Aripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit! Apoi se dau la cuptor cca. 20 minute la foc mediu.
Legumele congelate...
Ceapa și usturoiul se curăță, apoi se toacă mărunt.
Pieptul de pui se spală, curăță și se taie bucățele mai mari.
Într-o tigaie mai înaltă, sau chiar un wok, se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și usturoiul mărunțit, se lasă la...
Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț, de flambat pentru bucătărie.
Sticla de bere curățată de etichete, umplută cu apă, se pune într-o tavă termorezistentă. Puiul de grill se așează pe...
Pieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat.
Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de curry, pe o parte, apoi se întorc bucățile de carne și la fel se asezonează cu pudră de curry,...
Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce.
Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm.
Lămâile se spală, temeinic sub jet de apă fierbinte, apoi se taie...
Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așază într-o tavă termorezistentă.
Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se ung coastele.
Ceapa și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se presară peste...
Pulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm.
Ardeiul kapia se spală se curăță și se taie pătrățele de cca. 1 cm.
Ceapa se curăță, apoi se taie în sferturi.
Ciupercile...
Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, neacoperit cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele.
Ceafa și pieptul de pui, se taie bucățele, se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se...
Ceafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul.
Condimentele se amestecă apoi se mărunțesc într-un mojar sau aparat de măcinat manual/electric.
Amestecul de condimente se...
Carnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se lasă la rece minim 1 oră.
Amestecul de carne se scoate de la rece, eventual se mai...
Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă.
Se scoate carnea, se adaugă ceapa, curățată și feliată. Se asezonează de sare și se lasă la călit cca. 10...
Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă.
Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în cojă, doar ușor zdrobiți. Usturoiul și ceapa verde se curăță și se taie mărunt, apoi se...
Legumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură de sare.
După se s-au fiert, se scot din apă, apoi se taie cubulețe. Se adaugă la amestecul de...
Aluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute.
Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris ;) sau simplu cu sare și câteva vegetale.
Ceapa, prazul și ardeiul se curăță se taie felii,...
Ceapa se curăță și se taie rondele mari. Se așază pe fundul vasului ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot, iar pestea ea se așează feliile generoase de ceafă.
Se amestecă într-un bol, sosul de soia, mierea de albine, uleiul de susan, usturoiul curățat și presat,...
Creierul de porc se spala usor si se curata de eventualele oscioare.
Ouale se bat energic, se adauga faina se asezoneaza de sare si se amesteca pana ce se inglobeaza si se obtine un aluat, un pic mai dens decat cel de clatite (daca e prea gros se mai ajuta cu putina apa, pana se obtine...
Ceapa curățată, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei și apa.
Între timp se curăță morcovii, apoi se toacă mărunt și se adaugă la ceapa călită.
Carnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit,...
Cartofii curăţati se pun la fiert in apa rece cu sare, cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert, se strecoara, se adauga untul si smantana si se bat energic, pana ce se obtine un piure pufos.
Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și...
Ceapa, ardeiul se curăță, se toacă mărunt și se sotează în puțin ulei de măsline.
Se adaugă pieptul de pui curatat, taiat bucatele și se lasă la înăbușit cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Apoi se asezonează de sare, piper, sos de soia și praf de curry....
Blocul/caramida de sare se pune într-o tavă sau pe o tablă, apoi se aşază pe flacăra aragazului, la foc mic, cca. 20 minute pana se incinge bine. Bucatile de friptura se asezoneaza doar cu cimbru, sare si-o iau direct de pe blocul de sare. După ce s-a incins blocul de sare se asaza...
Se face un sos omogen din muştar, ulei, condimente, miere şi sosul de soia.
Cu acest sos se ung coastele, apoi se aşează într-un vas termorezistent sau în cazul meu, în vasul CrockPot-ului, se acoperă şi se lasă la gaătit lent cca. 5 ore sau la cuptor, cca. 4 ore...
