Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece asezonat cu puțin delikat, sau sare și piper ;) Ciupercile curățate se pun la fiert, de asemenea în apă asezonată cu sare și piper sau o linguriță de Delikat de legume. După ce s-au fiert ingredientele, se strecoară, se...
Într-un vas mare puneM boabele de porumb, boabele de fasole, toate scurse de zeamă ceapa tăiată julien și boabele de rodie. Se amestecă ușor, se asezonează de sare, piper, uleiul de măsline, zeama de rodie și lămâie.
Apoi se ”purcede” la așezarea în...
Se pune la fiert apă rece cu puțină sare iodată, într-un vas de cca. 4000 ml. Când clocotește apa se adaugă pastele și se lasă la fiert 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se adaugă la...
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, necoperit. Morcovii se curăță și se pun la fiert întregi, în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu. Ciupercile curățate, se pun la fiert în apă cu puțină sare cca. 15...
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de...
Pentru salata asta , am scos vasul Zepter de la naftalină;)
Conopida se spală sub jet de apă rece, apoi se rupe buchețele protrivite.
Se așează în vasul Zepter, rece, se adaugă sare iodată, piper proaspăt măcinată și mirodenii.Se...
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se strecoară și se lasă la răcit. Într-un castron mai adânc se pun pastele, se adaugă peștele scurs de uleiul din conservă, ceapa roșie tăiată rondele fine, zeama de lămâie și câteva felii de...
Pastele se fierb în apă clocotită cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Între timp toate ingredientele se taie cubulețe.â, apoi se amestecă cu pastele fierte și răcorite. După ce s-a înglobat toate ingredientele se amesetcă ușor cu...
Dovleceii se curăță, se taie rondele ( recunosc că m-am folosit de răzătoarea Moulinex;) ), apoi se pun la prăjit, atenție!, cu 1 lingură de ulei, în fripteuza specială de la Tefal, cca. 25 de minute. Între timp se face un sos din ulei, oțet, sare, apă și usturoi...
Ideal ar fi ca peștele conservat (conserva!), să stea la rece cca. 3 ore înaintea preparării. Fielul de hering se scurge de uleiul din conservă, se rupe în bucăți mari și se pune într-un vas. Ceapa și se curăță, se taie julien, apoi se adaugă la pește. Se...
Varza se taie fideluță, se sărează, se lasă cca. 5 minute la rece, apoi se stoarce și se așează într-un bol încăpător. Bucățile de ton scurse de ulei, roșia tocată, ceapă tăiată fideluță, mărarul tocat mărunt, se asezonează de piper și zeamă de...
Vinetele sunt legume ce fac parte din familia solanaceelor. Din această familie mai fac parte și roșiile, ardeii, cartofii, tutunul și alte plante foarte toxice (ex: mătrăgună).
Vânata conține multă apa, cam 95%, iar la gătit își va lasă foarte mult suc în vas....
Conopida sau "varză de Cipru", cum a fost denumită la început provine, după cum ne sugerează și porecla, din Ciprul antic și există încă de acum 2.500 de ani.
Ea conține enzime, proteine și vitamine, toate bune pentru a fi folosită în...
Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțin sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Între timp se curăță verdețurile și se toacă mărunt. După ce s-au fiert cartofii și răcit, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră,...
Sparanghelul se scurge de lichid, se așează artistic într-un bol, se presară cu sare și piper. Se face un dresing din iaurt, ulei, oțet, sare și piper. Se toarnă peste sparanghel.
Se dă la rece cca. 15 minute, se servește ornat cu fire de rozmarin.
Poftă bună!
Se curăță și spală frunzele foarte bine sub jet de apă rece. Se toacă toate verdețurile julien și se amestecă ușor. Ridichile curățate se feliază.
Se face un sos vinegretă din ulei de măsline aromat cu usturoi, oțet din vin roșu, sare iodată, piper proaspăt macinat și...
Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...
Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...
Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8 minute. Sparanghelul se taie mărunt. Se asezonează de sare, piper și zeamă de lămâie. Ouăle se curăță de coajă și se taie în patru. Se adaugă la sparanghelul mărunțit....
Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8 minute. Sparanghelul se scurge de apă,apoi se taie mărunt. Ouăle se trec sub un jet de apă rece, apoi se curăță de coajă și se taie în patru.Se adaugă la sparnghelul mărunțit. Se...
Morcovii se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca.15 minute neacoperit. Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Pieptul de pui rotisat, morcovii, cartofii, castravetii si gogșarii se taie bucățele, apoi se...
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul...
Pastele se fierb în apă rece cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ouăle se fierb în apă rece cu puțină sare, cca. 10 minute. pastele se scurg de apă, apoi se presară puțin ulei de măslineși se amestecă ușor.
Într-un vas mare se pun pastele,...
