Ceafa de porc la tava

de Panacris in Porc, 7 Mar 2020 | 3082 vizualizari

 

O friptură clasică și tare simplu de preparat!
 
Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Ceafă de porc 1200 g,
  • Sare Himalya 1 lingură,
  • Cimbru uscat 1 lingură,
  • Rozmarin 1 lingură,
  • Ceapă deshidratată 1 lingură,
  • Usturoi granulat 1lingură,
  • Oregano uscat 1 lingură,
  • Boabe de coriandru 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper negru proaspăt măcinat ½ lingură,
  • Vin alb demisec 300 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la tava:

Ceafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul.

Condimentele se amestecă apoi se mărunțesc într-un mojar sau aparat de măcinat manual/electric.

Amestecul de condimente se presară peste feliile de ceafă, pe ambele părți, apoi se acoperă tava cu capac sau folie de aluminiu și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 60 minute la 150 g. După cele 60 de minute, se descoperă tava, se lasă la gătit încă 15 minute, neacoperit, apoi se întorc fripturile și se pun din nou la copt cca. 15 minute.

 

Fripturile se servesc cu garnitura preferată, în cazul nostru legume la tavă :D ;)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc gatita la cuptor