Nu m-am gandit niciodata a-l gati altfel. Am tot vazut, citit, auzit, cum ca, intai se fierbe in apa sarata, sau apa cu otet, ca altfel se destrama. Nah, eu asa il prepar de vreo 27 de ani, nu am vazut la mama acasa, asa l-am facut eu, cand inca eram novice in bucatarie, şi nu exista internet:D iar revistele culinare erau cam rare.
Asa il prepar si acum si are mereu succes! ;)
Simplu si gustos!
Spor si pofta buna!
Creierul de porc se spala usor si se curata de eventualele oscioare.
Ouale se bat energic, se adauga faina se asezoneaza de sare si se amesteca pana ce se inglobeaza si se obtine un aluat, un pic mai dens decat cel de clatite (daca e prea gros se mai ajuta cu putina apa, pana se obtine consistenta dorita!)
Bucatile de creier se pun in aluat si cu ajutorul unei linguri mai mari, se scot din aluat si se pun la prajit in uleiul incins, atentie sa fie in baie de ulei.
Se lasa la prajit cca. 5 min pe o parte apoi se intorc si se lasa la prajit si pe cealalta parte.
Se scot, intr-o strecuratoare, asa fac eu, ca sa se scurga uleiul in exces.
Creierul pana se serveste fierbinte alaturi de salata de sezon, cu sau fara garnitura ( piure, cartofi natur sau orez! )
Spor si pofta buna!