Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1567
PRIETENI373
Retete / Salate

Salată de pui cu ciuperci

In Salate la 29 Dec 2014

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece asezonat cu puțin delikat, sau sare și piper ;)  Ciupercile curățate se pun la fiert, de asemenea în apă asezonată cu sare și piper sau o linguriță de Delikat de legume. După ce s-au fiert ingredientele, se strecoară, se...

Salata cu porumb, fasole, ceapa rosie si rodie

In Salate la 7 Dec 2014

Într-un vas mare puneM boabele de porumb, boabele de fasole, toate scurse de zeamă ceapa tăiată julien și boabele de rodie. Se amestecă ușor, se asezonează de sare, piper, uleiul de măsline, zeama de rodie și lămâie. Apoi se ”purcede” la așezarea în...

Salata de paste din porumb cu ton

In Salate la 25 Mar 2014

Se pune la fiert apă rece cu puțină sare iodată, într-un vas de cca. 4000 ml. Când clocotește apa se adaugă pastele și se lasă la fiert 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se adaugă la...

Salată de bouef falsă

In Salate la 23 Mar 2014

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, necoperit. Morcovii se curăță și se pun la fiert întregi, în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu. Ciupercile curățate, se pun la fiert în apă cu puțină sare cca. 15...

Salată orientată ;)

In Salate la 6 Ian 2014

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece,  se curăță de...

Salată de conopidă, brocoli și ciuperci

In Salate la 10 Dec 2013

Pentru salata asta , am scos vasul Zepter de la naftalină;)  Conopida se spală sub jet de apă rece, apoi se rupe buchețele protrivite. Se așează în vasul Zepter, rece, se adaugă  sare  iodată,  piper  proaspăt măcinată și mirodenii.Se...

Salată de paste colorate cu hering în ulei

In Salate la 15 Oct 2013

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se strecoară și se lasă la răcit. Într-un castron mai adânc se pun pastele, se adaugă peștele scurs de uleiul din conservă, ceapa roșie tăiată rondele fine, zeama de lămâie și câteva felii de...

Salată de paste colorate

In Salate la 14 Oct 2013

Pastele se fierb în apă clocotită cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp toate ingredientele se taie cubulețe.â, apoi se  amestecă cu pastele fierte și răcorite. După ce s-a înglobat toate ingredientele se amesetcă ușor cu...

Salată de dovlecei dietetică

In Salate la 29 Sep 2013

Dovleceii se curăță, se taie rondele ( recunosc că m-am folosit de răzătoarea Moulinex;) ), apoi se pun la prăjit, atenție!,  cu 1 lingură de ulei, în fripteuza specială de la Tefal, cca. 25 de minute. Între timp se face un sos din ulei, oțet, sare, apă și usturoi...

Salată de hering

In Salate la 7 Aug 2013

Ideal ar fi ca peștele conservat (conserva!), să stea la rece cca. 3 ore înaintea preparării. Fielul de hering se scurge de uleiul din conservă, se rupe în bucăți mari și se pune într-un vas. Ceapa și se curăță, se taie julien, apoi se adaugă la pește. Se...

Salată de varză cu ton

In Salate la 17 Iul 2013

Varza se taie fideluță, se sărează, se lasă cca. 5 minute la rece, apoi  se stoarce și se așează într-un bol încăpător. Bucățile de ton scurse de ulei, roșia tocată, ceapă tăiată fideluță, mărarul tocat mărunt, se asezonează de piper și zeamă de...

Salată de vinete coapte la vas Zepter!

In Salate la 12 Iul 2013

Vinetele sunt legume ce fac parte din familia solanaceelor. Din această familie mai fac parte și roșiile, ardeii, cartofii, tutunul și alte plante foarte toxice (ex: mătrăgună). Vânata conține multă apa, cam 95%, iar la gătit își va lasă foarte mult suc în vas....

Conopidă în vas Zepter

In Salate la 30 Iun 2013

 Conopida sau "varză de Cipru", cum a fost denumită la început provine, după cum ne sugerează și porecla, din Ciprul antic și există încă de acum 2.500 de ani.   Ea conține enzime, proteine și vitamine, toate bune pentru a fi folosită în...

Salată de cartofi cu somon afumat și verdețuri aromate!

In Salate la 25 Apr 2013

Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțin sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Între timp se curăță verdețurile și se toacă mărunt. După ce s-au fiert cartofii și răcit, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră,...

Salată cu sparanghel

In Salate la 7 Apr 2013

Sparanghelul se scurge de lichid, se așează artistic într-un bol, se presară cu sare și piper. Se face un dresing din iaurt, ulei, oțet, sare și piper. Se toarnă peste sparanghel. Se dă la rece cca. 15 minute, se servește ornat cu fire de rozmarin. Poftă bună!

