Conopidă în vas Zepter

de Panacris in Salate, 30 Iun 2013 | 6164 vizualizari

 

De când am văzut la Mitinita, pe blog, salata de conopidă, m-au năpădit amintirile adolescenței;) La majorat (în urmă cu mulți ani!), i-am dat pe spate pe invitați (în jur de 60;) ) cu salata de conopidă super aromată cu maioneză și usturoi. Acum, dacă tot am câștigat dreptul de a găti în vasul minune Zepter, m-am încumetat să o prepar, deoarce fierbe mult mai repede, își păstează valorile nutritive și nu ”parfumează” toată casa cu mirosul ei;)

 

INGREDIENTE

  • conopidă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • condimente,
  • maioneză 3-4 linguri,
  • mărar proaspăt cca. 2 linguri,
  • piper proaspăt măcinat,
  • usturoi 3-4 căței.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă în vas Zepter:

 Conopida sau "varză de Cipru", cum a fost denumită la început provine, după cum ne sugerează și porecla, din Ciprul antic și există încă de acum 2.500 de ani.  

Ea conține enzime, proteine și vitamine, toate bune pentru a fi folosită în favoarea unui organism sănătos.  

Conopida poate fi folosită gătită sau murată. Dacă nu s-a folosit toată conopidă la gătit este indicat să se păstreze la rece împachetată în folie, însă nu pentru mult timp. 

Persoanelor care au probleme cu glandă tiroidă (hipertiroida) le este recomandat consumul moderat de conopidă, deoarece predispune la apariția gusei endemice.

Conopida are 21 de calorii, vitaminele C, A, B1, B6, B2, fosfor, zinc, calciu, magneziu, fier, mangan, caroten, cupru, nu are colesterol, nu conține amidon și poate fi consumată în curele de slăbire.  

Printre proprietățile importante ale conopidei se număra prevenirea bolilor de inimă, a atacului cerebral, detoxifierea organismului, bun anticangerigen, antireumatic, energizant natural, analgezic antianemic, oftalmologic, scade nivelul colesterolului și sprijină sistemul imunitar. Datorită conținutului de fosfor, conopida are un efect benefic asupra dentiției. 

Astfel vasul Zepter, asigură valorile nutritive ale conopidei intacte. Să trecem la treabă;)

  • Conopida se spală sub jet de apă rece, apoi se rupe buchețele protrivite.
  • Se așează în vasul Zepter, rece, se adaugă sare iodată, piper proaspăt măcinta și mirodenii.
  • Se acoperă, se lasă cca. 10  minute la foc tare, până ce indicatorul termocontrol ajunge în zona verde, în cazul meu la ultimul nivel;)
  • apoi se oprește focul și se lasă cca. 25 de minute.

Între timp se prepară maioneza, dintr-un ou, 1 lingură de muștar și cca. 500 ml ulei de floarea soarelui. După ce s-a obținut consistența dorită se adaugă zeama de la o lămâie, mărarul tocat mărunt și usturoiul presat. Maioneza se amestecă cu conopida presată, ușor până ce se combină gusturile. Se servește rece în roșii sau ardei!

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă în vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu crenvursti de pui