Ieri am avut 2 sarbatoriti in familie, pe baietelul si nepotelul meu si cum bucuria lor in aceasta perioada este Mosul, m-am gandit sa facem o altfel de petrecere, asa ca am sarbatorit cu o pizza mai speciala, am plecat de la fotografia pe care cred ca ati vazut-o cu toti, numai ca acolo era un mos din cozonac, eu am facut un mos din pizza.
Pregatim aluatul:
Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.
Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si incepem sa framantam usor, adaugam pe rand sarea, uleiul si apa calduta, framantand pana ce devine un aluat moale nelipicios.
Lasam aluatul sa creasca o ora, tot langa ochiul de la aragaz.
Dupa ce a crescut incepem sa ne jucam cu aluatul.
Il impartim in 4-5 parti egale ( in fct de cat de mari vreti sa-i faceti, eu am facut o pizza normala si am pastrat o bucata pt mos )
In poza de pe net veti vedea cum se face mosul, pas cu pas.
Caciula mosului se va unge cu ketchup, ochisorii ii vom face din masline, iar peste barba crestata vom presara cascaval ras.
Se da la cuptorul preincalzit cca 30 min la foc mediu.
Se serveste cald si cu mare placere.