Salată de cartofi cu ton și capere

de Panacris in Salate, 20 Mar 2013 | 5013 vizualizari

 

Mi s-a făcut poftă de salată orientală. Cum am 3 zmei acasă, mofturoși, am făcut 3 variante de salată. Iată prima variantă! O salată delicioasă cu pește!

 

INGREDIENTE

  • Cartofi roșii 6 bucăți,
  • Ceapă verde 6 fire,
  • Ton în suc propriu 1 conservă,
  • Sare iodată,
  • Ulei de măsline cu aromă de usturoi,
  • Capere 2 linguri,
  • Zeamă de la 1 lămâie,
  • Piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de cartofi cu ton și capere:

Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la cartofi.  Tonul se scurge de zeamă, se mărunțește și se adaugă la amestecul de ceapă și cartofi. Se adaugă caperele, se amestecă ușor se asezonează de sare, piper și zeamă de lămâie. Se dă le rece cca. 15 minute ptr. a se împreuna gusturile.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de cartofi cu ton și capere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata ”vitaminoasa”