Salată de spanac, leurdă și frunze de ridichi

In Salate la 23 Mar 2013

Se curăță și spală frunzele foarte bine sub jet de apă rece. Se toacă toate verdețurile julien și se amestecă ușor. Ridichile curățate se feliază. Se face un sos vinegretă din ulei de măsline aromat cu usturoi, oțet din vin roșu, sare iodată, piper proaspăt macinat și...

Salata de cartofi cu salam si oua

In Salate la 20 Mar 2013

Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...

Salată de cartofi cu ton și capere

In Salate la 20 Mar 2013

Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...

Salată de sparanghel cu jambon

In Salate la 17 Feb 2013

Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8  minute. Sparanghelul se taie mărunt. Se asezonează de sare, piper și zeamă de lămâie. Ouăle se curăță de coajă și se taie în patru. Se adaugă la sparanghelul mărunțit....

Salată de sparanghel cu ouă de prepeliță

In Salate la 17 Feb 2013

Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8  minute. Sparanghelul se scurge de apă,apoi se taie mărunt. Ouăle se trec sub un jet de apă rece, apoi se curăță de coajă și se taie în patru.Se adaugă la sparnghelul mărunțit. Se...

Salată Boeuf

In Salate la 10 Feb 2013

Morcovii se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca.15 minute neacoperit. Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Pieptul de pui rotisat, morcovii, cartofii, castravetii si gogșarii  se taie bucățele, apoi se...

Salată de vinete cu ardei copt

In Salate la 26 Ian 2013

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând  ulei, în fir subțire, ca la maioneză.  Se adaugă gălbenușul...

Salată de paste Panacris

In Salate la 15 Ian 2013

Pastele se fierb în apă rece cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ouăle se fierb în apă rece cu puțină sare, cca. 10 minute. pastele se scurg de apă, apoi se presară puțin ulei de măslineși se amestecă ușor. Într-un vas mare se pun pastele,...

Salata de hering marinat

In Salate la 16 Dec 2012

Cartofii si morcovii se curata sis e pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca 15 minute la foc mediu, neacoperit. Dupa ce au fiert legumele, se taie rondele, se pun intr-un castron, se adauga  pestele marinat, rondele de praz si masline. Se asezoneaza cu putin ulei de masline si otet...

Salata de fructe

In Salate la 9 Dec 2012

Fructele de curata de coaja, se taie bucatele, mai putin visinele din visinata, se stropesc cu zeama de lamaie, se amesteca usor si se lasa cca. 30 de minute la frigider ptr a se imbina aromele. Se servesc cu miez de nuca sau frisca dupa gustul fiecaruia. 

Salata de cartofi cu somon afumat

In Salate la 2 Dec 2012

Cartofii se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 25 de minute la foc potrivit neacoperit. Intre timp se curata ceapa verde si  se taie rondele. Somonul, gogosarii si maslinele e asemenea se taie marunt. Dupa ce s-au fiert cartofii, se curata de...

Salata din andive, surimi si maioneza

In Salate la 9 Sep 2012

Andiva se curata de frunzele vestede, se trece rapid sub ub jet de apa, apoi se taie rondele, stropindu-se imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Batoanele de surimii se taie felii, se adauga in salata, amestecandu-se usor. Maioneza se amesteca usor in salata, pentru a se ingloba. Se...

Salata speciala Panacris

In Salate la 7 Sep 2012

Cartofii se fierb in coaja, apoi se trec in apa rece se decojesc si se taie cuburi mai mari. Morcovii se fierb separat (mie mi/au ramas de la ciulama:D), apoi se feliaza. Ouale de prepelita se fierb in apa cu ptuina sare, cca. 8 minute, apoi se trec in apa rece si se curata de coaja si se taie...

Salata de fructe de vara

In Salate la 7 Aug 2012

Fructele se spala, se curata de coaja, unde e cazul, se taie bucatele, se amesteca intr/un castron mai adanc usor, impreuna u zaharul vanilinat si bourbonul. Se lasa la rece cca. 2 ore pana se impreuna gusturile. Salata de fructe se serveste cu o lingura de inghetata de frisc si nuci.

Salata de lubenita cu sunca si cascaval

In Salate la 7 Iul 2012

Miezul de lubenita, cascavalul si sunca  se taie cubulete. Se amesteca usor intr/un castron, se presara putin otet balsamic si se consuma ca atare. Pofta buna! Simplu, racoros si delicios.

Afisate 31 - 60 din 78 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]