Creier pane

de Panacris in Porc, 11 Apr 2019 | 4153 vizualizari

 

Nu m-am gandit niciodata a-l gati altfel. Am tot vazut, citit, auzit, cum ca, intai se fierbe in apa sarata, sau apa cu otet, ca altfel se destrama. Nah, eu asa il prepar de vreo 27 de ani, nu am vazut la mama acasa, asa l-am facut eu, cand inca eram novice in bucatarie, şi nu exista internet:D iar revistele culinare erau cam rare.
Asa il prepar si acum si are mereu succes! ;)
Simplu si gustos!
Spor si pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • creier de porc cca. 600 g,
  • ouă cca. 4 bucati,
  • faina alba cca. 200 g,
  • sare de mare,
  • ulei de palmier pentru prajit cca. 1000 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul de porc se spala usor si se curata de eventualele oscioare.

Ouale se bat energic, se adauga faina se asezoneaza de sare si se amesteca pana ce se inglobeaza si se obtine un aluat, un pic mai dens decat cel de clatite (daca e prea gros se mai ajuta cu putina apa, pana se obtine consistenta dorita!)

Bucatile de creier se pun in aluat si cu ajutorul unei linguri mai mari, se scot din aluat si se pun la prajit in uleiul incins, atentie sa fie in baie de ulei.

Se lasa la prajit cca. 5 min pe o parte apoi se intorc si se lasa la prajit si pe cealalta parte.

Se scot, intr-o strecuratoare, asa fac eu, ca sa se scurga uleiul in exces.

Creierul pana se serveste fierbinte alaturi de salata de sezon, cu sau fara garnitura ( piure, cartofi natur sau orez! )

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Panacris 1

12.04.2019, 12:39

Mulţumesc pentru aprecieri dragi Bucătăraşi!

simona72 1

12.04.2019, 13:14

Si eu tot asa l-am facut mere....imi place maxim!

Panacris 1

12.04.2019, 15:00

Simona, inseamna ca asa-i, modelul nostru, din Banat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Creier pane