O friptura tare buna si aromata, merge foarte bine atat pentru o masa festiva, cat si pentru o cina in familie
Se spala pieptul de pui, se indeparteaza pielea.
Pentru aceasta friptura pieptul nu se dezoseaza.
Crestam din loc in loc, iar intre crestaturi punem usturoi, condimentam putin cu sare, piper si rozmarin.
Facem un sos din 50 ml vin, ulei, sare, piper, boia dulce, rozmarin si cimbru, pe care-l trunam peste pieptul de pui si-l dam cca. 30 min la marinat.
Intre timp curatam 1 kg de cartofi, ii taiem felii mai groase si ii punem intr-o tava unsa cu ulei.
Se condimenteaza si cartofii cu sare, piper, boia.
Peste cartofi punem pieptul de pui marinat, apoi vom turna marinata si dam la cuptor pentru cca. o ora.
Din cand in cand stropim pieptul de pui cu sosul din tava.
Cu 10 minute inainte de a scoate tava din cuptor, vom turna si restul de vin.
Se serveste alaturi de cartofi, o salata verde si un pahar de vin rosu sau cu ce va doriti.
Pofta buna!!!!