Bors de fasole cu varza

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 14 Oct 2012 | 20651 vizualizari

 

Nu stiu daca ati mancat vreodata, dar va spun cu mana pe inima ca este minunat, nu stiu nici daca este caracteristic vreunei zone, stiu doar ca-l facea bunica mea, iar eu mancam pana nu mai puteam :D
Bunica mea il facea cu varza acra, insa mie mi-a fost asa de pofta, incat n-am mai umblat dupa varza acra si am facut cu varza dulce, nu are acelasi gust, dar macar mi-am potolit pofta :)

 

INGREDIENTE

  • fasole boabe ( 300 g)
  • 2 cepe
  • un morcov
  • o felie telina
  • pastrnac
  • radacina de patrunjel
  • 1/2 varza
  • o lingura bulion
  • ardei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o lingura de faina pentru rantas
  • frunze de telina
  • leustean
  • bors sau zeama de varza
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole cu varza:

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece.

A doua zi o fiebem in 2-3 ape.

Putem fierbe mai multa si o putem pastra in pungi la congelator dupa care o putem folosii cand avem nevoie si suntem in lipsa de timp .

Cand este aproape fiarta adaugam o ceapa, morcovul dat pe razatoare sau taiat cubulete, ardeiul, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel taiate cubulete + varza taiata fideluta.

Dupa ce au fiert toate, calim cealalta ceapa tocata marunt, in 2-3 linguri de ulei, adaugam si bulionul si stingem cu putina apa, lasam asa cateva minute.

Intre timp pregatim faina, pe care o amestecam cu 2-3 linguri de apa, ca sa nu se faca cocoloase si o turnam peste ceapa calita, completam cu apa si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care vom pune peste fasolea fiarta.

O lasam sa mai dea cateva clocote si adaugam borsul sau zeama de varza dupa gust.

Potrivim gustul de sare, piper, putin cimbru si luam de pe foc.

Asezonam cu frunze de telina si leusteanul, tocate marunt .

Merge excelent cu o ceapa rosie sau un ardei iute.

Pofta buna!!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole cu varza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta