Prajiturica asta i-am facut-o sotului meu de ziua lui, s-o duca colegilor.
Ma intai se pregateste crema, care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc.
Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se intareasca.
Cand au trecut cele 2-3 ore se mixeaza foarte bine, pana devine o spuma, dupa care se adauga si esenta de rom.
Daca nu s-a intarit deloc in acest timp, va recomand sa o bagati la congelator 15 minute, apoi se mixeaza fara grija.
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul treptat si mixam pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa, lipicioasa. Se adauga treptat si galbenusurile, apoi uleiul, laptele, faina, praful de copt, ambele cernute, cacaoa si se omogenizeaza bine.
Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa ), se toarna compozitia blatului in tava si se coace la foc mediu cca 30 de minute, se va face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.
Dupa ce s-a copt, se lasa sa se racoreasca si il taiem in 2.
Insiropam ambele blaturi cu zeama de la compot.
Peste primul blat vom pune un strat de crema, celalalt blat, crema si jeleul de visine, care se face conform instructiunilor de pe pachet.
Se da la rece cateva ore, dupa care se proportioneaza dupa preferinta.