Pulpa de porc se maseaza cu condimentele pentru bait uscat de la Kotany si se lasa la rece, asa uscat, fara niciun lichid, minim 180 de minute sau peste noapte la rece. Apoi se pune pulpa la copt intr-un aparat Slow Coock sau intr-o tava incapatoare, acoperindu-se cu folie de aluminiu sau...
Se amestecă energic carnea cu ouăle, pesmetul, sare, piperul, pudra de boia și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se prăjesc în ulei încins.
Între timp se pune la fiert zacusca, roșiile în bulion,...
Varza roșie se curăță, apoi se scot cca. 12 bucăți de frunze. Intr-un vas âncăpător se pune apă la fiert cu o lingură de sare, când clocotește se adaugă frunzele de varză curățate de cotor si se lasă la fiert, la foc mic, cca. 5 minute....
“Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și piper pisat; așează la loc capacele; așează-i în tingire cu puțină untură. “...
Șira spinării se curăță și se așază într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste carne, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit. Se...
Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore.
După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg bine și se așază într-un vas cu fundul mai gros, ceaun de regulă, eu însă, am...
Ceapa curățată și feliată se pune la călit în ulei și puțină apă, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit. Apoi se adaugă carnea, mușchiul și salamul mărunțite, ciupercile curățate și tocate grosier, lăsându-se la gătit cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit....
Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se distuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se...
Ceapa roșie și ardeiul ras, curățate, se toacă julien, se pun la distuit în puțin ulei de măsline aromatizat, cu puțină apă. După ce legumele devin translucide, se adaugă bucățile de pui tocate, câte o îmbucătură, ciupercile, de asemenea, se asezonează cu sare,...
Aripioare de pui cu legume wok si taitei chinezesti
Aripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit! Apoi se dau la cuptor cca. 20 minute la foc mediu. Legumele congelate...
Bucatele de pui cu mango si lapte de cocos
Ceapa și usturoiul se curăță, apoi se toacă mărunt. Pieptul de pui se spală, curăță și se taie bucățele mai mari. Într-o tigaie mai înaltă, sau chiar un wok, se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și usturoiul mărunțit, se lasă la...
Pui pe sticla cu pere, dovlecel si apio
Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț, de flambat pentru bucătărie. Sticla de bere curățată de etichete, umplută cu apă, se pune într-o tavă termorezistentă. Puiul de grill se așează pe...
Piept de pui cu mozarella si rosii
Pieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat. Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de curry, pe o parte, apoi se întorc bucățile de carne și la fel se asezonează cu pudră de curry,...
Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin
Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce. Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm. Lămâile se spală, temeinic sub jet de apă fierbinte, apoi se taie...
Coaste de miel cu ciuperci umplute
Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așază într-o tavă termorezistentă. Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se ung coastele. Ceapa și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se presară peste...
Frigarui de porc cu legume
Pulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm. Ardeiul kapia se spală se curăță și se taie pătrățele de cca. 1 cm. Ceapa se curăță, apoi se taie în sferturi. Ciupercile...
Tocanita cu carne de pui si porc
Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, neacoperit cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele. Ceafa și pieptul de pui, se taie bucățele, se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se...
Ceafa de porc la tava
Ceafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul. Condimentele se amestecă apoi se mărunțesc într-un mojar sau aparat de măcinat manual/electric. Amestecul de condimente se...
Burger de casa
Carnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se lasă la rece minim 1 oră. Amestecul de carne se scoate de la rece, eventual se mai...
Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi
Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate carnea, se adaugă ceapa, curățată și feliată. Se asezonează de sare și se lasă la călit cca. 10...
Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci si anghinare
Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă. Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în cojă, doar ușor zdrobiți. Usturoiul și ceapa verde se curăță și se taie mărunt, apoi se...
Tocanita din organe de miel
Legumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură de sare. După se s-au fiert, se scot din apă, apoi se taie cubulețe. Se adaugă la amestecul de...
Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval
Aluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute. Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris ;) sau simplu cu sare și câteva vegetale. Ceapa, prazul și ardeiul se curăță se taie felii,...
Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot
Ceapa se curăță și se taie rondele mari. Se așază pe fundul vasului ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot, iar pestea ea se așează feliile generoase de ceafă. Se amestecă într-un bol, sosul de soia, mierea de albine, uleiul de susan, usturoiul curățat și presat,...
Creier pane
Creierul de porc se spala usor si se curata de eventualele oscioare. Ouale se bat energic, se adauga faina se asezoneaza de sare si se amesteca pana ce se inglobeaza si se obtine un aluat, un pic mai dens decat cel de clatite (daca e prea gros se mai ajuta cu putina apa, pana se obtine...
Tocanita de vitel cu orrechiete si salata de varza murata
Ceapa curățată, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei și apa. Între timp se curăță morcovii, apoi se toacă mărunt și se adaugă la ceapa călită. Carnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit,...
Chiftele cu sos sub capac de piure
Cartofii curăţati se pun la fiert in apa rece cu sare, cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert, se strecoara, se adauga untul si smantana si se bat energic, pana ce se obtine un piure pufos. Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și...
Pui cu lapte de cocos si fistic
Ceapa, ardeiul se curăță, se toacă mărunt și se sotează în puțin ulei de măsline. Se adaugă pieptul de pui curatat, taiat bucatele și se lasă la înăbușit cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Apoi se asezonează de sare, piper, sos de soia și praf de curry....
Antricot de manzat pe bloc de sare
Blocul/caramida de sare se pune într-o tavă sau pe o tablă, apoi se aşază pe flacăra aragazului, la foc mic, cca. 20 minute pana se incinge bine. Bucatile de friptura se asezoneaza doar cu cimbru, sare si-o iau direct de pe blocul de sare. După ce s-a incins blocul de sare se asaza...
Coaste de porc glazurate
Se face un sos omogen din muştar, ulei, condimente, miere şi sosul de soia. Cu acest sos se ung coastele, apoi se aşează într-un vas termorezistent sau în cazul meu, în vasul CrockPot-ului, se acoperă şi se lasă la gaătit lent cca. 5 ore sau la cuptor, cca. 4 ore...
Pulpa de porc gatita lent
Pulpa de porc se maseaza cu condimentele pentru bait uscat de la Kotany si se lasa la rece, asa uscat, fara niciun lichid, minim 180 de minute sau peste noapte la rece. Apoi se pune pulpa la copt intr-un aparat Slow Coock sau intr-o tava incapatoare, acoperindu-se cu folie de aluminiu sau...
Chiftele marinate in sos de zacusca si ciuperci
Se amestecă energic carnea cu ouăle, pesmetul, sare, piperul, pudra de boia și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se prăjesc în ulei încins. Între timp se pune la fiert zacusca, roșiile în bulion,...
Sarmale din varza rosie cu carne de pui
Varza roșie se curăță, apoi se scot cca. 12 bucăți de frunze. Intr-un vas âncăpător se pune apă la fiert cu o lingură de sare, când clocotește se adaugă frunzele de varză curățate de cotor si se lasă la fiert, la foc mic, cca. 5 minute....
Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda
“Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și piper pisat; așează la loc capacele; așează-i în tingire cu puțină untură. “...
Friptura de miel
Șira spinării se curăță și se așază într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste carne, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit. Se...
Coaste gatite lent in bere
Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore. După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg bine și se așază într-un vas cu fundul mai gros, ceaun de regulă, eu însă, am...
Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti
Ceapa curățată și feliată se pune la călit în ulei și puțină apă, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit. Apoi se adaugă carnea, mușchiul și salamul mărunțite, ciupercile curățate și tocate grosier, lăsându-se la gătit cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit....
Praz umplut
Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se distuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se...
Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe
Ceapa roșie și ardeiul ras, curățate, se toacă julien, se pun la distuit în puțin ulei de măsline aromatizat, cu puțină apă. După ce legumele devin translucide, se adaugă bucățile de pui tocate, câte o îmbucătură, ciupercile, de asemenea, se asezonează cu sare,...