impreuna cu mazarea si cus-cusul si se lasa sa fiarba impreuna pana scade apa. Cand este gata se condimenteaza cu sare si piper, apoi se asezoneaza cu menta tocata marunt. Se poate servii ca si mancare de post sau ca si garnitura. Pofta buna!
Rulada din lipii pentru Shaorma - aperitiv
Puteti schimba umplutura cu ce va place sau cu ce aveti prin frigider. Am uns jumatate din lipii cu maioneza, jumatate cu crema de branza, peste care am pus ceapa toacata marunt, rosiile, salamul si pieptul de pui taiate cubulete, masline fara sambure, verdeata, sare si piper, dupa care am rulat...
Catelusi - sandwich- aperitiv pentru cei mici
Dizolvam drojdia in putin apa calduta, peste care adaugam o lingurita de faina si una de zahar si lasam langa o sursa de caldura 10 min ( ochiul de la aragaz ). Dupa ce incepe sa creasca amestecam maiaua cu oul, cascavalul, branza, laptele si faina, framantam pana devine un aluat moale...
Rulouri din dovlecei
Se spala dovleceii cu tot cu coaja. Se feliaza foarte subtire, se condimenteaza si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Incingem grill-ul si punem feliile de dovlecel, le intoarcem pe ambele parti. Taiem branza baghete si rosiile felii. Intindem o felie de dovlecel pe masa de lucru, la unul din...
Galuste cu caise
Spalam cartofii, ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine. Spalam si caisele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia. Cu mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Se spala bine capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs. Intr-un vas se pune un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa, pana terminam si caspunile si zaharul. Se lasa peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros. A doua zi se pune pe foc mic. Se...
Cordon bleu cu cascaval delaco
Se spala si se feliaza pieptul de pui. Se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia. Peste fiecare felie de piept de pui se pune o felie de sunculita presata, apoi o bucata de cascaval si se ruleaza cu grija. Se prinde fiecare rulou cu scobitori si se dau...
Tort cu crema ganache si capsuni
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt si cacao, dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula. Punem...
Tort Red Velvet - Tort pentru indragostiti
Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, pana devine spuma, dupa care se adauga ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat se amesteca iaurtul cu colorantul si cacaoa si se incorporeaza in crema de unt, alternand cu faina amestecata cu un praf de sare. Se...
Pizza tip clatita
Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa are punem faina, alternand cu laptele ( pentru a nu se forma cocoloase), trebuie sa iasa un aluat putin mai gros decat smantana. Se adauga apoi maslinele, salamul taiat cubulete, prazul taiat rondele, ardeiul julien si se...
Oameni de zapada - aperitiv pentru copii
Amestecam urda cu maioneza, sare si piper dupa gust. Incepem sa modelam cu mana bilute cat nuca. Suprapunem 2 bilute, una peste cealalta, dupa care incepem sa punem ochisorii, caciula si nastureii din masline, nasucul din morcov, gurita din gogosar, iar manuta din marar verde. Daca vreti...
Pizza Mos Craciun
Pregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua. Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...
Closca cu puii de aur - pulpe umplute
Se spala cele 2 pulpe se dezoseaza doar partea superioara. Se pregateste umplutura: Se inabuseste ceapa intr-o lingura de ulei si 2 de apa, cand s-a inmuiat bine se adauga ciupercile maruntite si morcovul ras, se lasa cca 5 minute la foc mic. Se condimenteaza cu sare, piper si marar....
Briose tricolore - La multi ani Romania!!!!!
Se mixeaza oul cu zaharul, dupa care se adauga treptat uleiul, laptele acru, esenta de vanilie, coaja de portocala, faina si praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia. Compozitia se lasa cca 10 minute sa se odihneasca, dupa care se toarna in formele de briose, in care am pus hartii de...
Chec de post cu nuci si gutui
Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia. Din compozitia rezultata se opresc 4 linguri, in care se pune cacao. Compozitia alba se amesteca cu nuca macinata si cu bucati de gutui din compot. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza...
Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine
Ma intai se pregateste crema , care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc. Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se...
Piept de pui aromat la cuptor
Se spala pieptul de pui, se indeparteaza pielea. Pentru aceasta friptura pieptul nu se dezoseaza. Crestam din loc in loc, iar intre crestaturi punem usturoi, condimentam putin cu sare, piper si rozmarin. Facem un sos din 50 ml vin, ulei, sare, piper, boia dulce, rozmarin si cimbru, pe...
Purcelusi cu branza
Pregatim aluatul astfel: Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta. Trebuie sa iasa un...
Sarmalute in vas roman
Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul. Separat se taie slanina afumata. Amestecam carnea cu orezul spalat bine, tocana de legume, sare, piper si cimbru. Infasuram sarmalele. Punem pe fundul vasului varza taiata marunt, slaninuta, 2-3 foi de...
Bors de fasole cu varza
Spalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece. A doua zi o fiebem in 2-3 ape. Putem fierbe mai multa si o putem pastra in pungi la congelator dupa care o putem folosii cand avem nevoie si suntem in lipsa de timp . Cand este aproape fiarta adaugam o ceapa, morcovul dat pe...
Mancare de gutui by Ina
Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri. Incingem uleiul, peste care vom pune feliile de gutui si le prajim pe ambele parti, pana devin aurii, procedura dureaza cam 5-7 minute. Adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba 5 minute, la foc mediu....
Snitel de pui cu fulgi de porumb
Se spala si se taie pieptul de pui, dupa care fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Dam fiecare felie de snitel de pui prin faina, dupa care prin ouale batute ca pentru omleta, apoi prin fulgii de porumb maruntiti. Punem la prajit in uleiul...
Placinta cu mere de post (2)
Se framanta faina cernuta, impreuna cu margarina taiata cubulete, se adauga apoi zaharul, sarea, praful de copt si apa calduta. Se framanta energic pana aluatul devine unul moale, nelipicios ( nu trebuie sa iasa tare, ci doar sa nu se mai lipeasca de degete ). Dam aluatul la frigider 30 de...
Prajitura cu pere caramelizate
Pentru inceput curatam perele de coaja, le scoatem semintele si le punem intr-o oala cu apa si cele 2 linguri de zahar, le lasam sa dea in cateva clocote, nu trebuie sa fiarba, doar sa se inmoaie putin, dupa care le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim caramelul...
Pizza HomeMade
Pregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua. Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...
Limonada cu zmeura si menta
Pasam zmeura cu furculita si punem 2 - 3 linguri de zahar, amestecam si dam la frigider cel putin 3 ore ( puteti face asta cu o seara inainte, ca sa-si lase siropul ). Punem zmeura intr-o sita si scurgem tot siropul pe care si l-a lasat. Intr-o oala amestecam siropul de zmeura cu lamaiile...
Aripioare crocante la cuptor
Se spala si se sterg aripioarele, cu un servetel. Batem ouale cu sare si piper, dupa care adaugam mustarul si omogenizam. Intr-o farfurie facem un amestec din celelalate ingrediente. Dam aripioarele prin aceste amestec, dupa care le bagam in ou si le dam din nou prin amestecul de faina,...
Tartine cu pasta de ton
Taiem feliile de paine in 4, dupa care le bagam la cuptor pentru a se usca usor. Punem tonul intr-o strecuratoare la scurs 30 de minute ( trebuie sa fie scurs foarte bine) Mixam untul cu sare si piper pana devine spuma. dupa care adaugam tonul pe care l-am zdrobit cu furculita. Bagam totul...