Cel mai simplu şi ieftin mod de preparare a fripturii de manzat.
Blocul/caramida de sare se pune într-o tavă sau pe o tablă, apoi se aşază pe flacăra aragazului, la foc mic, cca. 20 minute pana se incinge bine. Bucatile de friptura se asezoneaza doar cu cimbru, sare si-o iau direct de pe blocul de sare. După ce s-a incins blocul de sare se asaza friptura, se vede exact cand trebuie intoarsa, cand incepe sa se vada pe margine, o culoare mai inchisa, de cca. 5 mm, depinde cat este de groasa felia de carne, ce indica faptul ca este gatita pe o parte. Apoi se intoarce pe cealalta parte, iar la final pe margini. Noi suntem pretentiosi la friptura de vita, sincer nu prea mi-a reusit, pe grill, chiar daca a stat la fezandat, sau poate nu ma pricep, dar in acest fel gatita, chiar ne-a surprins cat de frageda a fost. Acum am testat pe doua feluri de caramizi de sare, de Hymalaya si Praid. Friptura gatita pe caramida de Praid a castigat. Pana la urma tot ce este romanesc, este bun!
Spor si pofta buna!
1
P.S. Ideal ar fi sa am patru caramizi, ca sa gatesc deodata fripturile :D Asa, cate una, cate una, se evapora instant! ;)