De obicei, frigăruile, le gătim în aer liber la grătar, pe cărbune sau foc de lemne, dar în această perioadă, ne-am adaptat și le-am gătim acasă pe plita de fontă. Eeee, vă aduc o idee pentru 1 Mai 2020, când #stamacasa! ;) P.S. N-am avut timp și loc de poze artistice :D Zmeișorii, au rezolvat rapid frigăruile, și mi-au spus Săru' mâna pentru masă, să mai faci, dar nu așa petru o măsea, ci să ne săturăm și noi :D :)))
Pulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm.
Ardeiul kapia se spală se curăță și se taie pătrățele de cca. 1 cm.
Ceapa se curăță, apoi se taie în sferturi.
Ciupercile se curăță se spală și se desprind piciorușele.
Se începe ansamblarea frigăruilor: se ia un băț de frigăruie, se înfige un cubuleț de pulpă de porc, o bucată de ardei, o bucată de kaizer, un cubuleț de pulpă de porc, un picioruș de ciupercă, o felie de ceapă, un cubuleț de pulpă de porc, o roșie cherry, o bucată de kaizer, o felie de ceapă, un cubuleț de pulpă de porc, o felie de ceapă, sau cum vă vine la îndemnă, dar întotdeauna o legumă, alternând cu o proteină.
Frigăruile se ung cu puțin ulei de măsline și se presară cimbru, nu folosesc sare, e sufficient cimbrul și kaizerul afumat.
De obicei frigăruile le gătim în aer liber la grătar, dar în această perioadă, le gătim acasă pe plita de fontă. Se încinge plita, apoi se așează frigăruile și se gătesc cca. 20 de minute, întorcându-se pe fiecare parte până ce se rumenesc legumele și carnea se gătește.
Spor și poftă bună!