Cartofii si morcovii se curata sis e pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca 15 minute la foc mediu, neacoperit. Dupa ce au fiert legumele, se taie rondele, se pun intr-un castron, se adauga pestele marinat, rondele de praz si masline. Se asezoneaza cu putin ulei de masline si otet...
Fructele de curata de coaja, se taie bucatele, mai putin visinele din visinata, se stropesc cu zeama de lamaie, se amesteca usor si se lasa cca. 30 de minute la frigider ptr a se imbina aromele. Se servesc cu miez de nuca sau frisca dupa gustul fiecaruia.
Cartofii se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 25 de minute la foc potrivit neacoperit. Intre timp se curata ceapa verde si se taie rondele. Somonul, gogosarii si maslinele e asemenea se taie marunt. Dupa ce s-au fiert cartofii, se curata de...
Andiva se curata de frunzele vestede, se trece rapid sub ub jet de apa, apoi se taie rondele, stropindu-se imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Batoanele de surimii se taie felii, se adauga in salata, amestecandu-se usor. Maioneza se amesteca usor in salata, pentru a se ingloba. Se...
Cartofii se fierb in coaja, apoi se trec in apa rece se decojesc si se taie cuburi mai mari. Morcovii se fierb separat (mie mi/au ramas de la ciulama:D), apoi se feliaza. Ouale de prepelita se fierb in apa cu ptuina sare, cca. 8 minute, apoi se trec in apa rece si se curata de coaja si se taie...
Fructele se spala, se curata de coaja, unde e cazul, se taie bucatele, se amesteca intr/un castron mai adanc usor, impreuna u zaharul vanilinat si bourbonul. Se lasa la rece cca. 2 ore pana se impreuna gusturile. Salata de fructe se serveste cu o lingura de inghetata de frisc si nuci.
Miezul de lubenita, cascavalul si sunca se taie cubulete. Se amesteca usor intr/un castron, se presara putin otet balsamic si se consuma ca atare. Pofta buna! Simplu, racoros si delicios.
Salată de pui cu ciuperci
Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece asezonat cu puțin delikat, sau sare și piper ;) Ciupercile curățate se pun la fiert, de asemenea în apă asezonată cu sare și piper sau o linguriță de Delikat de legume. După ce s-au fiert ingredientele, se strecoară, se...
Salata cu porumb, fasole, ceapa rosie si rodie
Într-un vas mare puneM boabele de porumb, boabele de fasole, toate scurse de zeamă ceapa tăiată julien și boabele de rodie. Se amestecă ușor, se asezonează de sare, piper, uleiul de măsline, zeama de rodie și lămâie. Apoi se ”purcede” la așezarea în...
Salata de paste din porumb cu ton
Se pune la fiert apă rece cu puțină sare iodată, într-un vas de cca. 4000 ml. Când clocotește apa se adaugă pastele și se lasă la fiert 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se adaugă la...
Salată de bouef falsă
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, necoperit. Morcovii se curăță și se pun la fiert întregi, în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu. Ciupercile curățate, se pun la fiert în apă cu puțină sare cca. 15...
Salată orientată ;)
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de...
Salată de conopidă, brocoli și ciuperci
Pentru salata asta , am scos vasul Zepter de la naftalină;) Conopida se spală sub jet de apă rece, apoi se rupe buchețele protrivite. Se așează în vasul Zepter, rece, se adaugă sare iodată, piper proaspăt măcinată și mirodenii.Se...
Salată de paste colorate cu hering în ulei
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se strecoară și se lasă la răcit. Într-un castron mai adânc se pun pastele, se adaugă peștele scurs de uleiul din conservă, ceapa roșie tăiată rondele fine, zeama de lămâie și câteva felii de...
Salată de paste colorate
Pastele se fierb în apă clocotită cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp toate ingredientele se taie cubulețe.â, apoi se amestecă cu pastele fierte și răcorite. După ce s-a înglobat toate ingredientele se amesetcă ușor cu...
Salată de dovlecei dietetică
Dovleceii se curăță, se taie rondele ( recunosc că m-am folosit de răzătoarea Moulinex;) ), apoi se pun la prăjit, atenție!, cu 1 lingură de ulei, în fripteuza specială de la Tefal, cca. 25 de minute. Între timp se face un sos din ulei, oțet, sare, apă și usturoi...
Salată de hering
Ideal ar fi ca peștele conservat (conserva!), să stea la rece cca. 3 ore înaintea preparării. Fielul de hering se scurge de uleiul din conservă, se rupe în bucăți mari și se pune într-un vas. Ceapa și se curăță, se taie julien, apoi se adaugă la pește. Se...
Salată de varză cu ton
Varza se taie fideluță, se sărează, se lasă cca. 5 minute la rece, apoi se stoarce și se așează într-un bol încăpător. Bucățile de ton scurse de ulei, roșia tocată, ceapă tăiată fideluță, mărarul tocat mărunt, se asezonează de piper și zeamă de...
Salată de vinete coapte la vas Zepter!
