Purcelusi cu branza

de Dana Cristea - pusikmea in Mancare copii, 20 Noi 2012 | 6487 vizualizari

 

Am vrut sa-i fac baietelului meu o surpriza si i-am facut acesti purcelusi....surpriza a fost pentru mine, pentru ca nici nu s-a uitat la ei, spunand ca el nu vrea purcelusi, ci catelusi :))) Adar, m-am pus pe treaba si am executat si catelusii, fiinca nu era de-ajuns ca muncisem cateva ore la purcelusi....

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 150 - 200 ml apa calduta
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare
  • pentru umplutura:
  • branza de vaca sau cascaval
  • pentru ochisori:
  • masline
  • pentru nas:
  • ardei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcelusi cu branza:

Pregatim aluatul astfel:

Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute.

Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta.

Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie completam cu apa, respectiv faina.

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 1-2 ore langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).

Dupa ce a crescut frumos, intindem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina.

Decupam cercurile mari cu un pahar intors pentru capul procusorilor.

Pentru urechi decupam cerculete mai mici cu un capac de la sticla de suc, pe care le vom taia in 4.

Iar pentru nas, gasiti ceva mai mic decat capacul de la sticla., si trasati 2 linii verticale, facand narile purcelusilor.

Asamblare:

Punem un cerc mare, o lingurita de branza data pe razatoare, peste care vom pune alt cerc si presam usor.

Lipim urechile, nasul si ochisorii, pe care ii facem din masline taiate cubulete foarte mici.

Punem purcelusii in tava tapetat cu faina sau hartie de copt si coacem la foc potrivit pana incep sa se rumeneasca usor, cca. 30 de minute, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte, de aceea cel mai bine este sa-i verificati.

Ies foarte pufosi si buni.

Puteti pune peste branza si o feliuta de salam sau sunculita presata.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelusi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană