Dupa o perioada putin mai dificila, revin cu o pizza, pe care am savurat-o pana la ultima inghititura :D nu mai mancasem de multicel si tare ne era pofta, asa ca azi dimineata m-am trezit cu chef de facut pizza.
Pentru aluat:
Pentru toping:
Pregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.
Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si incepem sa framantam usor, adaugam pe rand sarea, uleiul si apa calduta, framantand pana ce devine un aluat moale nelipicios.
Lasam aluatul sa creasca o ora, tot langa ochiul de la aragaz.
Intre timp pregatim toping-ul.
Cand a crescut altul, il rasturanm pe masa de lucru si incepem sa-l intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie dreptunghiulara.
Mutam foaia in tava de la cuptor, pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina.
Ungem foaia cu o lingura de ulei de maslinei si cu ketchup ( faceti acest lucru daca vreti sa va iasa blatul ca cel din poza, adica nu foarte pufos, daca doriti un blat inalt si pufos sariti peste acest pas ), peste care punem un strat de cascaval ras, salamul, ardeiul, maslinele, rosiile si un alt strat generos de cascaval.( Toping-ul il puteti face cu ce va place si cu ce aveti prin frigider)
Dam la cuptorul preincalzit cca. 30-40 de minute la foc mediu.
Servim alaturi de un pahar de cola sau o bere :D
Sa aveti pofta!!!!