Vinetele sunt legume ce fac parte din familia solanaceelor. Din această familie mai fac parte și roșiile, ardeii, cartofii, tutunul și alte plante foarte toxice (ex: mătrăgună). Vânata conține multă apa, cam 95%, iar la gătit își va lasă foarte mult suc în vas....
Conopidă în vas Zepter
Conopida sau "varză de Cipru", cum a fost denumită la început provine, după cum ne sugerează și porecla, din Ciprul antic și există încă de acum 2.500 de ani. Ea conține enzime, proteine și vitamine, toate bune pentru a fi folosită în...
Salată de cartofi cu somon afumat și verdețuri aromate!
Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțin sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Între timp se curăță verdețurile și se toacă mărunt. După ce s-au fiert cartofii și răcit, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră,...
Salată cu sparanghel
Sparanghelul se scurge de lichid, se așează artistic într-un bol, se presară cu sare și piper. Se face un dresing din iaurt, ulei, oțet, sare și piper. Se toarnă peste sparanghel. Se dă la rece cca. 15 minute, se servește ornat cu fire de rozmarin. Poftă bună!
Salată de spanac, leurdă și frunze de ridichi
Se curăță și spală frunzele foarte bine sub jet de apă rece. Se toacă toate verdețurile julien și se amestecă ușor. Ridichile curățate se feliază. Se face un sos vinegretă din ulei de măsline aromat cu usturoi, oțet din vin roșu, sare iodată, piper proaspăt macinat și...
Salata de cartofi cu salam si oua
Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...
Salată de cartofi cu ton și capere
Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...
Salată de sparanghel cu jambon
Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8 minute. Sparanghelul se taie mărunt. Se asezonează de sare, piper și zeamă de lămâie. Ouăle se curăță de coajă și se taie în patru. Se adaugă la sparanghelul mărunțit....
Salată de sparanghel cu ouă de prepeliță
Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8 minute. Sparanghelul se scurge de apă,apoi se taie mărunt. Ouăle se trec sub un jet de apă rece, apoi se curăță de coajă și se taie în patru.Se adaugă la sparnghelul mărunțit. Se...
Salată Boeuf
Morcovii se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca.15 minute neacoperit. Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Pieptul de pui rotisat, morcovii, cartofii, castravetii si gogșarii se taie bucățele, apoi se...
Salată de vinete cu ardei copt
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul...
Salată de paste Panacris
Pastele se fierb în apă rece cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ouăle se fierb în apă rece cu puțină sare, cca. 10 minute. pastele se scurg de apă, apoi se presară puțin ulei de măslineși se amestecă ușor. Într-un vas mare se pun pastele,...
Salata de hering marinat
Cartofii si morcovii se curata sis e pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca 15 minute la foc mediu, neacoperit. Dupa ce au fiert legumele, se taie rondele, se pun intr-un castron, se adauga pestele marinat, rondele de praz si masline. Se asezoneaza cu putin ulei de masline si otet...
Salata de fructe
Fructele de curata de coaja, se taie bucatele, mai putin visinele din visinata, se stropesc cu zeama de lamaie, se amesteca usor si se lasa cca. 30 de minute la frigider ptr a se imbina aromele. Se servesc cu miez de nuca sau frisca dupa gustul fiecaruia.
Salata de cartofi cu somon afumat
Cartofii se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 25 de minute la foc potrivit neacoperit. Intre timp se curata ceapa verde si se taie rondele. Somonul, gogosarii si maslinele e asemenea se taie marunt. Dupa ce s-au fiert cartofii, se curata de...
Salata din andive, surimi si maioneza
Andiva se curata de frunzele vestede, se trece rapid sub ub jet de apa, apoi se taie rondele, stropindu-se imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Batoanele de surimii se taie felii, se adauga in salata, amestecandu-se usor. Maioneza se amesteca usor in salata, pentru a se ingloba. Se...
Salata speciala Panacris
Cartofii se fierb in coaja, apoi se trec in apa rece se decojesc si se taie cuburi mai mari. Morcovii se fierb separat (mie mi/au ramas de la ciulama:D), apoi se feliaza. Ouale de prepelita se fierb in apa cu ptuina sare, cca. 8 minute, apoi se trec in apa rece si se curata de coaja si se taie...
Salata de fructe de vara
Fructele se spala, se curata de coaja, unde e cazul, se taie bucatele, se amesteca intr/un castron mai adanc usor, impreuna u zaharul vanilinat si bourbonul. Se lasa la rece cca. 2 ore pana se impreuna gusturile. Salata de fructe se serveste cu o lingura de inghetata de frisc si nuci.
Salata de lubenita cu sunca si cascaval
Miezul de lubenita, cascavalul si sunca se taie cubulete. Se amesteca usor intr/un castron, se presara putin otet balsamic si se consuma ca atare. Pofta buna! Simplu, racoros si delicios.